Велосотка «Білоцерківський стандарт»: змагання відбулися успішно

09 вересня в м.Біла Церква відбулися змагання Велосотка «Білоцерківський стандарт».

Привітати учасників на старті завітав міський голова Геннадій Дикий: «Сьогодні у нас у місті справжнє спортивне свято. Саме такі заходи найкраще популяризують спорт, здоровий спосіб життя, що є для сучасності надзвичайно важливо, особливо для молоді. Я переконаний, що ви всі дістанетеся фінішу і всі будете переможцями. Бажаю всім успіху».

У велосипедних перегонах взяли участь 150 спортсменів, з усієї України, але переважна кількість з Білої Церкви та Білоцерківського району. Серед учасників змагань були як професіонали, так і аматори велоспорту.

Велосипедисти подолали  дистанцію 100 км. Маршрут пролягав м.Біла Церква, Білоцерківським та  Володарським районами.

Організатор Велосотки Білоцерківський стандарт Вікторія Бірюкова відмітила: «Метою заходу є популяризація активного способу життя, аматорського велоспорту. Оскільки це не гоночний формат, а марафонський, головною метою учасників є змогти подолати маршрут. На дистанції ми передбачили три контрольних пункти  у селах Бикова Гребля, Пархомівка, Щербаки. На контрольних пунктах волонтерами заходу буде організовано перепочинок велосипедистів з освіжаючими напоями, солодощами та гарячим харчуванням для поповнення сил. Крім спортивного інтересу, в місцях контрольних пунктів, учасники змагань матимуть можливість дізнатися про місцеві архітектурні пам’ятки, побувати у мальовничих природних місцевостях, аби проїхавшись нашим краєм побачити колоритну красу нашої Батьківщини».

Слід зауважити, що цьогорічні змагання називаються Велосотка Білоцерківський стандарт, оскільки місцеві велосипедисти – Білоцерківська велосотка має свій визначений маршрут, який називається - стандарт. Такий маршрут є унікальним в Україні, тому учасники мали змогу  проїхатися ним».

На старт змагань також завітав організатор першої в Україні велосотки в м.Одеса  Леонід Ржепижевський аби підтримати особисто кожного учасника. В Одесі аналогічні змагання відбуваються вже 36 років, тому учасники та організатори мають не аби який досвід та готові ділитися ним.

Білоцерківська велосотка тісно співпрацює з одеситами 2013 року. В рамках співпраці Одеська велосотка підтримала Білоцерківську, надавши можливість охочим учасникам змагань зареєструватися майже в два рази дешевше на наступні змагання в Одесі.

Фініш відбувся цього ж дня в урочищі Голендерня. За положенням змагань  офіційними переможцями стали всі учасники, які дісталися фінішу.

За підсумками змагань кубки та призи отримали перші учасники, хто дістався фінішу.

Серед чоловіків перемогу виборов- Борис Бакуринський (м.Київ, час -2год.06 хв.);

Фіналістом з числа жінок стала – Галтна Насонова (м.Київ, час – 2 год. 52 хв).

Номінації, які отримали заохочувальні призи: романтичні пари, які перетнули  фініш,  тримаючись за руки; сім’ї, які подолали дистанцію, з дітьми до 18 років та ін.

Окремі учасники отримали заохочувальні призи від спонсорів  та партнерів змагань.

У заході взяли участь секретар міської ради Вадим Кошель, представники громадськості.

Велосотка «Білоцерківський стандарт»: змагання відбулися успішно


Опубліковано: 10 вересня 2018 року
Поділитися