Відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради

26 березня  відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів міський голова Геннадій Дикий.


Рішення про  закінчення опалювального сезону 2018 - 2019 років

Під час засідання члени виконавчого комітету ухвалили рішення про закінчення опалювального сезону 2018 - 2019 рр. в місті  Біла Церква.

Рішенням передбачено, що виходячи з кліматичних умов, згідно з будівельними нормами і правилами, правилами технічної експлуатації, нормами санітарного законодавства та іншими нормативними документами, у разі, коли середня добова температура зовнішнього повітря протягом трьох діб перевищуватиме 8 градусів – буде закінчено опалювальний сезон 2018-2019 років для житлового фонду, інших споживачів міста Біла Церква.

Комунальному підприємству Білоцерківської міської ради «Білоцерківтепломережа» доручено продовжити подачу теплоносія для закладів охорони здоров’я, згідно із заявами керівників установ для забезпечення температурного режиму, встановленого нормативними документами.


Остаточно затвердили переможців  жеребкування на отримання муніципального житла

На минулому засіданні виконавчого комітету міської ради було розподілено квоти для участі у Програмі забезпечення жителів міста муніципальним  житлом на 2019-2024 роки та обрано переможців (детальніше за посиланням: https://bc-rada.gov.ua/node/9894).

На даному засіданні було затверджено список учасників, які визначені переможцями жеребкування  в кількості 16 осіб та прийнято  рішення видати їм ордери на заселення вільних кімнат у гуртожитках міста.

 

 

 

 

 


Розглянуто Експертний висновок за результатами громадської експертизи рішень виконавчого комітету Білоцерківської міської ради

 Нещодавно,  відповідно до положень Статуту територіальної громади м.Біла Церква,  було проведено громадську експертизу  рішень виконавчого комітету № 10 «Про тариф на послуги з перевезення на міських автобусних маршрутах загального користування» та № 11 «Про тариф на проїзд у міському електричному транспорті», що були  ухвалені від 15 січня 2019року.  Проведення експертизи ініціювала Громадська рада при виконавчому комітеті Білоцерківської міської ради. Для цього було створена відповідна робоча група.

 Підсумки експертизи надійшли до виконавчого комітету міської ради 20 березня 2019 року. Під час засідання виконкому голова експертної групи, член Громадської ради Вікторія Рудешко  поінформувала присутніх про висновки, які були зроблені у ході проведення експертизи та озвучила пропозиції, які на думку робочої групи можуть призвести до покращення якості надання послуг з пасажирських перевезень.

З повною версією громадської експертизи можна ознайомитись за: посиланням.

Під час розгляду цього питання члени виконавчого комітету задали ряд запитань щодо окремих тверджень експертного висновку.  Однією із пропозицій було  розділити та доопрацювати два напрямки:  проведення якісного дослідження предмету договору  (підстави для прийняття рішень виконавчого комітету від 15 січня 2019 № 10 «Про тариф на послуги з перевезення на міських автобусних маршрутах загального користування» та № 11 «Про тариф на проїзд у міському електричному транспорті») та вивчити  інші пропозиції викладені у висновку.

Міський голова Геннадій Дикий зауважив, що міська влада зацікавлена, аби було досконально вивчено дане питання  та прийнятий дійсно економічно обґрунтований тариф. З цією метою міський голова дав протокольне доручення відділу транспорту організувати та провести спільну робочу нараду щодо опрацювання експертних висновків за участю представників виконавчого комітету та експертної групи Громадської ради. Також розробити і подати на розгляд виконавчого комітету порядок встановлення тарифів на перевезення у міському транспорті.

Детально обговорення питання під час засідання виконкому: https://www.youtube.com/watch?v=JiPRuRUn6ns.

Відповідно рішення, відділу транспорту та зв’язку Білоцерківської міської ради доручено розглянути Експертний висновок за результатами громадської експертизи та зробити його аналіз. За результатами зробленого аналізу - розробити заходи щодо створення умов для об’єктивного формування економічно обґрунтованих тарифів та підготовки відповідного рішення виконавчого комітету  до 23 квітня 2019 року.


Розглянуто деякі питання організації фестивалю «Міжнародний симпозіум скульптури» у місті

На засіданні виконавчого комітету міської ради, яке відбулося 12 березня ц.р. було прийнято рішення організувати в Білій Церкві фестиваль «Міжнародний симпозіум скульптури» (детальніше за посиланням: https://bc-rada.gov.ua/node/9894).

На даному засіданні, з метою визначення питань щодо умов участі у фестивалі, а також роботи організаційного комітету фестивалю, виконавчий комітет міської ради затвердив Положення про фестиваль «Міжнародний симпозіум скульптури» у місті Біла Церква.

Також визначено місце (вуличний майданчик) для роботи митців та виготовлення скульптур - територію комунального закладу Білоцерківської міської ради ДЮСШ «Зміна» за адресою: вул. Росьова, 17. Вже виготовлені скульптури буде встановлено на реконструйованій частині алеї по бульвару Олександрійський.

