Відбулася 30 сесія Білоцерківської міської ради VII скликання

    27 квітня відбулося засідання тридцятої сесії Білоцерківської міської ради VII скликання, яке провів міський голова Геннадій Дикий. На засіданні були присутні 40 депутатів із 42 обраних.

   Перед початком сесії заслухали низку депутатських заяв та звернень, з якими виступили депутати: Василь Шевченко, Вадим Кошель та Олена Шевченко.

   Заява депутата Василя Шевченка стосувалася підтримки загальноукраїнського референдуму проти розпродажу сільськогосподарських земель та паїв.

    Депутати міської ради підтримали запит депутата Вадима Кошеля щодо припинення будівельних робіт на земельній ділянці поблизу ЗОШ №8 у мікрорайоні Гайок. На даному місці, за словами депутата, планується будівництво церкви однієї з релігійних конфесій.

   Звернення депутата міської ради Олени Шевченко містило прохання запросити на наступне пленарне засідання сесії керівника Білоцерківської ОДПІ з метою роз’яснення депутатам та громаді міста дій даної установи, які унеможливлюють подачу електронної звітності, зокрема податкових декларацій, підприємцями міста та невиконання установленого рішення Білоцерківської міської ради «Про встановлення місцевих податків і зборів у м. Біла Церва на 2017 рік».

    До порядку денного був включений ряд додаткових питань. Зокрема, «Про внесення змін та доповнень до рішення до рішення Білоцерківської міської ради від 22 грудня 2016 року «Про бюджет міста Біла Церква». Даним рішенням були внесені зміни до бюджету міста шляхом збільшення планових призначень за доходами і видатками на суму субвенції з державного бюджету в обсязі 2,35 млн грн, яка передбачена на придбання ліків інсулінової групи для хворих на цукровий діабет.

    З низки додаткових також затвердили питання «Про організацію проведення перепоховань на території сектору «Колумбарій» на кладовищі «Новокиївське-1» м. Біла Церква»; «Про затвердження положення «Про громадський бюджет»  у м. Біла Церква» у новій редакції.

    Під час засідання депутати затвердили низку важливих рішень порядку денного, а саме: «Про внесення змін до плану діяльності Білоцерківської міської ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2017 рік, затвердженого рішенням міської ради від 15 грудня 2016 року № 384-21-VII»; «Про перерахування внесків до статутного капіталу комунальних підприємств Білоцерківської міської ради», яким вирішено, що головні розпорядники бюджетних коштів мають перераховувати виділені кошти на поповнення внесків до статутного капіталу комунальних підприємств Білоцерківської міської ради на їх розрахункові рахунки, відкриті в установах державних банків.

    Також було внесено зміни до рішення міської ради від 24 березня 2016 року №118-08-VII «Про визнання таким, що втратило чинність та внесення змін до деяких рішень Білоцерківської міської ради щодо організації роботи по наданню адміністративних послуг», шляхом викладення його в новій редакції.

    Під час засідання затвердили питання про внесення змін до Статуту комунального підприємства «Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс» шляхом викладення його в новій редакції.

    Було затверджено питання про участь Білоцерківської міської ради у проекті «Програма розвитку муніципальної інфраструктури України»; внесено зміни у додаток до рішення міської ради від 22 грудня 2016 року №412-22-VII «Про затвердження Програми розвитку підприємництва та інвестиційної діяльності в місті Біла Церква на 2017-2018 роки». Доповідаючи з даного питання, заступник міського голови Володимир Хмурич відмітив, що відповідно до Програми в Білій Церкві функціонує  Школа малого та середнього підприємництва, яка фінансується із зовнішніх джерел. Також подаються різні заявки на отримання грантів. У цій сфері проводиться робота з розвитку кластерів ряду напрямків підприємництва, створення бізнес-інкубаторів – з приводу цього тривають перемовини з Посольством Польської Республіки.

    Депутати також проголосували за внесення змін до рішення міської ради від 08 вересня 2016 року №224-15-VII «Про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Біла Церква»; затвердили проміжний ліквідаційний баланс Білоцерківського міського інформаційно-аналітичного центру медичної статистики та здоров’я «МЕДІНСТАТ».

    Під час сесії було прийнято рішення про затвердження статуту Білоцерківського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад «Казка» - загальноосвітня школа І ступеня» Білоцерківської міської ради Київської області, що за адресою: вул. Таращанська, 167-А. Це новозбудований дошкільний навчальний заклад, який планується ввести в експлуатацію найближчим часом.

    Відповідно до статуту, БНВК «Казка» складатиметься з двох підрозділів: дошкільного та шкільного.

    Дошкільний підрозділ – дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) комбінованого типу для дітей віком від двох до шести (семи) років, у складі якого можуть бути групи загального розвитку, компенсуючого типу, інклюзивні, у яких забезпечується належний рівень дошкільної освіти відповідно до вимог Базового компонента дошкільної освіти.

   Шкільний підрозділ забезпечуватиме відповідний рівень загальноосвітньої підготовки учнів згідно з вимогами Державної початкової загальної освіти. У складі шкільного підрозділу можуть бути класи з інклюзивним навчанням, функціонують групи продовженого дня.

    Усього в БНВК «Казка» розрахований на 220 місць.

    Також депутати обговорили та затвердили Правила утримання тварин у місті Біла Церква; прийняли доповнення до Комплексної програми охорони довкілля в місті Біла Церква на період 2017-2021 років, затвердженої рішенням міської ради від 22 грудня 2016 року №392-22-VII; затвердили Положення про управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Білоцерківської міської ради згідно з додатком; внесли зміни до Статутів комунальних підприємств Білоцерківської міської ради - «Білоцерківтепломережа» та житлово-експлуатаційної контори №6 шляхом викладення їх у новій редакції.

    Була обговорена та прийнята низка дозволів на розробку детального плану частини території на «Залізничному селищі», частини території в межах кварталу, обмеженого вул. Спартаківською, вул. Героїв Небесної Сотні та бульваром Олександрійський у місті Біла Церква; по вул. Миру, в районі перехрестя з вул. В’ячеслава Чорновола.

    Також була розглянута низка майнових та земельних питань, з яких були прийняті відповідні рішення.

    В обговоренні питань взяли участь депутати Білоцерківської міської ради Володимир Бабенко, Андрій Король, Володимир Вовкотруб, Сергій Беркут, Сергій Наконечний, Василь Савчук, Юрій Оселедько, Сергій Мартинюк, Юрій Балас.

    На засіданні були присутні представники громадськості та місцевих ЗМІ.

 

 


Опубліковано: 28 квітня 2017 року
Поділитися