Щодо встановлення тарифу за оплату послуг з приватизації державних квартир

25 липня в м.Біла Церква відбулося засідання «круглого столу» з обговорення проекту регуляторного акту - рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради  «Про затвердження вартості послуг по приватизації державних квартир (будинків)». Провів засідання заступники міського голови Валерій Гнатюк.

 

Даний документ розроблений у відповідності до норм чинного законодавства України, з метою одержання зауважень та пропозицій від  юридичних та фізичних осіб, їх об’єднань.

 

Метою проекту рішення є: встановлення тарифу щодо оплати послуг по приватизації державних квартир (будинків) та створення умов беззбиткового функціонування підприємства, що надає послуги з приватизації державних квартир (будинків).

 

З проектом рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради та аналізом регуляторного впливу можна було ознайомитися на офіційному веб – сайті міської ради та у розробника проекту регуляторного акту - Комунальному підприємстві Білоцерківської міської ради «Служба приватизації державного житлового фонду». Його було оприлюднено 14 червня 2018року.

 

У ході заходу Валерій Гнатюк наголосив, що проект регуляторного акту пройшов всю необхідну процедуру, протягом місяця з дня його оприлюднення зауважень та пропозицій від юридичних та фізичних осіб, їх об’єднань не надходило.

 

Начальник КП БМР «Служба приватизації державного житлово фонду» Тамара Бринюк поінформувала, що тарифи на платні послуги розроблені у зв’язку з необхідністю врегулювання діючих тарифів, з урахуванням рівня їх собівартості з мінімальною рентабельністю. Зокрема враховано зростання цін на комунальні послуги та підвищення розміру мінімальної заробітної плати.

 

Проектом рішення пропонується встановити такі розміри тарифів:

-підготовка та видача свідоцтва про право власності на житло – 1040 грн;

-підготовка та видача дублікату свідоцтва про право власності -1040 грн;

- оформлення та видача довідок – 50  грн.

 

Під час засідання «круглого столу» було рекомендовано винести на розгляд виконавчого комітету міської ради проектрегуляторного акту - рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради  «Про затвердження вартості послуг по приватизації державних квартир (будинків)».

 

У засіданні взяли участь голова постійної комісії міської ради з питань інвестицій, регуляторної політики, торгівлі, послуг та розвитку підприємництва, власності, комунального майна та приватизації Сергій Мартинюк, представники структурних підрозділів міської ради, громадськості Білої Церкви.



Опубліковано: 25 липня 2018 року
Поділитися