Відбулося чергове засідання виконкому

25 червня відбулося засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів секретар міської ради Володимир Вовкотруб. На порядок денний засідання було винесено більше 40 питань.

Організацію руху вулицями Шкільна та Ставищанська буде змінено

Члени виконкому ухвалили рішення згідно з яким в майбутньому буде організовано рух в односторонньому напрямку по вул. Шкільній (від перехрестя вул. Ставищанська та вул. Шкільна) в напрямку школи №13 до перехрестя з вул. Таращанська.

 

Двосторонній рух буде відновлено по вул. Таращанська та ділянці від вул. Професора Голуба

до вул. Заярська.

Коментуючи рішення заступник міського голови Анатолій Кравець зазначив, що рішення прийнято у першу чергу для того, аби забезпечити безпеку дітей, які навчаються у школі №13. Односторонні рух по вул. Шкільній допоможе облаштувати тротуар та обмежить кількість автомобілів, які там рухатимуться.

 

Департамент житлово-комунального господарства міської ради має розробити проєкт (схему) організації дорожнього руху зазначених ділянок та погодити її з відповідними органами Національної поліції України, а також встановити відповідні дорожні знаки.

 

Про введення в дію змін буде повідомлено додатково.

 

Звіт відділу транспорту та зв’язку по роботі зі зверненнями громадян

 

Начальник відділу транспорту та зв’язку міської ради Олена Шевченко прозвітувала про роботу підрозділу зі зверненнями громадян за 2023 рік та І квартал 2024 року.

 

Доповідаючи питання начальник відділу транспорту та зв’язку поінформувала, що відділом здійснюється аналіз та узагальнення питань для з’ясування причин виникнення звернень, а також моніторинг проблем, які порушували жителі громади в письмових зверненнях та тих, що надходять на телефон «гарячої лінії» центру оперативного реагування, інтернет-платформу «Відкрите місто» і на електронну пошту відділу. Звернення розглядаються і вирішуються у терміни передбачені чинним законодавством України.

 

За словами Олени Шевченко, з метою забезпечення якісних пасажирських перевезень та оперативного реагування, у випадку порушень правил перевезення пасажирів громадським транспортом, відділом проводиться:

- щоденний моніторинг дотримання перевізниками графіків руху, виходу на лінії автобусів, тролейбусів та роботи GPS обладнання;

- здійснюється контроль за виконанням умов Договору, складаються Акти перевірки з фіксуванням виявлених порушень;

- контроль за наявністю на маршрутах автобусів, які поставлені автоперевізником на виконання інвестиційних зобов’язань по оновленню рухомого складу;

- контроль санітарного стану транспортних засобів;

- контроль за наявністю у автобусах інформації про Організатора та Перевізника.

 

Основна увага приділяється: якісному складу транспортних засобів на маршрутах; наявності в них всіх додаткових функцій для зручності пасажирів, таких як електронне табло з номером та назвою кінцевих пунктів автобусного маршруту; функціонуванню GPS-трекера; наявності засобів візуального та звукового інформування про найменування зупинок; наявності інформації про графік руху та інформації про перевізника, телефону «гарячої лінії» тощо.

За 2023 рік та І квартал поточного року до відділу надійшло 77 звернень від громадян та суб’єктів підприємницької діяльності Білоцерківської громади.


За характером звернення стосувались:

- дотримання графіків руху громадським транспортом;

- здійснення автобусами обов’язкових зупинок на визначених паспортом автобусного маршруту зупинках;

- перевезення пільгових категорій населення (пенсіонери за віком - 9 звернень, учасники бойових дій – 3 звернення, особи з інвалідністю – 5 звернень);

- культури обслуговування пасажирів;

- стану транспортного засобу.

 

«Наприклад нещодавно, за зверненнями громадян до автобусного маршруту №20 «Біла Церква-Шкарівка» збільшено кількість рейсів. Також продовжується робота по заміні рухомого складу. Серед останніх - з 17 червня на маршруті №19 замінено два автобуси великої пасажиромісткості, які мають 82 пасажиромісця. Автобуси відповідають екологічним вимогам Євро-5, пристосовані для перевезення маломобільних категорій громадян, облаштовані кондиціонерами, GPS-трекерами, та дооблаштовуються системою звукового інформування про зупинки», - наголосила Олена Шевченко.

 

Питання у зверненнях громадян, які не отримали позитивного вирішення і розглянуті відповідно до чинного законодавства:

- у зв’язку з недостатнім пасажиропотоком не збільшено кількість рейсів до Ново Зарічанського кладовища;

- по причині вузької проїжджої частини по вул. Василя Стуса для автобусів марки «Богдан», «Атаман» змінено схему руху автобусного маршруту загального користування Білоцерківської міської територіальної громади №8 «Дендропарк «Олександрія» - вул. Івана Кожедуба».
 

За звітний період у відділі порушень термінів розгляду звернень громадян не зафіксовано. Крім того, працівниками відділу надаються роз’яснення та консультації кожному, хто звертається за телефоном чи до відділу особисто.

 

Інші питання, розглянуті під час засідання:


- ухвалено рішення про організацію поховання військовослужбовця жителя Білоцерківської громади, який загинув захищаючи Україну. Поховання відбудеться за рахунок коштів  місцевого бюджету, передбачених Програмою підтримки Захисників і Захисниць України на 2023-2025 роки;

  • затверджено план роботи виконавчого комітету Бiлоцеpкiвської міської ради на третій квартал 2024 року;

  • затверджено склад комісій з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості розташованих на земельній ділянці між пров. Поштовим та вул. Надрічна в селі Глушки та по вул. Шевченка, 33 в Білій Церкві;

  • схвалено проєкт рішення Білоцерківської міської ради «Про надання згоди на безоплатне прийняття у комунальну власність Білоцерківської міської територіальної громади підземного СТ газопроводу низького тиску по вул. Київське шосе в м. Біла Церква Київської області»

  • внесено зміни до складу робочої групи з питань підготовки до роботи в осінньо-зимовий

  • період 2024-2025 років на території Білоцерківської міської територіальної громади, який був затверджений рішенням виконавчого комітету міської ради від 09 квітня 2024 року № 261 №Про затвердження заходів з підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2024-2025 років на території Білоцерківської міської територіальної громади»;

  • розглянуто низку питань щодо взяття на квартирний облік громадян, зміни адреси об’єкта нерухомого майна, присвоєння адрес об’єктам будівництва;

- погоджено проведення низки освітніх, спортивних та інших заходів на території громади;

- розглянуто низку опікунських питань та питань щодо захисту і реалізації прав та інтересів дітей та ін.

 

Відбулося чергове засідання виконкому


Опубліковано: 25 червня 2024 року
Поділитися