Василь Петрович Бабич – приклад героїзму в ім’я Батьківщини

05 травня Білоцерківський міський голова Геннадій Дикий з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відвідав почесного жителя нашого міста - інваліда війни І групи, кавалера 4 медалів «За відвагу» Василя Петровича Бабича.

 

Міський голова привітав ветерана з наступаючим святом: «Ми вас вітаємо від всієї громади Білої Церкви. Сучасне покоління пам’ятає і  знає про ваші заслуги. Ми дякуємо вам за особистий подвиг виявлений  під пас тих важких років війни й пишаємося, шо у нашому місті проживає така легендарна людина».

 

Геннадій Дикий побажав колишньому воїну здоров’я, довгих років життя, наголосив, що  його звитяга назавжди записана  до літопису людської мужності та вручив Василю Петровичу вітальну адресу від Президента України Петра Порошенка, в якій йдеться, що завдяки особистим чеснотам та нездоланній силі духу ветерана, його мужності і героїзму, виявлених у боях із ворогом, було зупинено найкривавіше воєнне протистояння  в історії людства. Висловлюється безмежна вдячність за величний подвиг заради майбутніх поколінь.

 

За відвагу, високий патріотизм,  виявлену самовідданість, самопожертву  і безмірний героїзм в ім’я Батьківщини, в ім’я людей і прийдешніх поколінь та з нагоди 73-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні  міський голова вручив Василю Петровичу  Почесну грамоту  виконавчого комітету міської ради, квіти та матеріальну допомогу.

 

Ветерана також привітав головний спеціаліст Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників Антитерористичної операції у Київській області Микола  Перебойчук, який вручив грамоту від цієї установи.

 

Трішки про ветерана:

 

Василь Бабич народився 18.03.1925р. у селі Воловинівка Новопсковського району Луганської області.

 

Закінчив Воловинівську 7-річну школу. Після школи працював на шахті ім. Артема забійником.

 

У 1943 році у віці 18 років був призваний на фронт  снайпером. Відразу отримав тяжке поранення, після чого три місяці лікувався у госпіталі. Потім служив у 675 стрілецькому полку кулеметником. День Перемоги Василь Бабич зустрів у м. Прага (Чехословакія).


У роки війни  нагороджений:  

-  Орденом «Вітчизняної війни»;

-  Медаллю «За бойові заслуги»;

-  4 медалями «За відвагу».

 

Після війни Василь Петрович переїхав до м. Біла Церква. Служив у одній з військових частин. Має звання полковника.

 

Лави воїнів Другої світової війни з кожним роком рідіють. Білоцерківець Василь Бабич залишився лише єдиний серед живих кавалерів чотирьох медалей “За відвагу” на Київщині.  

 

Ми маємо пам’ятати про подвиг тих ветеранів, кого вже немає серед нас і цінувати досвід живих, що передають естафету мужності молодим воїнам, які уже у наш час змушені взяти до рук зброю, захищаючи цілісність України.


Опубліковано: 05 травня 2018 року
Поділитися