Відбулася 63 сесія міської ради

 

 

 

 

 

 

 

 

 

27 грудня відбулось засідання шістдесят третьої сесії Білоцерківської міської ради VІІ скликання, яке провів міський голова Геннадій Дикий. 

Перед початком засідання - про проблемне питання  щодо будівництва біля будинку по вул. Пролетарська, 8

Депутат міської ради Борис Смуток поінформував про роботу робочої групи, яка була створена розпорядженням міського голови щодо з’ясування законності будівництва виставкового центру біля будинку по вул. Пролетарська, 8. Головою робочої групи було обрано Бориса Смутка. Він зазначив, що робочою групою проведено три засідання за участю мешканців будинку, представників забудовника,  авторів проекту, відповідних управлінь та відділів міської ради з метою дослідження та вивчення даного питання, з’ясування всіх обставин щодо будівництва магазину. Під час засідань було з’ясовано, що в 2006р. міською радою було надано дозвіл на використання вищезазначеної земельної ділянки лише для будівництва максимум двоповерхового магазину по продажу чаю та кави. Наразі є дозволи на будівництво чотириповерхового виставкового центру та всі необхідні експертні оцінки, які надали служби в м. Київ. Депутат міської ради Борис Смуток наголосив, що технічно на прибудинковій території будинку по вул. Пролетарська, 8  не має можливості розмістити таку споруду, облаштувати паркування необхідної кількості автомобілів, забезпечити під’їзди вантажних автомобілів з товаром тощо. Крім того, передбачувана кількість транспорту, яка може бути залучена до даного виставкового центру блокуватиме пересування прилеглою вулицею, а прибудова перекриватиме аварійний вихід з багатоповерхівки та впливатиме на освітлення будинку.

Тому, Борис Смуток запропонував депутатам  та всім небайдужим долучитися та взяти участь у вирішенні проблеми та спільно знайти компромісне  рішення.

Під час обговорення доповіді, депутатом Василем Савчуком було запропоновано ще раз запросити забудовника, мешканців та всіх причетних й  знайти компромісне рішення щодо вирішення проблеми, оскільки зрозуміло, що спокійного будівництва не відбудеться. У разі, коли забудовник відмовиться від  компромісу –  звертатися до відповідних органів та вживати заходів в рамках законодавства.

 

 

 

 

Засудження  дії НКРЕКП щодо прихованого збільшення тарифів для населення

Депутати міської ради підтримали звернення, автором якого є депутат міської ради Вадим Кошель, до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг та Кабінету міністрів України щодо скасування постанови НКРЕКП від 21.12.2018 №2010 «Про внесення змін до Тарифів на електроенергію, що відпускається населенню, з 01 березня 2017 року» .

У зверненні йдеться, що 21.12.2018 року НКРЕКП своєю постановою №2010 «Про внесення змін до Тарифів на електроенергію, що відпускається населенню, з 01 березня 2017 року» скасувала положення, за яким тариф на електроенергію для технічних цілей в багатоквартирному будинку встановлювався на рівні, як для населення.

    НКРЕКП вважає, що "Електрична енергія, яка витрачається в багатоквартирних будинках та гуртожитках на технічні цілі (роботу ліфтів, насосів та замково-переговорних пристроїв, що належать власникам квартир багатоквартирного будинку на праві спільної власності) та освітлення дворів, східців і номерних знаків" не є побутовою потребою людей.

    Внаслідок скасування зазначених вище положень, населення що мешкає у багатоквартирних будинках буде сплачувати частину електричної електроенергії, яку вони споживають за тарифами, значно вищими від тарифів для населення.

    В умовах тотального зростання тарифів на енергоносії, які лягають непосильним фінансовим тягарем на населення на фоні економічної кризи, тотального зубожіння людей, різкого падіння платоспроможності, вказані дії НКРЕКП є неприпустимі. Депутати Білоцерківської міської ради, засудили дії НКРЕКП щодо прихованого збільшення тарифів для населення та висловили вимогу до  НКРЕКП скасувати вищезазначену постанову.

А також в інтересах гарантування національної безпеки, звернулися з проханням до Уряду України припинити контроль російськими олігархами більшої частини української електромережі.

