Відбулася зустріч рибалок Білої Церкви

11 квітня у Білій Церкві відбулися збори Асоціації рибалок міста.

 

У ході зборів присутні обговорили такі хвилюючі їх питання, як: охорона водосховищ від браконьєрів, їх зариблення та проблема забруднення басейна річки Рось та її цвітіння у спекотну пору року.

 

Члени Асоціації рибалок обурені тим, що браконьєри здійснюють промисловий вилов риби у великому обсязі за допомогою заборонених браконьєрських знарядь та засобів лову в період нересту, тим самим унеможливлюючи розплід риби та ракоподібних. Ініціатор зборів В’ячеслав Вовченко наголосив на важливості вжиття заходів проти таких дій.

 

Міський голова Геннадій Дикий запевнив присутніх, що він повністю на їхньому боці та готовий усіма силами в межах наданих йому законом повноважень допомогти у боротьбі з незаконним виловом риби на Білоцерківському водосховищі. Він повідомив, що на даний момент міська влада займається пошуком шляхів зариблення водосховищ силами громади.

 

За підсумками зборів присутні домовились про створення ініціативної групи по виявленню фактів незаконного вилову риби та забруднення акваторії річки Рось, про співпрацю цієї групи з органами місцевої влади, та про пошук проектів для очищення водосховищ.



Опубліковано: 12 квітня 2018 року
Поділитися