Відбулося засідання тридцять другої сесії міської ради

25 травня відбулось засідання тридцять другої сесії Білоцерківської міської ради VІІ скликання, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

 

 Перед початком сесійного засідання депутат міської ради Володимир Бабенко озвучив звернення до Президента України - Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України Петра Порошенка, Міністра оборони України, генерала армії України Степана Полторака та начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України, генерала армії України Віктора Муженка щодо недопущення використання території КП БМР «Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс» при проведенні тренувань механізованої колони озброєння і військової техніки, а також розгляду можливості проведення за рахунок Міністерства оборони України відновлювальних робіт з усунення пошкоджень злітно-посадкової смуги аеродрому підприємства, які були здійснені минулого року.
 

Депутат Вадим Кошель озвучив заяву фракції Білоцерківської міської організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода», яка стосувалася різкого погіршення якості води в річці Протока, що призвело до загибелі риби, заходи проведені групою швидкого реагування вніч з 20 на 21 травня через ці обставини та наголосив, що на думку фракції ТОВ «Білоцерківвода» не вживає необхідних заходів з покращення технічного стану мереж водопостачання та водовідведення, тому даною фракцією буде розпочато процедуру повернення стратегічного об’єкта в управління міською громадою.

 

Звернення щодо будівництва баскетбольної спортивної арени

 

Депутати міської ради прийняли рішення звернутися до Прем’єр-міністра України В.Гройсмана, голови Київської обласної державної адміністрації О.Горгана, голови Київської обласної ради Г.Старікової щодо розгляду пропозиції з будівництва у Білій Церкві баскетбольної спортивної арени. З даного питання доповів депутат міської ради Дмитро Поліщук.

 

У зверненні йдеться про те, що Біла Церква по праву є спортивним містом, має високі досягнення в дитячо-юнацькому, професійному спорті та ветеранському русі.

 

Містом культивується 36 видів спорту, з яких визначені пріоритетні ігрові види спорту: футбол, баскетбол та волейбол. Заняття спортом пропагують як спеціалізовані спортивні навчальні заклади, так і загальноосвітні школи. Щорічно в місті проводяться численні змагання з баскетболу, в яких беруть участь юнацькі, аматорські, ветеранські команди.

 

Біла Церква має свою спортивну історію з баскетболу, а її спортсмени були представлені своїми командами в Чемпіонатах України: Першої ліги, Вищої ліги та Супер ліги. Протягом останніх 20 років баскетбол культивувався у місті на професійному рівні. Наразі розглядається можливість створення професійної команди Першої ліги.

 

Проте, на даний час інфраструктурна база з даного виду спорту неспроможна надати повноцінні та якісні умови для його розвитку. У зв’язку з цим, Білоцерківська міська рада з урахуванням Державної цільової соціальної програми розвитку фізичної культури і спорту на період до 2020 року та Київської обласної Програми розвитку фізичної культури і спорту «Київщина спортивна» на 2017-2020», якими передбачаються видатки на будівництво спортивних інфраструктурних об’єктів, звернулася з проханням розглянути можливість виділення коштів з державного та обласного бюджетів на будівництво в м.Біла Церква баскетбольної спортивної арени, яка б передбачала спорудження баскетбольного майданчика з місцями для глядачів орієнтовною місткістю 2000 місць.

 

Міський голова Геннадій Дикий наголосив, що міська влада розглядала варіанти земельних ділянок, які мають можливість розмістити таку арену та у разі прийняття позитивного рішення проведе необхідні заходи щодо забезпечення підведення інженерних комунікацій, благоустрою території тощо.


Мешканці ОСББ та ЖБК матимуть можливість відшкодовувати витрати на енергозбереження

 

Депутати внесли зміни та доповнення до рішення міської ради від 29 вересня 2016 року № 298-17-VII «Про затвердження Програми підтримки об'єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів, співвласників багатоквартирних будинків та управителів багатоквартирних будинків в місті Біла Церква на 2016-2020 роки».

 

Даним рішенням затверджено нову редакцію документу у вигляді програми співфінансування ремонтних робіт у багатоквартирних житлових будинках, що здійснюються об’єднаннями співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельними кооперативами у місті Біла Церква на 2017-2020 роки.

 

Програма спрямована на виконання наступних завдань: 

- сприяння залученню коштів місцевого бюджету на модернізацію та енергозберігаючі заходи у житлових будинках на умовах співфінансування; 

- забезпечення прозорості і відкритості здійснення співфінансування з міського бюджету заходів з проведення ремонтних робіт та впровадження енергоефективних заходів у житловому фонді міста Біла Церква;

- розбудова дієвої та ефективної інженерної інфраструктури для забезпечення населення міста комунальними послугами високого рівня;

- стимулювання співвласників багатоквартирних житлових будинків на впровадження енергоефективних заходів та проведення ремонтних робіт у житловому фонді м. Біла Церква на умовах співфінансування.

