Весняні канікули у Білій Церкві – цікаво, творчо та змістовно!

У закладах освіти Білої Церкви з 25 до 31 березня тривають весняні канікули. Для урізноманітнення дозвілля учнівської молоді закладами позашкільної освіти було підготовлено план масових заходів. До плану були включені різноманітні пізнавально-розважальні, просвітницькі, творчі заходи для дітей різного віку, що проводились позашкільними закладами та закладами культури. Всього до плану було включено  126 заходів.

Весняні канікули в Центру позашкільної освіти «Соняшник» розпочалися виступом вихованців зразкового лялькового театру «Фантазія» (кер. Громадська К.Є., Поперечна Т.Ф.) з програмою «Казковий калейдоскоп».

Цікаво провели час учні 7-8 класів гімназії №2, колегіуму, БЗШ №5, БЗШ № 18 на діяльнісно-рольовій грі «Основні види етикету» (керівник – Єрмоленко О.В.) 

Численну аудиторію учнів 3-4 класів БСШ №12, БЗШ №4, БЗШ №11 зібрало заняття у школі рукомистецтва «Креатив». Діти під керівництвом Дудчик І.Д. виготовили 3D-аплікацію «Весняний букет».

Профорієнтаційну рольову гру «Співбесіда з роботодавцем» для учнів 9-10 класів провела завідувач відділу довузівської та допрофесійної підготовки Гаврилюк О.І.

На екскурсію до зразкового музею народного побуту «Світлиця»   в ЦПО «Соняшник» завітали учні БЗШ № 3, 5, 7. Із допомогою керівника музею Ільюшиної Т.П. гості поринули у минувшину українського народу, поглибили свої знання про звичаї, традиції та обряди українців.

Пізнавально-розважальна програма «Гравікон» (гра, вікторина, конкурс) вже стала улюбленою серед учнів закладів освіти міста. Ось і цього разу культорганізатор Яковенко Т.С., педагоги Чубачкіна Л.М., Матківська О.С. підготували для учасників цікаві конкурси: «Бліц-турнір», «Крок у поезію», «Народ скаже, як зав’яже», «Танцюй українське», «Знайомі обличчя», «Грошове дерево». Цього разу у конкурсній програмі взяли участь учні БСПМШ № 16, БЗШ № 22 та БНВО «Перша Білоцерківська гімназія – школа I ступеня». Напружена, цікава, захоплива  боротьба закінчилася перемогою гімназистів.

Завідувач відділу довузівської та допрофесійної підготовки ЦПО «Соняшник» Гаврилюк О.І. провела для старшокласників міста профорієнтаційний майстер-клас «Складаємо резюме».

Лідери учнівського самоврядування під керівництвом завідувача організаційно-масового відділу  ЦПО «Соняшник» Швецької І.В. провели тренінг «Насильство  та жорстокість в учнівському середовищі» для учнів 6-го класу БЗШ № 3.

Керівник студії образотворчого мистецтва «Акварелі» ЦПО «Соняшник» Бобло В.М.  запросила учнів молодших класів в майстерню Великодніх прикрас. Юні митці працювали над виготовленням великодніх дарунків.

Цікаво провели час учні 7-8 класів в ході інформ-дайжесту «Асертивна поведінка. Поважаючи себе – поважай інших» під керівництвом психолога ЦПО «Соняшник» Яценко С.М.

Єрмоленко О.В. провела пізнавальну діяльнісно-рольову гру «Етикет та його ситуації» для учнів 9-10 класів.

Численну аудиторію старшокласниць БЗШ № 11, 20, 21 зібрала креативна майстерня зачісок «Весняна красуня» (кер. Назарчук Т. Л.) на філіалі ЦПО «Соняшник».

Юні художники БСПМШ №16 завітали на конкурс малюнків «Весняний диво цвіт», який провела керівник студії образотворчого мистецтва Чубачкіна Л.М. Переможці отримали заслужені нагороди.

У майстерню фітнесу на філіалі ЦПО «Соняшник» запросила старшокласниць педагог Пантюшенко Н.Г., де вони дізналися про секрети здоров’я та краси.

Пізнавально-розважальна гра «Табула раса» до вподоби школярам, адже вона не потребує попередньої підготовки. Цього разу у грі взяли участь учні БСПМШ  №16, БЗШ №22, БНВО «Перша Білоцерківська гімназія» та гімназії №2. Учасники залюбки взяли участь у конкурсах «Розминка», «Поетичний диліжанс», «Приший ґудзик», «Знавці географії», «Пізнай країну за атрибутикою». Перемогу здобули учні гімназії № 2.

Любителям рукомистецтва припало до душі заняття з виготовлення брошки «Подих весни», яке провела педагог Дудчик І.Д. Прикраси, виготовлені власноруч, засвідчили високу майстерність учасників та їх чудовий естетичний смак.

Педагоги школи лінгвістики Потапова Л.Г. та Рашкова С.С. провели із старшокласниками парад літературних персонажів «Literary Character Parade».

Весняні канікули у Центрі еколого-натуралістичної творчості Білоцерківської міської ради  розпочалися цікаво та пізнавально. Педагогами були проведені різнопланові заходи, що дозволили максимально урізноманітнити дозвілля школярів міста.