 

 

Затверджено новий склад виконавчого комітету

Депутати міської ради  внесли зміни до рішення міської ради від 11 грудня 2015 року №04-02-VII «Про утворення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, визначення його чисельності, затвердження персонального складу» (зі змінами).

Даним рішенням було  визначено чисельність виконавчого комітету міської ради в кількості 21 особи. До його складу входитимуть: міський голова,  секретар міської ради, заступники міського голови  - 5 осіб, керуючий справами виконавчого комітету міської ради,

особи на громадських засадах -13 осіб.

З персонального складу виконавчого комітету міської ради виключили: Бориса Смутка, Сергія Рудюка,  Василя Міщенка,  Івана Тютюнника.  

До складу виконавчого комітету міської ради включили:

Вадима Кошеля - секретаря міської ради;

Анатолія Кравця - заступника міського голови;

Катерину Литвиненко - заступника міського голови;

Інну Новогребельську - заступника міського голови;

Сергія Винниченка – головного інженера ТДВ «Білоцерківський кар’єр» за поданням Білоцерківської міської організації ВО «Свобода»;

Станіслава Поліщука – приватного підприємця, депутата Київської обласної ради за поданням територіальної організації Політичної партії «Опозиційний блок» в місті Біла Церква Київської області;

Віту Островерх - за поданням Білоцерківської міської організації Радикальної партії Олега Ляшка;

Геннадія Мельниченка – начальника Білоцерківського відділу поліції Головного управління  Національної поліції України в  Київській області;

Олега Олійника  - директора ТОВ «МПП Екіпаж», за поданням групи «За розвиток Білої Церкви».

 

Внесено зміни до бюджету міста на 2018рік

Відповідно до розпорядження КМУ Білій Церкві було виділено субвенцію з державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку в сумі 3млн 749 тис. грн. Дана сума була зарахована до міського бюджету, розподіл об’єктів на що саме будуть спрямовані кошти буде визначено в наступному році.

Міський голова Геннадій Дикий наголосив, що ці кошти було виділено за сприяння народного депутата України Хвичі Мепарішвілі та висловив йому слова вдячності за небайдужість до розвитку Білої Церкви.

Народний обранець був присутній на засідання сесії і звернувся до присутніх із словами привітань з прийдешніми святами та поінформував про проведену ним роботу в цьому році. Зокрема зауважив, що для розвитку Білої Церкви та району, реконструкції та відновлення їхніх об’єктів державного та обласного значення ним було залучено з державного бюджету 150 млн грн.

«Я дякую вам за співпрацю, взаєморозуміння у вирішенні питань розвитку міста, готовий і в подальшому до конструктивного діалогу з усіма. Маю на меті в 2019 році продовжити роботу та сподіваюся, що вдасться  знов залучити до розвитку Білої Церкви 70-100 млн грн», - зазначив Хвича Мепарішвілі.  

Ряд депутатів міської ради також висловили слова вдячності народному депутату, висловили сподівання, що він і в подальшому відстоюватиме інтереси громади Білої Церкви та  звернулися з проханням долучитися на державному рівні до створення сприятливих умов для розвитку бізнесу, оскільки ця категорія є основним джерелом наповнення бюджету, а також до вирішення проблемного питання щодо будівництва по вул.Пролетарська, 8. 

 

 

 

 

 

Затверджені цільові Програми :

-Програма забезпечення жителів міста Біла Церква муніципальним житлом на 2019-2024рр.;

- Програма модернізації та заміни ліфтів в житлових будинках міста Біла Церква на 2019-2022 роки;

- Програма оснащення засобами обліку та регулювання теплової енергії житлового фонду міста Біла Церква на 2019-2022 роки;

- Міська цільова програма щодо функціонування та подальшого впровадження містобудівного кадастру міста Біла Церква на 2019-2021 роки;

-внесені зміни до рішення Білоцерківської міської ради від 29 вересня 2016 року № 228-17-VІІ «Про розробку Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території міста Біла Церква».

 

 

 

Територіальний центр перейменовано

Депутатами було  прийнято рішення про деякі питання діяльності комунальної установи Білоцерківської міської ради «Територіальний центр надання соціальних послуг».

