Відбулося засідання 43 сесії Білоцерківської міської ради

30 серпня відбулося засідання позачергової 43 сесії Білоцерківської міської ради VІІІ скликання, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

Відзнаки за особисті заслуги

За вагомий особистий внесок у розвиток та зміцнення місцевого самоврядування, значні особисті здобутки, багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, активну громадянську позицію на з нагоди 32-річниці Дня Незалежності України Почесною грамотою Київської обласної ради було нагород жено депутата Білоцерківської міської ради Олега Денисенка та заступника начальника управління з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Олександра Повстянка.

Нагрудними знаками «Відзнака міського голови», Почесними грамотами та подяками Київської обласної ради були нагороджені волонтери, які брали участь у відбудові півночі Київщини та допомагали подолати наслідки підриву Каховської ГЕС.

За особистий внесок у розбудову Київщини, підвищення обороноздатності та забезпечення життєдіяльності нашої громади орден «За заслуги перед Київщиною» отримали заступник міського голови Катерина Возненко, начальник управління капітального будівництва міської ради Людмила Денісова, директор ТОВ «Білоцерківрозоптторг» Іван Павленко.

Вони заслуговують бути серед Почесних громадян Білоцерківської МТГ

Під час засідання депутати прийняли рішення про присвоєння звання «Почесний громадянин Білоцерківської міської територіальної громади» (посмертно) ряду жителів нашої громади, які загинули боронячи Україну від збройної агресії росії. Їх подвиг є зразком високої моральності, патріотизму і безкорисливого служіння Батьківщині.

 

Питання щодо підтримки обороноздатності нашої країни та цивільного захисту населення від надзвичайних ситуацій та безпеки громадян

Під час засідання було розглянуто більше 200 питань.

Першими, у закритому режимі, було розглянуто блок питань щодо підвищення обороноздатності нашої країни та цивільного захисту населення від надзвичайних ситуацій та безпеки громадян:

-внесено зміни в додаток до рішення Білоцерківської міської ради від 28 грудня 2022 року № 3401-36-VIII «Про затвердження Цільової програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного, природного, соціального та воєнного характеру Білоцерківської міської територіальної громади на 2023-2025 роки» (зі змінами);

- внесено зміни до Програми надання фінансової допомоги військовим частинам та органам військового управління Збройних сил України, які розташовані на території Білоцерківської міської територіальної громади на 2023 рік, затвердженої рішенням Білоцерківської міської ради від 09.12.2022 року № 3281-35-VIII.

- внесено зміни до Комплексної програми профілактики злочинності, зміцнення законності та правопорядку на території Білоцерківської міської територіальної громади на 2023 рік, затвердженої рішенням Білоцерківської міської ради від 28.12.2022 року № 3398-36-VIII.

Всі пільгові категорії дітей мають бути захищеними

Депутатами міської ради було внесено зміни до Програми підтримки Захисників і Захисниць України на 2023-2025 роки.

Так, у перелік категорій осіб, які мають право на підтримку з боку влади додано таку категорію - діти осіб, які зникли безвісти за особливих обставин. Тепер вони зможуть отримувати грошову допомогу для компенсації витрат за послуги санаторно-курортного лікування або відпочинку.

Лікарня №2 візьме участь у проєкті «Зміцнення системи охорони здоров’я та збереження життя»

Депутати міської ради надали згоду на участь КНП БМР «Білоцерківська міська лікарня №2» у проєкті «Зміцнення системи охорони здоров’я та збереження життя» (HEAL UKRAINE).

Цей проєкт реалізовується спільно Міністерством охорони здоров’я України та Світовим банком. Ним передбачається оновлення та модернізація державних або комунальних закладів охорони здоров’я, в тому числі підвищення енергоефективності та забезпечення доступу до альтернативних джерел енергії, а також створення відділення стаціонарної реабілітації.

Зміни щодо програми соціально-економічного та культурного розвитку громади

 

Під час засідання було внесено зміни до рішення Білоцерківської міської ради від 24 грудня 2020 року № 72-05-VIIІ «Про затвердження Програми соціально-економічного та культурного розвитку Білоцерківської міської територіальної громади на 2021-2023 роки».

Згідно із законодавством України заходи та проєкти, які впливають на соціально-економічний розвиток громад повинні бути включено до місцевих відповідних програм.

Тож, у перелік пріоритетних об’єктів міської територіальної громади, які заплановані до реалізації у 2021-2023р. внесено зміни. Зокрема, підрозділ «Освіта» доповнено підпунктом - будівництво дошкільного навчального закладу на 220 місць в житловому мікрорайоні «Піщаний» в м. Біла Церква. А підрозділ «Житлово-комунальне господарство» - підпунктом придбання майна єдиного майнового комплексу ПрАТ «БІЛОЦЕРКІВСЬКА ТЕЦ» (нерухомого майна, устаткування, обладнання, машин та інвентаря, мереж та передавальних пристроїв, транспортних засобів тощо).

Зміни до бюджету громади

Дохідна частина бюджету Білоцерківської міської територіальної громади збільшена на суму субвенції з державного бюджету місцевому на 3,93 млн грн, а саме:

- на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами, що утворився на початок бюджетного періоду - в сумі 1, 6 млн грн;

-на виплату грошової компенсації за належні до отримання житлові приміщення для сімей учасників бойових дій на території інших держав – 2,1 млн грн;

- на виплату грошової компенсації за належні до отримання житлові приміщення для сімей внутрішньо переміщених осіб з числа військовослужбовців -0,23 млн грн.

