Відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради

09 квітня відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

Члени виконавчого комітету ухвалили рішення про організаційні питання забезпечення житлом деяких категорій громадян

Рішення було прийнято керуючись Порядками виплати грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення: деяким категоріям осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також членів їх сімей; для деяких категорій осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав, а також членів їх сімей; приміщення для внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність; для деяких категорій осіб, які брали участь в Революції Гідності, а також членів їх сімей.

Документом затверджено положення про комісію щодо розгляду заяв про виплату грошової компенсації за належні до отримання жилі приміщення окремим категоріям громадян та склад даної комісії.

Комісія створена з метою прийняття рішення щодо виплати, відмови у виплаті та визначення розміру грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення особам, які потребують поліпшення житлових умов і перебувають на обліку за місцем проживання відповідно до Житлового кодексу Української РСР та на обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги.

Це такі категорії:

-сім’ї загиблих, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України;

- особи з інвалідністю I-II груп, яка настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, чи здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях;

- сім’ї учасників бойових дій на території інших держав;

 - особи з інвалідністю I-II групи з числа учасників бойових дій на території інших держав, які стали інвалідами внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, пов’язаних з перебуванням у таких державах;

-внутрішньо переміщені особи, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях;

- сім’ї осіб, визначених у абзаці чотирнадцятому пункту 1 статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;

- особи з інвалідністю I-II групи, які стали особами з інвалідністю внаслідок поранень, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час участі в Революції Гідності.

Виплата грошової компенсації вже здійснювалася в Білій Церкві три роки, зміни внесені у зв’язку із розширенням списку категорій осіб, які, відповідно до законодавства мають право отримувати такі виплати.

Детальніше з рішенням можна буде ознайомитися на офіційному веб-сайті міської ради.


Інші питання, що були розглянуті

У ході засідання було затверджено склад комісій з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості на території кладовищ «Старокиївське», «Старозарічанське», «Сухий Яр», по вул. Логінова, 28, бул. Олександрійський, 11.

Члени виконавчого комітету  внесли зміни в додаток до рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 15 листопада 2018 року № 634 «Про план діяльності виконавчого комітету Білоцерківської міської ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2019 рік».

Ухвалено рішення про деякі питання щодо квартирного обліку, про повідомну реєстрацію колективних договорів, встановлено режим роботи низки об’єктів торгівлі, громадського харчування, побутового обслуговування населення, розглянуто ряд опікунських питань, щодо захисту особистих прав неповнолітніх осіб.

Під час засідання також було розглянуто заяви ряду установ різних форм власності  щодо надання дозволу на розміщення об’єкта зовнішньої реклами та прийняті відповідні рішення.

Відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради


Опубліковано: 09 квітня 2019 року
Поділитися