В Білій Церкві починає працювати Муніципальний університет

    12 квітня в м.Біла Церква відбувся перший навчальний практикум на тему: «Практична реалізація Стратегії міста Біла Церква на період до 2025 року». Практикум проводиться для представників структурних підрозділів міської ради в рамках  програми «Муніципальний університет». Його організатором є Агенція стратегічного розвитку Білої Церкви, партнером – Фонд Василя Хмельницького K.Fund.

 

    Міський голова Геннадій Дикий: «Сьогодні зважаючи на стрімкий розвиток сучасного суспільства , прогресивної зміни світу, систематично змінюються вимоги щодо підходів в управлінській роботі. Біла Церква має на меті розвиватися та швидкими темпами отримувати високі результати у всіх сферах життєдіяльності. Для цього не тільки посадові особи місцевого самоврядування, а й  активні громадяни, всі хто хоче і може працювати заради розвитку Білої Церкви, мають володіти  необхідними знаннями, а це потребує  навчання та засвоєння  необхідної інформації. Важливо, що багато колег з європейських країн мають бажання ділитися досвідом і ми вдячні їм за допомогу та сприяння. Сподіваюся, що  курс цього навчання стане справді корисним».

 

    В ході першого навчального практикуму  присутні були ознайомлені із загальною програмою «Муніципального університету», яка даватиме можливість альтернативної освіти, діятиме за принципами актуальності та практичності тем, динамічності, відкритості та цілеспрямованого здобуття  якісних знань і професійних навичок. Передбачається також залучення найкращих українських та міжнародних експертів, компетентних спеціалістів по конкретним темам.

 

    Тематика навчальної програми на квітень-червень ц.р. включатиме підтеми: стратегічне управління; застосування програмно-цільового методу при розробці міських цільових програм, затвердженні бюджету міста на коротко-, середньо- та довгостроковий період в умовах здійснення бюджетної децентралізації; техніка планування та постановки цілей; практичні аспекти запровадження інструменту електронних закупівель ProZorro; сучасні аспекти публічного управління  та адміністрування; ефективна комунікація та ін.

 

   В ході заходу директор КП БМР «Агенція стратегічного розвитку  Білої Церкви» Назарій Атаманчук наголосив, що навчання організовано для того, аби мати можливість якнайкраще реалізувати пріоритетні завдання Стратегії міста Біла Церква на період до 2025 року, на розробку якої було залучено майже 4 тисяч білоцерківців. Коротко ознайомив із основним стратегічними цілями цього документу та пріоритетами щодо розвитку Білої Церкви. Зупинився на заходах і проектах, які вже вдалося здійснити у відповідності із  Стратегією та на діяльності Агенції стратегічного розвитку Білої Церкви щодо реалізації стратегічних пріоритетів.

 

    Учасникам навчання було запропоновано надати свої пропозиції та зауваження щодо необхідних тем та напрямків, організаційних питань тощо. Міський голова також висловив пропозицію проводити навчання  за тематиками, аби фахівці різних сфер життєдіяльності детально отримували корисні знання.

 

    В заході взяли участь директор фонду Василя Хмельницького К.Fund Федір Логвиненко, бізнес-тренер, експерт з організаційного розвитку фонду Василя Хмельницького К.Fund  Олена Добророднєва, представники міських ЗМІ.

В Білій Церкві починає працювати Муніципальний університет


Опубліковано: 13 квітня 2017 року
Поділитися