Даним рішенням  було перейменовано Білоцерківський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) на комунальну установу Білоцерківської міської ради «Територіальний центр надання соціальних послуг».

Рішенням затвердили Положення комунальної установи, штатний розпис. Директору «Територіального центр надання соціальних послуг» доручено  вчинити дії щодо реєстрації його Положення.

 

Відповідно до Положення установа утворюється для надання соціальних послуг громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги, за місцем проживання, в умовах стаціонарного, тимчасового або денного перебування.

 

На надання соціальних послуг в територіальному центрі мають право:

-   громадяни похилого віку, інваліди, хворі (з числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більш як чотири місяці), які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги, визнані такими в порядку, затвердженому Міністерством охорони здоров’я України;

-   громадяни, які перебувають у складній життєвій ситуації у зв'язку з безробіттям і зареєстровані в державній службі зайнятості як такі, що шукають роботу, стихійним лихом, катастрофою (і мають на своєму утриманні неповнолітніх дітей, дітей-інвалідів. осіб похилого віку, інвалідів), якщо середньомісячний сукупний дохід їх сімей нижчий, ніж прожитковий мінімум для сім'ї.

-   інші категорії громадян, у відповідності до місцевих програм.

Завданням територіального центру є: виявлення громадян, вище зазначених категорій,  формування електронної бази про них, визначення (оцінювання) їх індивідуальних потреб у наданні соціальних послуг; забезпечення якісного надання соціальних послуг; установлення зв'язків з підприємствами, установами та організаціям всіх форм власності, фізичними особами, родичами громадян, яких обслуговує територіальний центр, з метою сприяння в наданні соціальних послуг таким громадянам.

 

Встановлено пільгову плати за оренду нежитлових приміщень на 2019 рік

Пільгова плата за оренду нежитлових приміщень терміном з 01 січня по 31 грудня 2019 року встановлена 37 міським підприємствам, установам та організаціям, серед яких: комунальні аптеки, Будинок органної та камерної музики, Київський академічний обласний музично-драматичний театр, ім.П.Саксаганського, навчально-виробниче підприємство «Інвапром», Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна»,  загальноосвітня школа І-ІІІст. – дитячий садок «Міцва-613», редакція   Білоцерківського міського радіомовлення, Академічна художня школа, Міськреклама, ряд громадський, релігійних організацій та політичних партій. 

Розмір пільгової плати становить від  1 грн за рік до 25% від орендної ставки згідно з методикою  розрахунку орендної плати за державне майно та пропорції її розподілу, затвердженою Постановою КМУ.

 

 

 

 

 

 

Інші питання, розглянуті в ході засідання:

-затверджено план роботи Білоцерківської міської ради сьомого скликання на 2019рік;

- внесено зміни до Статуту комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Спецкомбінат з надання ритуальних послуг» шляхом викладення його у новій редакції;

-внесені доповнення в додатку до рішення міської ради від 29 березня 2018 р. № 2029-48-VІІ «Про деякі питання забезпечення жителів м. Біла Церква муніципальним житлом»;

-внесено зміни в додаток 1 до рішення міської ради від 29 червня 2017 року № 928-34-VІІ «Про створення постійно діючої міжвідомчої комісії для розгляду питань щодо відключення споживачів від мереж централізованого опалення і гарячого водопостачання»;

-затверджено календарний план консультацій з громадськістю у місті Біла Церква на 2019 рік;

- прийняті рішення про використання орендної плати та плати за суборенду об’єктів міської комунальної власності, про надання в користування нежитлових приміщень на 2019р.;

-прийнято рішення про розроблення детального плану частини території сектору № 39 обмеженого вул. Рибна та Проектними магістральними дорогами, орієнтовною площею 6,5 га;

- затверджено детальний план території сектору № 25 міста Біла Церква, обмеженого вул. Леваневського, вул. Некрасова, вул. Героїв Крут, вул. Молодіжною та існуючою межею міста, орієнтовною площею 26,6 га;

-прийнято ряд рішень щодо використання комунального майна територіальної громади Білої Церкви;

-розглянуто низку рішень щодо земельних питань, з яких були прийняті відповідні рішення.


Опубліковано: 27 грудня 2018 року
Поділитися