Організаційному комітету фестивалю «Міжнародний симпозіум скульптури» доручено здійснити координацію роботи по забезпеченню встановлення скульптур.

Департамент житлово-комунального господарства Білоцерківської міської ради було зобов’язано забезпечити відповідний санітарний стан місця роботи митців та виготовлення скульптур.

 Комунальному підприємству Білоцерківської міської ради «Муніципальна варта» доручено забезпечити чергування та охорону місця роботи митців у дні проведення фестивалю «Міжнародний симпозіум скульптури».  

Управлінню охорони здоров’я Білоцерківської міської ради - вжити організаційно-правові заходи щодо забезпечення екстреної медичної допомоги в дні проведення фестивалю «Міжнародний симпозіум скульптури» у місті.

Також було внесено зміни до додатку рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 12 березня 2019 року № 156 «Про організацію та проведення фестивалю «Міжнародний симпозіум скульптури» у місті Біла Церква» шляхом включення до складу наступних членів організаційного комітету: депутатів міської ради  Андрія Короля, Дмитра Поліщука та голови Громадської ради при виконавчому комітеті Білоцерківські міської ради Оксани Сахарової.  


Затверджено протокол робочої групи з питань організації надання фінансової підтримки громадським організаціям

 Засідання даної робочої групи відбулося 06 березня ц.р., на ньому було розглянуто два питання: про Програму фінансової підтримки ветеранських організацій та громадських організацій соціального спрямування міста Біла Церква на 2019-2023 роки, що затверджено Білоцерківською міською радою від 29 листопада 2018 р. № 3050-60-УІІ  та про розгляд пропозицій щодо розподілу фінансової підтримки ветеранським організаціям та громадським організаціям соціального спрямування міста Біла Церква з міського бюджету на 2019 рік згідно поданих заяв.

За підсумками розгляду питань було прийнято рішення надати фінансову підтримку ветеранським організаціям та громадським організаціям соціального спрямування на 1 квартал 2019 року. На потреби виділено 45 тис.грн.

Перелік ГО, яким буде надано фінансову підтримку з міського бюджету:

1.Білоцерківська міська рада Організації ветеранів України -5тис. грн;

2.Білоцерківська організація Всеукраїнського об’єднання ветеранів -3 тис. грн;

3.БЦ МГО Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів- інтернаціоналістів)-4тис. грн;

4.«Білоцерківський міський комітет сімей загиблих (померлих) учасників бойових дій та ветеранів війни» -1,5 тис. грн;

5.Білоцерківське міське відділення української асоціації звільнених у запас кадрових військовослужбовців -2 тис. грн;

6.БЦ МГО Всеукраїнська організація інвалідів війни, Збройних Сил та учасників бойових дій – 3 тис. грн;

7. БЦ МО ВГО « Асоціація соціальної підтримки і захисту співробітників спецслужб України « Співдружність» -1 тис. грн;

8. БЦГО « Всеукраїнська спілка інвалідів і ветеранів війни в Афганістані «Десантне братство» - 1,5 тис. грн;

9.Білоцерківське міське товариство інвалідів « Фенікс»  Київської обласної організації « Союз організацій інвалідів України » - 5 тис. грн;

10.Громадська організація « Інвалідів - ліквідаторів Чорнобиля » -6 тис. грн;

11.Білоцерківська міська громадська організація Всеукраїнської громадської організації інвалідів « Союз Чорнобиль України» -2 тис. грн;

12.Білоцерківська міська громадська організація «Інвалідів, ветеранів Чорнобиля» -6 тис. грн;

13.Громадська організація « Соборна Україна » -3 тис. грн;

14. Білоцерківське добровільне товариство незаконно репресованих -1 тис. грн;

15. Білоцерківська міська організація товариства Червоного хреста України - 1 тис. грн.

У протоколі також зафіксовано розгляд таких документів: інформації про потреби у фінансовій підтримці  на поточний рік, які надані безпосередньо громадськими організаціями;  звіту щодо наявних приміщень у ветеранських організаціях та громадських організаціях соціального спрямування; результатів проведеного обстеження приміщень ветеранських організацій та громадських організацій соціального спрямування; інформації про використання ГО енергоносіїв за 2018рік (за даними надавачів послуг) та про використання ГО коштів за напрямками у минулому році.

Протокол робочої групи з питань організації надання фінансової підтримки громадським організаціям було затверджено членами виконкому.


Затверджено Порядок надання часткової компенсації відшкодування оплати житлово-комунальних послуг в готівковій формі

Порядок визначає умови надання часткової компенсації відшкодування оплати житлово-комунальних послуг членам сімей загиблих (пропавших безвісти), померлих учасників антитерористичної операції (операції об’єднаних сил), матерям і дружинам загиблих учасників бойових дій в Афганістані, вдовам померлих громадян, яким було присвоєно звання Почесний громадянин міста Біла Церква до 2009 року, місце проживання яких зареєстровано в місті Білій Церкві.

