Відбулася презентація детальних планів територій Білої Церкви

24 липня відбулася презентація детальних планів територій низки секторів Білої Церкви. Дана презентація відбулася у рамках процедури громадських слухань, яка триває з 06 липня до 06 серпня ц.р. включно.

 

Як наголосили під час зустрічі, виконання детального плану пов’язане з необхідністю уточнення положень Генерального плану міста Біла Церква. Замовником даної містобудівної документації є управління містобудування і архітектури Білоцерківської міської ради. Завдання на проектування було підписано згідно з вимогами чинного законодавства, державних будівельних норм і знаходиться  в управлінні містобудування та архітектури міської ради. Розробником даної документації є ТОВ «Інститут територіального планування», який вже має досвід співпраці з нашим містом.

 

Тож під час зустрічі було презентовано детальні плани території таких секторів міста Біла Церква:

- № 16, обмеженого просп. Князя Володимира, р. Протока, р. Рось та вул. Заярська, затверджений Рішенням Білоцерківської міської ради від 27 квітня 2018 року № 2192-50-VII (https://bc-rada.gov.ua/node/8976, https://new.bc-rada.gov.ua/search.html?q=2192-50-VII+);

- №17, обмеженого обмеженого просп. Князя Володимира, пров. Раскової перший, р. Рось та  р. Протока, затверджений Рішенням Білоцерківської міської ради від 27 квітня 2018 року № 2193-50-VII (https://bc-rada.gov.ua/node/8975, https://new.bc-rada.gov.ua/search.html?q=2193-50-VII+);

- № 29, обмеженого р. Протока, вул. Рибною, вул. Героїв Крут, бул. Княгині Ольги, вул. Некрасова та вул. Леваневського, затверджений Рішенням Білоцерківської міської ради від 27 квітня 2018 року № 2194-50-VII (https://bc-rada.gov.ua/node/8974, https://new.bc-rada.gov.ua/search.html?q=2194-50-VII);

- № 56 міста Біла Церква, острову «Дитинство», затверджений Рішенням Білоцерківської міської ради від 27 квітня 2018 року № 2195-50-VII (https://bc-rada.gov.ua/node/8977, https://new.bc-rada.gov.ua/search.html?q=2195-50-VII).

 

Детальні плани саме цих територій були обрані тому, що це одні з найважливіших рекреаційних зон для Білої Церкви, які мають бути закріплені як місця відпочинку для жителів міста.

 

Під час заходу заступник міського голови Ольга Бакун зауважила, що в нашому місті діє Програма розробки містобудівної документації для використання територіальною громадою м. Біла Церква на період 2015-2019 рр., затверджена рішенням міської ради від 31 березня 2015 року №1444-73-VI. Відповідно до неї місто було розділено на планувальні утворення, його територія формується між основними магістральними вулицями, функціональними зонами – житловою, промисловою та рекреаційною, і спільним завданням влади та громади  є узгодити їх, розглянувши детальні плани.

 

Ольга Бакун також наголосила, що пропозиції від громадськості повинні містити обґрунтування з урахуванням вимог законодавства, будівельних норм, державних стандартів та правил у відповідності до пункту 9 «Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні», затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 25.05.2011 року за № 555.

 

Під час зустрічі була озвучена низка пропозицій від громадськості щодо детальних планів територій, які необхідно зафіксувати в Журналі пропозицій під час проведення громадських слухань в установленому порядку.

 

У заході взяли участь: секретар Білоцерківської міської ради Вадим Кошель, в.п. начальника управління містобудування та архітектури Сніжана Павлова (замовник даної документації), представники структурних підрозділів та комунальних підприємств міської ради, жителі міста.

Відбулася презентація детальних планів територій Білої Церкви


Опубліковано: 25 липня 2018 року
Поділитися