Відбулася обласна краєзнавча конференція на тему «Герої серед нас: сучасні захисники України»

21 листопада у Білій Церкві відбулася Третя обласна краєзнавча конференція на тему: «Герої серед нас: сучасні захисники України».

Згідно з Указом Президента України від 13 листопада 2014 року, в Україні 21 листопада відзначається День Гідності та Свободи.

Конференція, яка приурочена до цього дня, проводиться вперше у Білій Церкві. Місцем проведення стала Білоцерківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №6, яка має великий досвід із патріотичного виховання дітей та молоді, і поширює його не лише серед педагогів нашого міста, а й на теренах Київської області. Цей захід є підбиттям підсумків обласної пошукової акції «Герої серед нас: сучасні захисники України», учасниками якої цього року стали більше 100 юних краєзнавців та 7 педагогів, які оформили свої роботи у 60 звітах. Це делегації з 19 районів, 6 міст та трьох об’єднаних територіальних громад Київщини.

Захід мав на меті розвиток творчих інтересів з краєзнавства та науково-дослідницької роботи в учнів, вшанування мужності та героїзму захисників незалежності й територіальної цілісності України.

Під час пленарного засідання вихованці гуртків та освітніх закладів міста і області презентували творчі номери, які висвітлювали долю та спогади учасників АТО.

Грамотами та подяками Департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації і КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини» були нагороджені ряд педагогів за те, що вони особистим прикладом виховують молодь та переможці і призери щорічної обласної пошукової акції учнівської молоді «Герої серед нас: сучасні захисники України».

 Своєю творчістю учасників конференції вітали вихованці Народного вокального ансамблю «Співограй» Центру позашкільної освіти та професійного спрямування учнівської молоді «Соняшник».

По завершенню усім присутнім було вручено сертифікати учасників конференції.

У заході взяли участь: начальник відділу позашкільної освіти та виховної роботи управління освіти і науки міської ради Лариса Щербань, директор Комунального закладу Київської обласної ради «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини» Тамара Нестерук, директор Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №6 Ніна Верис, директор Гребінківської гімназії Васильківського району, учасник АТО Роман Засуха, заступник директора Васильківського районного Центру дитячої та юнацької творчості, учасник АТО Ігор Чайківський, учні та викладачі шкіл області, журналісти місцевих ЗМІ.

Відбулася обласна краєзнавча конференція на тему «Герої серед нас: сучасні захисники України»


Опубліковано: 21 листопада 2018 року
Поділитися