Освітянська конференція: підсумки пройденого та плани на майбутнє

30 серпня відбулася серпнева освітянська youtube-платформа «Перспективи і загрози якісного функціонування освітньої системи Білоцерківської міської територіальної громади в умовах воєнного і повоєнного часу».

Цей щорічний традиційний захід другий рік поспіль пройшов у режимі прямої трансляції за допомогою онлайн-платформи Уoutube, щоб максимальна кількість педагогічних працівників закладів освіти громади могли долучитися та взяти участь в обговоренні стратегічних векторів розвитку системи освіти.

У зустрічі особисто взяли участь керівники всіх комунальних і приватних закладів дошкільної, загальної середньої і позашкільної освіти Білоцерківської громади та міський голова Геннадій Дикий. Модератором заходу виступив начальник Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради Юрій Петрик, котрий у вступному слові зазначив, що «російський нелюд, століттями ведучи завойовницьку політику загарбництва, асиміляції та геноциду націй, як ніхто, розуміється на військових стратегіях і як ніхто інший розуміє, що країна без культури та освіти – це лише територія, а територію легко загарбати. Саме тому першочергове завдання освіти – виховання патріота України з усвідомленим сприйняттям демократичних цінностей та активною проукраїнською громадянською позицією».

Очільник освітньої галузі громади зазначив, що новий 2023/2024 навчальний рік порушує перед працівниками сфери освіти низку надважливих завдань, частину яких успішно подолали, проте є виклики, котрі неможливо здолати миттєво. Серед надважливих завдань – створення безпечного освітнього середовища для всіх учасників освітнього процесу, оптимізація мережі класів відповідно до розрахункової наповнюваності формули освітньої субвенції, якісна організація освітнього процесу в очній формі та в змішаному режимі, створення дистанційних класів, робота з обдарованими учнями, ефективна підготовка випускників до складання ЗНО/НМТ, турбота про ментальне здоров’я українців та інші.

З вітальним словом до освітян звернувся міський голова Геннадій Дикий, котрий наголосив на важливій ролі освітян нашої громади не лише як педагогів, а й надійних захисників тилу, невтомних волонтерів. Геннадій Анатолійович розповів про фінансування галузі, про роботу щодо організації безпечного навчального процесу навчальних закладів громади, поліпшення їх матеріально-технічної бази тощо. Подякував педагогам за високі результати, які отримали випускники, не дивлячись на виклики часу.

У формі відеозвернення в конференції взяв участь випускник 2015 року загальноосвітньої школи № 17 Богдан Качан, котрий сьогодні захищає територіальну цілісність і незалежність України в найгарячіших місцях бойових дій. Захисник привітав освітян громади з прийдешнім Днем знань, згадав своїх учителів та підкреслив важливість освіти у вихованні громадянина України.

Завершилася серпнева зустріч церемонією нагородження педагогічних працівників, учні та вихованці котрих досягли значних успіхів і конкурсах та олімпіадах, а також відзначення педагогів, котрі завершують свій професійний шлях на освітянській ниві.

 

Повністю захід можна переглянути тут:


Опубліковано: 30 серпня 2023 року
Поділитися