 

Основними напрямками Програми є співфінансування з міського бюджету впровадження енергоефективних заходів в багатоквартирних будинках шляхом відшкодування 40% коштів, залучених ОСББ, ЖБК на придбання енергоефективного обладнання та матеріалів, але не більш як 14000 гривень в розрахунку на одну квартиру багатоквартирного будинку.

Відшкодування здійснюватиметься лише на впровадження енергоефективних заходів шляхом відшкодування частини суми коштів, залучених на придбання: 

 - обладнання і матеріалів для облаштування індивідуальних теплових пунктів, у тому числі регуляторів теплового потоку за погодними умовами та відповідного додаткового обладнання і матеріалів до них;

- обладнання і матеріалів для проведення робіт з термомодернізації внутрішньобудинкових систем опалення та систем гарячого водопостачання;

- теплонасосної системи для водяної системи опалення та/або гарячого водопостачання та відповідного додаткового обладнання і матеріалів до неї;

- системи сонячного теплопостачання та/або гарячого водопостачання та відповідного додаткового обладнання і матеріалів до неї;

- обладнання і матеріалів для модернізації систем освітлення місць загального користування (у тому числі електропроводки, автоматичних вимикачів, ламп (крім ламп розжарювання), патронів до них);

- вузлів обліку води (гарячої, холодної) та теплової енергії, зокрема засобів вимірювальної техніки (приладів обліку, лічильників), приладів-розподілювачів та відповідного додаткового обладнання і матеріалів до них;

- світлопрозорих конструкцій з енергозберігаючим склом (крім однокамерних), у тому числі вікон та балконних дверей у квартирах, для місць загального користування (під’їздів), підвалів, технічних приміщень, горищ та відповідного додаткового обладнання і матеріалів до них;

- дверей для місць загального користування (під’їздів), підвалів, технічних приміщень, горищ та відповідного додаткового обладнання і матеріалів до них та ін.

 

Співфінансування з міського бюджету проведення ремонтних робіт в багатоквартирному будинку відбуватиметься шляхом відшкодування 90% коштів, залучених ОСББ, ЖБК на придбання обладнання та матеріалів на проведення ремонтних робіт, перелік яких передбачений Наказом Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства, але не більш як 14000 гривень в розрахунку на одну квартиру багатоквартирного будинку.

 

ОСББ, ЖБК протягом бюджетного року матимуть право взяти участь у Програмі лише по одному із її напрямків.

 

Комунальні підприємства отримають фінансову підтримку

 

Під час засідання затверджено Програму фінансової підтримки комунальних підприємств та здійснення внесків до статутних фондів ( поповнення Статутного фонду) комунальних підприємств Білоцерківської міської ради на 2017рік та прогноз 2018-2021рр.

 

Зокрема, затвердили порядок надання та використання коштів міського бюджету у вигляді фінансової підтримки комунальним підприємствам міста.

 

Дана програма спрямована на вирішення проблем ефективного управління та надання фінансової підтримки з міського бюджету комунальним підприємствам, бюджетним установам та організаціям Білоцерківської міської ради, оскільки проблемою у їх функціонуванні на сьогодні залишається накопиченням кредиторської та дебіторської заборгованості, що негативно впливає на поточну діяльність, дестабілізує, і як наслідок, призводить до зниження якісних та кількісних показників наданих послуг. 

 

Метою програми є: визначення комплексу організаційних та економічних заходів, спрямованих на підтримку діяльності вищезазначених підприємств, сприяння поліпшенню їх фінансового становища; забезпечення стабільності роботи комунальних підприємств, відповідно до їх функціональних призначень, виконання зобов’язань з виплати заробітної плати працівникам, забезпечення надійності та безпеки експлуатації будівель, споруд та інженерних мереж тощо. 

 

Програма також містить порядок формування заходів, моніторинг за виконанням Програми, фінансове забезпечення та обсяги фінансування Програми, очікувані результати та ін.

 

Затверджено Програму підвищення безпеки дорожнього руху на території міста Біла Церква на 2017 - 2020 роки

 

З розвитком автомобільного транспорту та його збільшення на території міста Біла Церква проблема аварійності останнім часом набуває особливої гостроти у зв’язку з невідповідністю існуючої дорожньо-транспортної інфраструктури потребам суспільства, при недостатній ефективності системи забезпечення безпеки дорожнього руху і вкрай низькій дисципліні учасників дорожнього руху.

 

У період з 2014-2016 р.р. в рамках реалізації Програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху в місті Біла Церква на період до 2016 року були впроваджені певні заходи щодо покращення організації дорожнього руху на вулицях міста Біла Церква. 

 

Реалізація Програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху в місті Біла Церква на період до 2016 року дозволила в цілому забезпечити необхідний рівень безпеки дорожнього руху, транспортного обслуговування та експлуатаційної якості проїзної частини вулиць та доріг. Однак стрімкі темпи зростання автомобілізації привели до виникнення ряду нових проблем в існуючій організації дорожнього руху.

