Відбулася позачергова 62 сесія міської ради

20 грудня відбулось засідання позачергової шістдесят другої сесії Білоцерківської міської ради VІІ скликання, яке провів міський голова Геннадій Дикий. 

Заяви та звернення депутатів

На початку засідання депутат міської ради Володимир Бабенко озвучив заяву- вшанувати хвилиною мовчання пам’ять про за загиблого у бою за територіальну цілісність нашої держави Героя України Василя Сліпака.  Василь Сліпак був всесвітньо відомий український оперний співак, соліст Паризької національної опери, волонтер, учасник Революції Гідності та бойових дій на Сході України. Він загинув від кулі снайпера. Василь був  щирим патріотом України. Саме цього дня – 20 грудня 1974 року був день народження Героя.

Депутат  Сергій Мартинюк озвучив звернення з проханням вжити належних заходів щодо розслідування пожежі храму Архистратига Михаїла, що у Гайку.


Внесено зміни та доповнення до бюджету міста на 2018 рік

Депутатами міської ради було внесено зміни та доповнення до рішення міської ради від 21 грудня 2017 р. №1880-43-VІІ «Про бюджет м.Біла Церква на 2018 рік».

Так було зменшено доходну частину  в категорії:

- «Субвенція з місцевого бюджету на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), управління багатоквартирним будинком, вивезення побутового сміття та рідких нечистот за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету»  -  на 50 000 000 грн.;

- «Субвенція з місцевого бюджету на виплату допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, особам, які не мають права на пенсію, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, тимчасової державної допомоги дітям, тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату, допомоги по догляду за особами з інвалідністю I чи II групи внаслідок психічного розладу, компенсаційної виплати непрацюючій працездатній особі, яка доглядає за особою з інвалідністю І групи, а також за особою, яка досягла 80-річного віку за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету»  - на 8 000 000 грн.;

-«Субвенція з місцевого бюджету на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях за принципом "гроші ходять за дитиною", оплату послуг із здійснення патронату над дитиною та виплату соціальної допомоги на утримання дитини в сім'ї патронатного вихователя за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету» - на 150 000 грн.;

Збільшено доходну частину на :

- «Субвенція з місцевого бюджету на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для сімей загиблих осіб, визначених абзацами 5-8 пункту 1 статті 10 Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захистуˮ, для осіб з інвалідністю I-II групи, яка настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, визначених пунктами 11-14 частини другої статті 7 Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захистуˮ, та які потребують поліпшення житлових умов за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету»  - на 2 592 004 грн.       

Щодо видатків, то відповідно до звернень головних розпорядників проведено перерозподіл бюджетних призначень:

-Департамент ЖКГ – збільшено видатки для сфери ЖКГ - 1 230 000 грн. на виконання Програми підтримки ОСББ, ЖБК, співвласників багатоквартирних будинків в м.Біла Церква, за рахунок зменшення бюджетних призначень по КПКВ 6030 «Благоустрій міста» в сумі 590 000 грн. та резервного фонду – 640 000 грн.

Внесено зміни до міжбюджетних трансфертів. Так, зменшено обсяг субвенції:

-    на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), управління багатоквартирним будинком, вивезення побутового сміття та рідких нечистот   -  на 50 000 000 грн.;

 -  на виплату допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, особам, які не мають права на пенсію, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, тимчасової державної допомоги дітям, тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату, допомоги по догляду за особами з інвалідністю I чи II групи внаслідок психічного розладу, компенсаційної виплати непрацюючій працездатній особі, яка доглядає за особою з інвалідністю І групи, а також за особою, яка досягла 80-річного віку  - на 8 000 000 грн.;

  - на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях за принципом "гроші ходять за дитиною", оплату послуг із здійснення патронату над дитиною та виплату соціальної допомоги на утримання дитини в сім'ї патронатного вихователя  - на 150 000 грн.;

Також було збільшено обсяг субвенції на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для сімей загиблих осіб, визначених абзацами 5-8 пункту 1 статті 10 Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захистуˮ, для осіб з інвалідністю I-II групи, яка настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, визначених пунктами 11-14 частини другої статті 7 Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захистуˮ, та які потребують поліпшення житлових умов   - на 2 592 004 грн.       


