Остаточно визначені умови участі у громадському бюджеті

    У  ході засідання сесії міської ради депутати прийняли рішення про затвердження Положення  про громадський бюджет (бюджет участі) у м. Біла Церква в новій редакції.

    Уже неодноразово міською владою інформувалося про заходи, які проводяться в Білій Церкві щодо цього європейського підходу участі громади в розподілі бюджетних коштів задля розвитку рідного міста.

    Тобто, громадський бюджет (бюджет участі) – це частина міського бюджету міста Біла Церква, кошти якого спрямовуються на реалізацію кращих проектів розвитку міста, які надійшли до Білоцерківської міської ради від мешканців територіальної громади міста Біла Церква та стали переможцями конкурсу.

    Проект – це описана ідея з відповідним обґрунтуванням, розрахунками витрат, кресленнями (картами, схемами), фотографіями, що розкривають сутність задуму та можливість його практичної реалізації за рахунок коштів громадського бюджету м. Біла Церква.

 

Всі проекти класифікуються за двома категоріями: малі проекти та великі проекти:

- малі проекти – це проекти, загальна вартість реалізації яких не повинна перевищувати 200 000,00 грн.

- великі проекти - це проекти, загальна вартість реалізації яких становить від 200 000,00 до 700 000,00 грн.

 

    Шляхом голосування жителі міста Біла Церква визначать проекти-переможці серед відібраних проектів шляхом заповнення бланку для голосування в паперовому вигляді. Участь у голосування матимуть можливість брати білоцерківці віком від 14 років.

    Фінансування громадського бюджету м. Біла Церква проводиться за рахунок коштів міського бюджету м. Біла Церква в рамках Програми реалізації громадського бюджету (бюджету участі) у м.Біла Церква на 2017-2020 роки. На реалізацію проектів поточного року передбачено кошти в сумі 5,3 млн грн.

    Детальніше про умови участі у громадському бюджеті, порядок розгляду проектів, організацію голосування, встановлення результатів та визначення переможців, реалізацію проектів-переможців, порядок звітування за результатами реалізації проектів тощо можна ознайомитися на сайті міської ради.


Опубліковано: 28 квітня 2017 року
Поділитися