 

На території міста Біла Церква за 2016 рік скоєно 138 дорожньо-транспортних пригод, під час яких 5 осіб загинули та 165 осіб були травмовані, що в порівнянні з аналогічним періодом 2015 року складає ріст по кількості ДТП на 4,5% (132), рівень по кількості загиблих та ріст по кількості травмованих на 6,9% (159). 

 

Основними причинами скоєння дорожньо-транспортних пригод виступають порушення правил маневрування (5,9%), керування транспортом в нетверезому стані (9,7%), порушення правил дорожнього руху України пішоходами (26,8%), перевищення встановленої швидкості руху (17,2%), порушення правил проїзду перехресть (35,4%), порушення правил обгону (3,7%), керування несправним транспортним засобом (1,3%).
54,5% дорожньо-транспортних пригод скоєні водіями транспортних засобів; 1,7% - з вини велосипедистів та 43,8% - з вини пішоходів.

 

Вимагає покращення система організації профілактичної роботи серед дітей. Це, перш за все, стосується учбово-виховних закладів, розташованих поблизу проїзної частини вулиць, де особливу увагу треба приділити практичним заняттям.

 

Необхідно постійно реформувати і удосконалювати систему підготовки водіїв транспортних засобів, забезпечення професійної підготовки кандидатів в водії та якість їх підготовки.

 

Отож, основною метою Програми є:

- підвищення рівня безпеки дорожнього руху;

- зниження рівня аварійності на вулично-шляховій мережі на території міста Біла Церква;

- створення умов, що сприяють забезпеченню комфортного та безпечного руху транспортних засобів й пішоходів;

- покращення технічного стану вулично-шляховій мережі на території міста Біла Церква.

 

Знизити рівень аварійності на вуличній мережі пропонується наступними методами:

- системного впровадження та належного фінансування заходів з підвищення безпеки дорожнього руху;

- вдосконалення обліку та аналізу виникнення дорожньо-транспортних пригод для розробки заходів з підвищення безпеки дорожнього руху;
- покращення профілактичної роботи, направленої на запобігання дорожньо-транспортного травматизму, а також підвищення рівня правосвідомості учасників дорожнього руху;

- підвищення рівня безпеки пасажирських перевезень.

підвищення ефективності системи сповіщення про дорожньо-транспортні пригоди.

 

Завдання Програми:

 - організація і забезпечення контролю за дотриманням законодавства про дорожній рух та його безпеку, а також за діяльністю підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності та господарювання щодо планування та виконання заходів з безпеки дорожнього руху;

- організація дорожнього руху на вулично-шляховій мережі міста Біла Церква;

- організація навчання населення Правилам дорожнього руху та здійснення інформаційно-просвітницької діяльності серед різних соціально-вікових груп населення, пов’язаної з профілактикою безпеки дорожнього руху;

 - організація та здійснення заходів, пов’язаних із профілактикою дитячого дорожньо-транспортного травматизму;

 - організація пропаганди з безпеки дорожнього руху;

 - підвищення безпеки пасажирських перевезень.

 

Під час засідання також було:

- збільшено статутний фонд та внесено зміни до Статуту комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Білоцерківський міський парк культури та відпочинку імені Т.Г. Шевченка» шляхом викладення його в новій редакції;

- затверджено порядок виявлення, взяття на облік, збереження, використання та прийняття у комунальну власність територіальної громади м. Біла Церква безхазяйних нерухомих речей;

- прийнято рішення делегувати представників міста Біла Церква для роботи у складі Госпітальної ради Білоцерківського госпітального округу з метою участі у визначені можливих проблемних питань, координації дій, розробки пропозицій та рекомендацій щодо реалізації державної політики по створенню госпітальних округів;

- затверджено Положення про відділ культури і туризму Білоцерківської міської ради у новій редакції;

- внесено зміни до Положення про міський фонд охорони навколишнього природного середовища, затвердженого рішенням міської ради від 27.03.2008 року № 664 ;

- внесено зміни до Положення Білоцерківського центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Шанс» шляхом викладення його у новій редакції;

- внесено зміни в додаток до рішення міської ради від 03 листопада 2016 року № 303-18-VII «Про затвердження Положення про звання «Почесний громадянин міста Біла Церква» в новій редакції»;

- внесено зміни до рішення Білоцерківської міської ради від 28 грудня 2011 року № 454-17-VII «Про встановлення порядку залучення, розрахунку і використання коштів пайової участі замовника (забудовника) у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Біла Церква»;

- надано дозвіл на розробку детального плану частини території міста Біла Церква;

- розглянуто ряд земельних, майнових та інших питань, з яких прийняті відповідні рішення.

Відбулося засідання тридцять другої сесії міської ради


Опубліковано: 25 травня 2017 року
Поділитися