Відбулася культурно-мистецька акція до Дня Гідності «Дзвони пам’яті»

21 листопада у Білій Церкві відбулася культурно-мистецька акція до Дня Гідності «Дзвони пам’яті». Захід організовано за сприяння департаменту соціального захисту населення Київської обласної державної адміністрації.  Співорганізаторами заходу є: громадська організація «Майдан Білоцерківщини», державна агенція промоції культури України Міністерства культури України, ГО «Український центр розвитку культур «Єднання», ГО «Народна Філармонія», національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник, рекламно-поліграфічна компанія «Вікторія»,  благодійний фонд «Фармація», відділ культури і туризму Білоцерківської міської ради.

Метою заходу є донести до молодого покоління інформацію про те, що у кожного з нас протягом життя формуються свої цінності. Це те, за що треба боротися. Гідність і свобода – це цінності, які нероздільно пов’язані із життям людини. Вони лежать в основі моральних ідеалів, принципів, переконань, норм, які визначають стосунки між людьми і ставлення громадян до своєї держави. Свобода – це головна людська цінність та фундаментальна складова людського існування.

Під час заходу до присутніх звернувся секретар Білоцерківської міської ради Вадим Кошель: «Історія нашої держави налічує безліч фактів про боротьбу за свободу та гідність. Врешті решт сьогодні ми маємо можливість гордо зватися українцями. Проте ворог не спить і чекає слушного моменту, щоб здолати нас. Але до тих пір, поки ми єдині – ми не зламні. Озираючись назад, на історію становлення України, хочеться сказати: «Наші предки змогли, і ми зможемо!»

Також із привітальним словом до гостей звернувся завідувач сектору юридично-правової роботи департаменту соціального захисту населення Київської обласної державної адміністрації Роман Вернигора.

У ході заході з творчими номерами виступили народні та заслужені артисти України, лауреати міжнародних та всеукраїнських конкурсів, заслужені діячі мистецтв, артисти-волонтери, які здійснили понад 500 концертів у зоні АТО/ООС. Серед них: Раїса Недашківська, Руслана Лоцман,  Валентина Ковальська, Тетяна Школьна та інші.

У заході взяли участь: начальник відділу культури та туризму Юлія Ковальська,  представники громадськості та журналісти місцевих ЗМІ.

Відбулася культурно-мистецька акція до Дня Гідності «Дзвони пам’яті» 191122


Опубліковано: 22 листопада 2019 року
Поділитися