День людей, які потребують уваги і турботи, як ніхто інший

02 грудня в Білій Церкві відбулися заходи з нагоди відзначення Міжнародного дня інвалідів.

Загальноміський захід, в якому взяли участь представники різних установ, громадських організацій, які опікуються людьми з особливими потребами відбувся в Київському академічному обласному музично-драматичному театрі ім.. П.Саксаганського.

Під час заходу керуючий справами виконавчого комітету міської ради Максим Свірський  у своєму виступі наголосив, що Міжнародний день інвалідів покликаний відзначати незламність духу і віри у людей, які щодня мають вирішувати численні проблеми, аби зробити своє життя повноцінним. Акцентував увагу на тому, що мужність та життєва стійкість даної категорії білоцерківців є прикладом для всіх, а особливо на подяку та шану заслуговують керівники організацій і установ, які опікуються інвалідами, адже завдяки їх особистій увазі вирішуються індивідуальні питання осіб обмеженими фізичними можливостями. Від імені міського голови Геннадія Дикого керуючий справами виконавчого комітету побажав всім присутнім здоров’я, благополуччя та родинного затишку.

Слід зазначити, що в Білій Церкві поводяться всі можливі заходи щодо підтримки та соціального захисту білоцерківців з обмеженими фізичними можливостями, яких в Білій Церкві проживає більш як 14 тисяч різних груп та категорій. Їх проблеми перебувають під постійною увагою і турботою з боку керівництва міста та ряду підприємств та організацій Білої Церкви.

За активну громадянську позицію, громадську діяльність та з нагоди Міжнародного дня інвалідів ряд білоцерківців, які є представниками установ та організацій, пов’язаних із людьми з особливими потребами, були нагороджені подяками міської ради та її виконавчого комітету та грамотою Центрального управління українського товариства сліпих.

В ході заходу присутні мали змогу проглянути святковий концерт у виконанні артистів Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім. П.Саксаганського. По завершенню концерту, міською владою для всіх людей з обмеженим фізичними можливостями було організовано автотранспорт, який доставив їх додому у різні мікрорайони міста. 

День добра у  Білоцерківському дитячому будинку-інтернаті

Цього ж дня, з нагоди відзначення Міжнародного дня інвалідів, в Білоцерківському дитячому будинку-інтернаті (директор –  Алла Верещак) відбувся День добра.

В ході заходу від імені міського голови виступив його радник Микола Антонюк, який наголосив, що пріоритетним завданням у діяльності міської влади є соціальний захист населення та вирішення проблем людей із обмеженими фізичними можливостями.

Микола Антонюк зауважив, що одним із критеріїв оцінки нашого суспільства є його відношення до людей з обмеженими можливостями: «В цивілізованих країнах світу, де суспільство знаходиться на найвищому рівні розвитку, люди з обмеженими можливостями мають можливість відвідувати кіно, театри, виставки і при цьому не відчувати якісь обмеження. В Україні лише зараз створюються умови зручного та комфортного життя і розвитку інвалідів».

Радник міського голови висловив слова вдячності та великої поваги до педагогічного колективу та персоналу  дитячого будинку-інтернату, які мають щире серце та творять добро працюючи з такими дітьми.

В ході свята перед присутніми виступила депутат Київської обласної ради Наталія Бігарі та відмітила, що діти – вихованці Білоцерківському дитячому будинку-інтернаті є дуже світлими і радісними людьми.

«Я хочу побажати вам добра, тепла, щоб вас оточували люди, які приносять світло та радість у ваше життя. Дорогі дітки, нехай ваша доля складається якомога легше і яскравіше», - сказала Наталія Бігарі.

Також, під час заходу присутніх привітав директор департаменту соціального захисту Київської обласної державної адміністрації  Вадим Галицький та подарував вихованцям  дитячому будинку-інтернаті набори для дитячої творчості.

В ході святкувань гості та педагогічний колектив мали можливість проглянути концерну програму у виконанні вихованців Білоцерківського дитячого будинку-інтернату.

 В заході  взяли участь представники духовенства, громадськість та журналісти місцевих ЗМІ.

Спеціальна загальноосвітня  школа №19 також відзначила традиційне свято -День добра 

Щороку на це свято збираються вихованці школи, педагогічний колектив, гості та меценати, щоб відзначити саме світле свято для людей з особливими потребами .

Цього разу на свято завітали постійні спонсори і помічники дітей, представники міської влади і депутатського корпусу, меценати, а також популярні українські виконавці.

У холі школи (директор – Валентина Іщук) було організовано виставку робіт талановитих вихованців.

Неймовірні виступи вихованців потішили гостей своєю щирістю і відкритістю. Лунали вірші написані дітками, співали пісні, були показані спортивні номери.  Дітей було нагороджено дипломами і медалями за спортивні досягнення.

Почесні гості виголошуючи привітальні промови, наголошували на важливості розповсюдження доброти у країні, в цілому, і у нашому місті, зокрема.

Серед гостей свята були секретар міської ради Борис Смуток, начальник відділу освіти і науки міської ради Юрій Петрик, депутати Ірор Гейло і Микола Дашкевич. Вони пообіцяли вихованцям та педагогам всебічну підтримку міської влади у такому важливому питанні, як виховання, соціалізація і допомога дітям з особливими потребами.

Також серед гостей була присутня Уляна Пчолкіна, володарка титулу «Жінка третього тисячоліття» телеведуча, волонтер і призерка чемпіонату світу з карате в категорії  «ката на колясках». Вона наголосила на важливості створення умов для того, щоб всі діти Білої Церкви мали однакові можливості для розвитку і самореалізації.

Великим сюрпризом для всіх став виступ популярного гурту «Авіатор», виконавця «Ділі», співачок Скарлетт та Таші Круз.

Урочистості  у Білоцерківському психоневрологічному інтернаті 

02 грудня також відбулися урочистості в Білоцерківському психоневрологічному інтернаті  (директор – Оксана Загородня).

В ході заходу від імені міського голови Геннадія Дикого виступив його заступник Ольга Настіна. Вона зауважила, що міська влада та держава в цілому взяли на себе і виконують конкретні зобов’ язання щодо матеріального забезпечення інвалідів, створення для них необхідних правових, соціально-побутових умов життя, надання ряду пільг та ін.

«Люди з обмеженими можливостями – це люди з великою силою волі. Кожен громадянин нашої держави повинен з повагою відноситись до людей, що мають інвалідність. Адже ми всі рівні в житті і нехай ця рівність буде для всіх одна», - сказала заступник міського голови.

Також, під час заходу присутніх привітав депутат Білоцерківської міської ради, генеральний директор ПрАТ «Росава» Олександр Даліба. Він подякувати тим, хто опікується інвалідами, адже надання їм щоденної підтримки та допомоги — реальний вияв милосердя, людяності і любові до ближнього.     

Олександр Даліба побажав усім міцного здоров'я, щастя, удачі, витримки, мужності, оптимізму, можливості втілити в реальності всі плани та задуми, а також миру і спокою.

В ході святкувань гості та педагогічний колектив мали можливість проглянути концерну програму у виконанні як вихованців Білоцерківському психоневрологічному інтернаті,  так і їх педагогів.

В заході  взяли участь керівники структурних підрозділів департаменту соціального захисту Київської обласної державної адміністрації, керівники підприємств, приватні підприємці, громадськість та журналісти місцевих ЗМІ.



Опубліковано: 02 грудня 2016 року
Поділитися