Відбулося засідання робочої групи Smart City: Біла Церква

28 листопада у Білій Церкві відбулося засідання робочої групи Smart City:Біла Церква, яке провів голова робочої групи Сергій Постівий.

 

Під час засідання присутні обговорили низку питань, а саме: про ознайомлення з розпорядженням міського голови № 155 Р від 24 листопада 2017 року «Про створення робочої групи з розвитку і впровадження розумного управління містом «Smart City: Біла Церква», основними завданнями робочої групи та положенням про роботу робочої групи; про звіт щодо стану виконання ініційованих проектів  міською радою в рамках Smart City. Зокрема це Проект впровадження систем відеоспостереження в місті Біла Церква, Проект Муніципальна картка «Картка білоцерківця», Проект єдиної Системи інформаційних ресурсів. Також розглянули питання про впровадження мережі електрозаправних станцій для електромобілів в місті Біла Церква та заслухали пропозиції щодо плану та основних напрямків  роботи робочої групи  Smart City Біла Церква на період до кінця 2017 року.

 

Під час засідання Сергій Постівий ознайомив акцентував увагу на питаннях розширення повноважень в діяльності робочої групи в сфері безпеки міста Біла Церква, повідомив про виконану роботу протягом часу існування проекту Smart City: Пріоритет Безпека тощо.

 

Під час розгляду Проекту впровадження систем відеоспостереження в місті Біла Церква було зазначено, що на виконання Програми запобігання злочинності «Безпечне місто Біла Церква» (СМАРТ-СІТІ: Безпека) на 2016-2018 роки, затвердженої рішенням міської ради від 01 грудня 2016 року № 380-20-VII, укладено договір з метою здійснення проектних робіт щодо встановлення систем відеоспостереження на в’їздах та виїздах з міста з фіксацією номерних знаків та будівництва ситуативного центру. Наразі проектні роботи закінчуються, виконано всі обстеження, і найближчим часом проект буде передано на експертизу, після чого з’явиться можливість приступити до будівництва інтегрованої системи відеоспостереження.

 

Щодо впровадження муніципальної картки «Картка білоцерківця», то було зазначено, що вона матиме як соціальний пакет, так і дані про особу (фото, соціальний номер, електронний цифровий підпис). Картка також може містити додатки на знижки в магазинах, транспортний та  медичний додатки, всі муніципальні послуги. На даному етапі виписано технічні умови разом з «ПАТ Ощадбанк», в разі їх погодження – в найкоротший час буде внесений на розгляд виконавчого комітету ради відповідні документи для впровадження муніципальної картки.

 

Обговорюючи Проект єдиної Системи інформаційних ресурсів, присутні звернули увагу на те, що в Білій Церкві існує проблема, яка полягає в наступному: різні структурні підрозділи міської ради наносять свої комунікації, об’єкти обслуговування тощо на картографічні матеріали, які виконані на різних топографічних основах і які, відповідно, відрізняються одне від одного і не можуть бути інтегровані в єдину багатошарову систему. Тож виникає необхідність інтеграції всіх баз даних в єдиному центрі. У подальшому бази даних різних серверів будуть об’єднуватися в одному інтелектуальному центрі, і кожен користувач буде послуговуватись кінцевим результатом  та отримувати всю необхідну йому інформацію.

 

Зупинившись на питанні про впровадження мережі електрозаправних станцій для електромобілів у місті Біла Церква, присутні розглянули можливість створення екотаксі в нашому місті, наголосили на важливості співпраці з підприємствами туристичного, ресторанного бізнесу та інших сфер і послуг. Також акцентували увага на необхідності проведення аналізу можливості підключення до електромереж в місцях розташування електрозаправних станцій електромобілів тощо. У результаті розгляду питань відповідним членам робочої групи було дано доручення розробити технічне завдання, визначити місця локацій електрозаправних станцій для електромобілів тощо.

 

У засіданні взяли участь представники структурних підрозділів та комунальних підприємств міської ради,  представники відділення «ПАТ Ощадбанк» в м. Біла Церква та ін.

Відбулося засідання робочої групи Smart City: Біла Церква


Опубліковано: 01 грудня 2017 року
Поділитися