Білій Церкві – 986: час твого міста

Протягом цілого дня, 08 вересня, одразу по завершенню урочистої частини у Білій Церкві розпочалася низка святково-розважальних заходів з нагоди 986-ї річниці від дня заснування міста над Россю.

 

Незважаючи на дощову погоду, білоцерківці та гості нашого міста мали змогу відвідати численні локації, які мали чим здивувати та вразити всіх і кожного, незалежно від віку, професій та вподобань.

 

У центральній частині міста всіх поціновувачів художнього слова зібрала «Літературна галявина», де виступили відомі українські письменники та казкарі – Сашко Лірник, Роман Коляда, Олег Чаклун. Вони презентували свої твори, інтерактивні казки, а також виступили з мистецькими композиціями. Крім того, всі охочі мали змогу поспілкуватися з письменниками, за традицією взяти автограф та зробити фото на згадку.

 

«Час молоді» був наповнений онлайн-програмою «Час для міста» та змаганнями з боксу. А для людей літнього віку відбувся «Ретро час» - з конкурсами, піснями та різними смаколиками.

 

А для тих, хто трохи стомився та зголоднів, була спеціально передбачена локація «Поїсти час» - вуличний простір для охочих гарно відпочити й смачно поїсти.

 

Хто не встиг запастися медом на зиму та мав бажання посмакувати домашньому медовухою – міг це зробити, завітавши на «Час меду». Фестиваль «Медограй», виставка питного меду та продукції бджільництва не лишилися без уваги містян.

 

Цього ж дня у рамках святкування біля Будинку урочистих подій, що на вул. Ярослава Мудрого, було відкрито «Дерево бажання» - фотозона для молодят за підсумками коваль-фесту «Сталева Жар-Птиця».

 

Любителі драйву та адреналіну мали змогу оцінити мотоджимхану – показові виступи на мотобайках, «вершники» яких змагалися між собою та презентували різні трюки та маневрування.

 

Святкова вечірня програма, яка проходила на головній сцені, відбулася за участю симфонічного оркестру «Kyiv Fantastic Orchestra» Державного академічного естрадно-симфонічного України, який подарував містянам свої найкращі композиції за мотивами всесвітньо відомих хітів.

 

Лунали також кращі голоси Білої Церкви, адже наше  місто відоме в усьому світі талановитими виконавцями класичних та естрадних вокальних творів. Гордістю Білої Церкви стали учасники міжнародних та всеукраїнських конкурсів та фестивалів, національних творчих проектів, телевізійних програм. Тож на головній сцені виступили: студентка Київської академії керівних кадрів культури і мистецтв, неодноразова володарка Гран-прі на Всеукраїнських і міжнародних конкурсах Євгенія-Амадейя Едельвайс, переможниця телепроекту «Україна має талант Діти», володарка Першої премії XV ювілейного фестивалю «Чорноморські ігри-2017» Вероніка Морська, телеведуча дитячої програми «Школа Мері Поппінс» на телеканалі «Перший UA», стипендіатка міського голови 2016 року, лауреат міжнародних, Всеукраїнських, обласних та міських фестивалів і конкурсів, фіналістка Національного відбіркового туру XV Міжнародного дитячого музичного конкурсу «Вітебськ-2017» Катерина Баліцька, лауреат Всеукраїнських та міжнародних конкурсів, лауреат Першої премії міжнародного конкурсу Viva Italia в м.Ріміні (Італія) Валерія Пенязькова, срібна призерка Міжнародного конкурсу «Слов’янський базар-2016» у Вітебську, фіналістка Всеукраїнського фестивалю «Чорноморські ігри-2017», фіналістка телепроекту «Голос. Діти» 2018 року, лауреат Першої премії міжнародного конкурсу «Європа молода-2018» Катерина Манузіна, лауреат Всеукраїнських та міжнародних конкурсів, переможець Міжнародного конкурсу вокалістів 2012 року Павло Скляров.

 

З головної сцени святкового дійства до присутніх звернувся міський голова Геннадій Дикий, який побажав всім гарно відсвяткувати День народження Білої Церкви.

 

А на завершення святкового дійства відбувся феєричний концерт відомого рок-гурту «Без обмежень».

 

Варто відмітити, що святкове дійство відбулося за підтримки міського голови Геннадія Дикого.

 

Генеральними спонсорами свята виступили: Супермаркет будівельних та оздоблювальних матеріалів «Будмаркет», ТОВ «Білоцерківвода», ТОВ «Маревен Фуд Україна».

 

Спонсори та партнери заходу: ПП «Меблева фабрика «Веста», ТОВ «Решотка», ТОВ «Завод пакувального обладнання «Термо-Пак», Публічне акціонерне товариство «Білоцерківський завод ЗБК», ТОВ «Білоцерківські будматеріали», ТОВ «МЖК-БУД», Завод «Рось - Гума», ПАТ «Росава», ТОВ «Білоцерківхлібопродукт», ТОВ «Олам Білоцерківський елеватор», ПП «Маршалок», ТОВ «Білоцерківрозоптторг», ТОВ «Росич Приват», ПП Тарасинская, ТОВ «Металобаза Бочаров», ТОВ «Білоцерківський завод препаративних форм» компанії «Альфа-Смарт-Агро», ТОВ «Спільне підприємство «Укрінтерм», ТОВ «Білоцерківський механічний завод».

Білій Церкві – 986: час твого міста


Опубліковано: 10 вересня 2018 року
Поділитися