Старшокласники (БЗШ № 18, 22, колегіуму) стали учасниками тренінгових занять, що сприяли розвитку згуртованості та розширенню екологічних знань (керівник Шкурко Л.І., Черниш Н.А.).

Для учнів середнього шкільного віку (БЗШ № 3, 5, 7, БСШ № 1, гімназії № 2) були проведені майстер класи з виконання весняних квітів (керівники Жук І.В., Кубар О.А.), а вихованці Центру еколого-натуралістичної творчості Білоцерківської міської ради (керівник Скорблюк Н.М.) організували засідання круглого столу з метою вивчення свого родоводу та створення родинного дерева.

Наймолодші ж учасники – учні 3-4 класів БЗШ № 7, 23, стали справжніми натуралістами та перейнялися проблемою первоцвітів, необхідністю їх захисту та збереження.

Також відбувся перший тренінг з комплексу занять за темою: «Моє майбутнє в аграрній сфері» для вихованців екологічних гуртків БЗШ № 11, 20 та БСШ № 12, по проходженню яких учасники отримають сертифікати.

Вихованці гуртка «Юні медики» Центру еколого-натуралістичної творчості (керівник Ірина Янушевич) відвідали майстер клас з надання першої медичної допомоги. Співробітники організації Червоного хреста у м. Біла Церква Володимир та Галина Кожедуб познайомили присутніх з основними аспектами надання першої долікарської допомоги у надзвичайних ситуаціях. Зокрема, перша допомога у разі втрати людиною свідомості, алгоритм дій у такій ситуації до приїзду швидкої; відпрацювання на манекенах дорослого та немовляти практичних навичок виконання штучного дихання та непрямого масажу серця у випадку, коли потерпілий не дихає; допомога у разі захлинання чи потрапляння сторонніх тіл у дихальні шляхи.

Керівники ЦННТ знайшли чим заповнити вільний час учнівської молоді, захоплюючими та цікавими справами.

Розвиток креативного мислення та конструкторських здібностей, формування стійкого інтересу до технічних видів творчості відчувається на майстер-класах з паперопластики, орігамі та авіамоделювання. Педагоги Глек О.А., Пономаренко О.А., Стряхілева Н.Б., Власова М.В. залучають учнів до технічної творчості, формують навики прийняття самостійних рішень при виготовлені різноманітних моделей. Це і виготовлення корзинок з весняними квітами, і виготовлення ракет, і різноманітних літаючих моделей.

У світ фотомистецтва запрошує дітей Стогній М.О. Це знайомство «Портретною зйомкою» і «Історією перших знімків».

Майстерно оздоблюють  підставки під олівці під керівництвом педагога Торкаєнко С.В.

На заняттях з технічного дизайну педагог Донська К.В. вчить  виготовляти вітальне панно у техніці декупаж до свята Пасхи  «Великдень».

Із захопленням учні виготовляють прикраси з бісеру: «Папугу» та «Єнота».

Цікаво відбуваються майстер-класи з виготовлення «Чарівних квіток», керівники гуртків Авдєєва Г.В. та Понізовцова С.В.

На гуртку «Іграшки та сувеніри» народжуються та оживають «Веселі гусенички».

У рамках відзначення 100-річчя української революції учні БНВО «Ліцей - МАН» стали учасниками заходу, який відбувся в приміщенні «Музею Української революції 1917 – 1921 рр.», який входить до складу «Національного музею історії України».

У період з 24  до 28 березня учні Центру ВПВ і ДП БНВО «Звитяга» (представники БНВО «Звитяга», БЗШ №3, БЗШ №6, БСШ №9, БСШ №12, БЗШ №21, БСПМШ №16, колегіуму) і педагоги Центру майор Бебко М.Є. та Коломієць Л.М. у рамках профорієнтаційної роботи та на підставі підписаної угоди про співпрацю вже вдруге відвідали Львівський університет безпеки життєдіяльності. До складу групи були зараховані учні 10-11-х класів навчальних закладів міста, які у майбутньому оберуть професію, пов’язану  з МНС.

Весняні канікули для учнів 10-х класів Центру ВПВ і ДП «Звитяга» - це період, коли йдуть тренування,  є можливість більше приділити час стройовій підготовці, адже за програмою предмета «Захист Вітчизни» на стройову підготовку передбачено усього 4 години. Протягом трьох днів рої навчальних закладів міста проходили тренування на базі Центру з трьох видів змагань: стройовий вишкіл, основи домедичної допомоги та стрільба з пневматичної гвинтівки.

І під час канікул вихованці гуртка «Тактична медицина» БНВО «Звитяга», керівник Ситник Т.В.  не зупиняються на досягнутому.  Для вихованців  гуртка відбулися практичні заняття з вогневої підготовки на базі тиру Товариства сприяння оборони України. За програмою предмета «Захист Вітчизни» для груп, які вивчають «Основи медичних знань», вогнева підготовка не передбачена, але керівник гуртка знаходить можливість долучити дівчат і до цього виду діяльності.

Вся інформація про організацію роботи на канікулах постійно розміщувалась на сайті управління освіти і науки Білоцерківської міської ради та сайтах закладів освіти.


За інформацією управління освіти і науки Білоцерківської міської ради

Весняні канікули у Білій Церкві – цікаво, творчо та змістовно!


Опубліковано: 29 березня 2019 року
Поділитися