Надання часткової компенсації здійснюватиметься управлінням соціального захисту населення Білоцерківської міської ради, з коштів міського бюджету, передбачених на виконання заходів Програми соціального забезпечення та соціального захисту населення  м. Біла Церква «Турбота» на 2017-2022 роки, в готівковій формі.

Дана компенсація проводитиметься з урахуванням пільг та в межах соціальної норми житла та соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами, що надаються та визначаються згідно чинного законодавства України для надання пільг.

До членів сім'ї загиблого (пропавшого безвісти), померлого учасника антитерористичної операції (операції об’єднаних сил), належать: батьки; один із подружжя, який не одружився вдруге; неповнолітні діти; повнолітні діти, які не  мали і не мають власних сімей і не досягли 23-річного віку; повнолітні діти, які мають свої сім'ї, але стали інвалідами до досягнення повноліття. Якщо неповнолітні діти, зареєстровані в житловому приміщенні (будинку) самі, то часткова компенсація надається за заявою законного представника дитини.

Для надання часткової компенсації, громадянин, особа якого посвідчується паспортом або іншим документом, має подати до управління соціального захисту населення Білоцерківської міської ради: заяву; копію відповідного посвідчення (довідка для неповнолітніх дітей); реквізити рахунку, відкритого в банківській установі; у разі потреби можуть бути витребувані інші документи.

Розрахунки щодо визначення розміру часткової компенсації  та інші умови щодо її отримання можна буде переглянути на веб-сайті міської ради.


12 травня ц.р. у Білій Церкві відбудеться відкритий чемпіонат України з триатлону (дуатлону)

Рішення про організацію та проведення в м. Біла Церква змагань з триатлону (дуатлону) було підтримано під час засідання. Змагання відбудуться 12 травня 2019 року, в ньому братимуть участь дорослі  та юніори (ІІІ ранг).

Аби спортивний захід було проведено на належному рівні, впорядковано відповідні умови безпеки дорожнього руху та проведено заходи щодо попередження створення аварійності на автомобільних дорогах міста та місцях де є загроза виникнення дорожньо-транспортних пригод, виконавчий комітет міської ради вирішив:

-внести зміни до організації дорожнього руху автотранспорту для проведення відкритого чемпіонату України з триатлону (дуатлону) (ІІІ ранг) 12 травня 2019 року з 11.00 год. до 14.00 год. за таким маршрутом: старт – вулиця Ярослава Мудрого – до перехрестя вулиці Гоголя та в зворотному напрямку – площа Соборна; Торгова площа – вулиця Леся Курбаса - бульвар Олександрійський, 54-г та в зворотному напрямку: бульвар Олександрійський – вулиця Леся Курбаса – Торгова площа.

Департаменту житлово-комунального господарства Білоцерківської міської ради доручено розробити схеми тимчасового перекриття руху транспорту за маршрутами проведення змагань згідно з чинним законодавством.

Білоцерківському відділу поліції Головного управління Національної поліції України в Київській області та батальйону патрульної поліції в м. Біла Церква управління патрульної поліції України в Київській області департаменту патрульної поліції рекомендовано забезпечити тимчасове перекриття руху при проведенні змагань з триатлону (дуатлону).

Координуватиме роботу по забезпеченню проведення змагань на належному рівні -управління з питань молоді та спорту міської ради.


Інші питання, які було розглянуто під час засідання:

- затверджено план роботи виконавчого комітету Бiлоцеpкiвської міської ради на ІІ квартал 2019 року;

- затверджено Положення про опікунську раду при виконавчому комітеті Білоцерківської міської ради та її склад в новій редакції;

- внесено зміни та доповнення до рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 12 лютого 2019 року № 88 «Про організацію та проведення призову громадян України на строкову військову службу в квітні – червні 2019 року»;

- затверджено новий склад комісії для розгляду питань, пов’язаних із встановленням статусу учасника війни, відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;

- затверджено новий склад комісії з питань призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам;

- затверджено новий склад робочої групи з питань реалізації заходів Міської комплексної програми підтримки ветеранів війни та учасників антитерористичної операції на 2018-2020 роки;

- затверджено новий склад робочої групи з питань реалізації заходів Програми соціальної підтримки осіб з обмеженням життєдіяльності на 2018-2020 роки;

- затверджено штатний розпис комунальної установи Білоцерківської міської ради «Територіальний центр надання соціальних послуг»;

- затверджено склад комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної  інфраструктури міста при виконавчому комітеті Білоцерківської міської ради (в новій редакції);

- внесено зміни до рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 12 березня 2019 року № 163 «Про схвалення проекту рішення Білоцерківської міської ради «Про затвердження Порядку розміщення зовнішньої реклами на території міста Біла Церква»;

- розглянуто низку заяв від фізичних осіб–підприємців,  інших установ щодо розміщення об’єктів зовнішньої реклами, з яких були прийняті відповідні рішення;

- розглянуто ряд питань щодо квартирного обліку, опікунських питань, щодо захисту особистих прав неповнолітніх осіб та недієздатних осіб ін.


Опубліковано: 26 березня 2019 року
Поділитися