Крім того, з метою ефективного та раціонального використання бюджетних коштів головними розпорядниками були визначені пріоритети розвитку галузей та за рахунок невикористаних призначень проведений перерозподіл коштів.

Збільшено видатки:

- на заклади освіти – 45,5 млн грн ( ці кошти спрямують на придбання, установку та монтаж наземних модульних укриттів; реконструкцію та капітальний ремонт дахів; капітальні роботи з облаштування вентиляційних систем, реконструкцію приміщень з будівництвом мереж водопостачання та водовідведення);

-на заклади охорони здоров’я – 5,6 млн грн (на реалізацію заходів цільової програми матеріально-технічного забезпечення комунальних некомерційних підприємств Білоцерківської міської ради на 2022-2024 роки, цільової програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного, природного, соціального та воєнного характеру Білоцерківської міської територіальної громади на 2023-2025 роки);

-також збільшено видатки іншим головним розпорядникам у розрізі ДЖКГ, управління капітального будівництва, управління молоді та спорту.

 

Крім того, проведено перерозподіл видатків в розрізі таких місцевих програм:

- Цільова програма захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного, природного, соціального та воєнного характеру Білоцерківської міської територіальної громади на 2023-2025 роки – перерозподілено з поточних на капітальні видатки (субвенція для Аварійно-рятувального загону ДСНС);

-Програма підтримки розвитку територіального сервісного центру № 3242 регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Київській області (філія ГСЦ МВС) Головного сервісного центру МВС (на правах відділу, м. Біла Церква) на 2023 рік – перерозподілити з капітальних на поточні видатки;

-Програма надання фінансової допомоги військовим частинам та органам управління ЗСУ, ТРО, які розташовані на території БМТГ на 2023 рік

Продовжено дію ряду цільових програм

  1. Затверджено Програму надання окремих видів пільг на 2024-2026 роки

Метою Програми є забезпечення надання громадянам, які мають право на пільги, реальної можливості скористатися на території Білоцерківської міської територіальної громади наданими законом пільгами, а також забезпечення надання додаткових соціальних гарантій жителям Білоцерківської міської територіальної громади. Дана програма діяла попередній період, наразі її продовжили надалі.

  1. Затверджено Цільову програму забезпечення адаптованими молочними сумішами дітей, народжених від ВІЛ-інфікованих матерів на 2024-2025 роки.

Метою Програми є забезпечення адаптованими молочними сумішами дітей першого року життя, народжених ВІЛ-інфікованими матерями, зниження рівня захворюваності на ВІЛ-інфекцію та смертності від СНІДу, передачі ВІЛ-інфекції від матері до дитини, доступу населення до широкомасштабних профілактичних заходів, послуг з догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих.

З. Затверджено Програму соціальної підтримки осіб з обмеженням життєдіяльності на 2024-2026 роки.

Документ розроблено аби у Білоцерківській міській територіальній громаді створити умови для підвищення рівня соціального захисту осіб з обмеженням життєдіяльності шляхом реалізації ряду матеріально-фінансових заходів: надання часткової компенсації вартості медичних виробів та спеціальних засобів для догляду особам, які відповідно до показів мають необхідність у забезпеченні такими виробами та засобами; надання часткової компенсації вартості ендопротезів; забезпечення надання реабілітаційних послуг тощо;

 

Інші питання:

 

-внесено зміни у додаток 2 «Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки» до рішення Білоцерківської міської ради від 24 червня 2021 року № 1000-14-VIII «Про встановлення місцевих податків i зборів на території Білоцерківської міської територіальної громади»;

-внесено зміни до цільової програми матеріально-технічного забезпечення комунальних некомерційних підприємств Білоцерківської міської ради на 2022-2024 роки, затвердженої рішенням Білоцерківської міської ради від 02 вересня 2021 року № 1278-16-VIII (зі змінами).

-внесено зміни до рішення Білоцерківської міської ради від 30 вересня 2019 року № 4384-78-VII «Про деякі питання щодо житлового фонду соціального призначення для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа у м. Біла Церква»;

-внесенно зміни до рішення Білоцерківської міської ради від 27 квітня 2023 року № 3823-39-VIII «Про затвердження Програми підтримки розвитку територіального сервісного центру № 3242 регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Київській області (філія ГСЦ МВС) Головного сервісного центру МВС (на правах відділу, м. Біла Церква) на 2023 рік»;

-внесено зміни у додаток до рішення БМР від 29 квітня 2021 року № 546-12-VIII " Про затвердження структури комунального закладу БМР Білоцерківська централізована клубна система";

-внесено зміни до видів економічної діяльності та затвердження Статуту комунального закладу Білоцерківської міської ради Білоцерківська школа мистецтв № 1 імені Юрія Павленка в новій редакції;

  • затверджено Програму щодо організації громадських та інших робіт тимчасового характеру на території Білоцерківської міської територіальної громади на 2024 рік;

  • погоджено нову редакцію Концепції індустріального парку «Пачворк: Біла Церква»;

  • розглянуто низку питань, які врегульовують використання комунального майна, функціонування комунальних підприємств, земельних питань, з яких були прийняті відповідні рішення.

Пленарне засідання позачергової сорок третьої сесії Білоцерківської міської ради VIII скликання (нагородження)

Пленарне засідання позачергової сорок третьої сесії Білоцерківської міської ради VIII скликання


Опубліковано: 31 серпня 2023 року
Поділитися