Затверджено бюджет міста на 2019 рік

Тридцяти чотирма  голосами депутати затвердили  бюджет м.Біла Церква на 2019рік.

Раніше вже зазначалося, що основними  показниками міського бюджету на 2019 рік є такі. доходи в сумі 1 780,2 млн грн, з яких 898 млн грн – власні надходження. Субвенції з державного бюджету – 850,7 млн грн, спеціальний фонд – 31,3 млн грн. Основні позиції по доходній частині: збільшення у порівнянні з минулим роком доходної частини міського бюджету на 8,2%, що дорівнює 122 млн грн приросту до початкового бюджету та близько 83 млн грн приросту до уточненого бюджету.

Основними статтями надходжень, як і в минулі періоди, є податок з доходів фізичних осіб, єдиний податок, земельний та акцизний податок. Це бюджетоутворюючі податки, які розраховані відповідно до чинного законодавства, враховуючи діючі на 2019 рік ставки та відстоки відрахувань.

Щодо видаткової частини, то вона затверджена в сумі 1 778,6 млн грн. Це субвенції з державного бюджету та власні надходження. Видаткова частина розподілена таким чином. У першу чергу, буде забезпечено соціальні стандарти, а саме ст.77 Бюджетного кодексу, що стосується заробітної плати на оплати за енергоносії. Сума, яка спрямовується на ці статті, на 85% складається із  загального обсягу та на 15% з місцевих програм, утримання господарства, тобто благоустрою, та бюджетної сфери. У яких напрямках та обсягах пропонується спрямовувати ті чи інші кошти, відображено в пояснювальній записці до даного рішення. Крім того, документ містить інформацію про місцеві програми, які були започатковані і які фінасувалися у 2018 році та знайдуть своє відображення у 2019 році.

Бюджет розвитку м.Біла Церква розподілений в обсязі 122,9 млн грн – за низкою об’єктів, які  вказані в додатках до даного рішення.

Під час обговорення депутатами було внесено низку пропозицій щодо розподілу бюджетних коштів, які були або підтримані, або відхилені. Детальніше з рішенням можна ознайомитися на сайті міської ради. Обговорення проекту під час засідання сесії – за посиланням (https://www.youtube.com/watch?v=Y3Mfame1Bs0)


Розірвано контракт з директором «Білоцерківтепломережі»

Депутати підтримали рішення про припинення (розірвання) трудового договору (контракту) з директором  КП БМР

«Білоцерківтепломережа» Вакуленком М.І.Доповідаючи питання, міський голова Геннадій Дикий зазначив, що договір буде припинено достроково через допущені даним керівником помилки в управлінні підприємством, що могло призвести до припинення теплопостачання на житловий масив «Леваневського». Наразі підприємтсвом створену заборгованість за спожиті теплоносії перед ПРАТ «Білоцерківська ТЕЦ», НАК «Нафтогаз України» та за заробітну плату працівникам.

Рішенням доручено міському голові призначити тимчасово виконуючого обов’язків директора даного КП, а також призначити аудиторську перевірку фінансово-господарської діяльності «Білоцерківтепломережі»

 

 


Інші питання, розглянуті в ході засідання:

 

Підтримані зміни до Програм:

-     внесені зміни до Програми соціального забезпечення та соціального захисту населення м.Біла Церква «Турбота» на 2017-20122 роки;

-внесенні зміни до міської програми розвитку та підтримки (фінансової) Комунального некомерційного підприємства Білоцерківської міської ради «Білоцерківська міська лікарня №2» на 2019 рік, затвердженої рішенням міської ради від 29 листопада 2018 р. № 3041-60-VII;

Також було прийнято рішення про укладення договору про передачу прав засновника газети «Замкова гора». 


Опубліковано: 21 грудня 2018 року
Поділитися