Бюджетні питання, що розглянуті на сесії

На затвердження депутатам було подано проект рішення «Про затвердження звіту про виконання бюджету міста Біла Церква за 9 місяців 2016 року». Доповідала питання  начальник фінансового управління  міської ради Світлана Терещук .

У своїй доповіді начальник міського фінансового управління  зупинилася на основних показниках і цифрах, які характеризують виконання доходної і видаткової частини міського бюджету.

« За підсумками дев’яти місяців, консолідований бюджет склав 962 млн гривень. З них, власних і закріплених – 378,8 млн. гривень. Це кошти отримані до бюджету і спрямовані  на фінансування бюджетної сфери, житлово-комунального господарства та на виконання місцевих програм.

Маємо чотири основні бюджетоутворюючі показники. Зокрема, податок з доходів фізичних осіб був перевиконаний на 4 млн грн.,  і склав - 204,2 млн. грн. Земельний податок перевиконано на 1,9 млн. грн.,  і становить -37,6 млн гривень. В бюджет також надійшло 57,5 млн грн. з  єдиного податку, перевиконання по якому складає 3,5 млн гривень.  Акцизний податок склав за дев’ять місяців поточного року 56,3 млн грн.,  з яких перевиконання  - 2 млн гривень.», -зазначила начальник фінансовго управління.

Міський голова Геннадій Дикий акцентував увагу, що перевиконання по надходженням із податків отримано не за рахунок збільшення їх розміру, а  завдяки залучення більшої кількості платників податків.

Щодо субвенцій і дотацій - Світлана Терещук зазначила, що існує певна кредиторська заборгованість по субвенціях населенню у сумі 36,1млн грн. Це стосується, в першу чергу, підприємств, що надають послуги із субсидіями.

Спеціальний фонд міського бюджету виконаний в повному обсязі. Надходження до бюджету розвитку склали 4,5 млн грн., з яких 3,5 млн грн. - це пайова участь надходження від продажу землі та від відчуження майна.

На фінансування видаткової частини бюджету було спрямовано 806,3 млн гривень. З них, на заробітну плату - 354,9 млн гривень. На комунальні послуги і енергоносі 12% видаткового бюджету. Слід зауважити, що цей показник значно зменшився в порівнянні з минулим періодом, а значить енергоефективність утримання комунальних підприємств значно підвищилась.

На медикаментозне забезпечення та харчування  було виділено 15 млн. гривень. В цілому, на захищені статті бюджету було витрачено  434 млн гривень.

Звіт про виконання бюджету міста Біла Церква на дев’ять місяців поточного року було затверджено депутатами.

На засіданні депутатами також було   внесено зміни і доповнення до рішення міської ради  від  12 січня 2016 р.  №  27-04-VІІ  «Про внесення змін та доповнень до  рішення міської ради від 29 грудня 2015 р. № 26-03-VII «Про бюджет м.Біла Церква на 2016 рік». 

Як наголосила начальник фінансового управління міської ради Світлана Терещук  внесені зміни стосуються збільшення планових призначень бюджету по загальному фонду міського бюджету та перерозподілу раніше затверджених  асигнувань.

«Зараз ми маємо потребу внести в бюджет зміни, аби до 25 грудня 2016 року освоїти додаткові кошти, які надходять з державного та обласного бюджетів.  Згідно із розпорядженнями голови КОДА, що стосуються зменшення планових призначень на компенсаційні виплати і виділення додаткових коштів на придбання житла для сімей загиблих військовослужбовців, а також інвалідів першої групи з числа військовослужбовців, що брали участь у антитерористичній операції, було виділено 5 663 700 гривень і ці кошти уже надійшли в міський бюджет. Також, розпорядженням Кабінету Міністрів України було виділено 800 тис. гривень на соціально-економічний розвиток Білої Церкви. Крім того, розпорядженням голови обласної державної адміністрації, також було виділено 596 тис. гривень на придбання обладнання для природничо-математичних кабінетів ЗОШ Білої Церкви.

Для максимально ефективного використання коштів було здійснено перерозподіл раніше виділених сум з тих об’єктів, на яких з ряду причин до кінця поточного року неможливо провести заплановані заходи на інші об’єкти– де вони будуть освоєні



Опубліковано: 02 грудня 2016 року
Поділитися