Поважному очільнику, поважного підприємства – 75 років

24 червня у с.Дрозди Білоцерківської МТГ, де функціонує ТОВ Агрофірма «Дім» відбувся святковий захід. Директор агрофірми Олександр Іванович Кравченко, який її очолює 45 років відзначив свій 75-річний ювілей.

Привітати директора Агрофірми «Дім» завітали поважні гості, серед яких і секретар Білоцерківської міської ради Володимир Вовкотруб, депутат міської ради Олександр Балановський, староста сіл Дрозди, Мазепинці, Сидори Олександр Литвин.

Вручаючи нагрудний знак «Відзнака міського голови» ювіляру Володимир Вовкотруб зазначив: «Мені у житті пощастило, не один рік ми співпрацювали разом із Олександром Івановичем на Білоцерківщині. Ваш авторитет серед колег-керівників інших господарств та керівництва району є беззаперечно заслуженим, адже ви своєю щоденною важкою працею у господарстві, вміло долали всі виклики та мали вагомі результати. Ваш авторитет свідчить про те, що ви спеціаліст, людина, яка працює на своєму місці, адже вас поважають і працівники товариства, і жителі села. Від імені всієї нашої громади бажаю вам міцного здоров’я та довгих років життя».

Згадуючи як починав свою трудову діяльність у колишньому колгоспі Олександр Кравченко зауважив: «Наш колгосп об’єднував три села Дрозди, Мазепинці, Сидори. Йому я віддав 51 рік свого життя. У 1973 році я прийшов сюди агрономом, а в грудні 1979 року мене було обрано головою колгоспу. Відтоді я очолюю наше господарство. Воно змінювалося, з часом від нас від’єдналися Сидори, а ми продовжували працювати, нарощувати виробництво. Протягом певного періоду ми мали досить вагомі досягнення, мали змогу побудувати для сіл школу, дитячий садочок, будинки для спеціалістів, котельню, провести газ до людських осель, асфальтували дороги та ін.

Зараз ми виробляємо молоко. Вирощуємо пшеницю, ячмінь, горох, гречку, кукурудзу, соняшник, які реалізуємо. Вчасно розраховуємося із 800-ми пайовиками.

На жаль, зараз ми не маємо таких здобутків, в першу чергу на це вплинула війна. І вся діяльність спрямована на те, аби вона якнайшвидше завершилася і ми, як і вся Україна, змогли розвиватися далі».

Про ювіляра:

Кравченко Олександр Іванович народився 23 червня 1949 року в місті Луганську. Розпочав свою трудову діяльність з 1966 року на одному з підприємств в/ч13845 м. Біла Церква слюсарем по ремонту літаків, потім проходив строкову службу в рядах армії.

З 1971 року працював помічником комбайнера Шполянського бурякозаводу Черкаської області. Після закінчення сільськогосподарського інституту, в 1972 році був направлений на роботу головним агрономом в колгосп с. Пилипча, Білоцерківського району. З 1973 року переведений до нашого колгоспу (нині ТОВ Агрофірма «ДіМ»), де пройшов шлях від агронома до голови колгоспу (19 грудня 1979 року був обраний головою колгоспу). З 2000 року і до цього часу працює директором ТОВ Агрофірми «ДіМ».

За 50 років праці Олександр Іванович зарекомендував себе висококваліфікованим спеціалістом, працелюбним та вимогливим керівником. Під його керівництвом підприємство з року в рік має високі стабільні показники і є економічно міцним.

Олександр Кравченко удостоєний почесним званням «Заслужений працівник сільського господарства України», нагороджений грамотою Верховної Ради України та має Подяку Президента України Леоніда Кучми за високі досягнення в сільському господарстві.

Неодноразово обирався депутатом Білоцерківської районної ради, був головою постійної комісії агропромислового розвитку районної ради, заступником голови виконкому Дроздівської сільської ради, депутатом сільської ради.


Опубліковано: 25 червня 2024 року
Поділитися