Біла Церква провела природоохоронні акції до Дня довкілля

    Відповідно до рішення виконавчого комітету міської ради від 28 лютого 2017 року   № 57 «Про проведення весняного двомісячника санітарного очищення, озеленення і благоустрою міста Біла Церква та природоохоронних заходів до Дня довкілля» 11-12 квітня поточного року в місті Біла Церква відбулися загальноміські акції «Чистий берег» та «Острову «Дитинство» - нашу турботу» по ліквідації стихійних сміттєзвалищ та очистці і благоустрою  прибережних смуг річки Рось та річки Протока в межах вул. Леваневського, вул. Шевченко – Заярська, вул. Водопійна-Партизанська,  Запорізька-провулок Гірний, від дерев’яного моста до острова «Дитинство» та безпосередньо острова «Дитинство».

 

   В акції взяли участь 9 вищих навчальних закладів серед яких:  національний аграрний університет, інститут економіки та управління ВНЗ «Університет Україна», технолого-економічний коледж Білоцерківського національного аграрного університету, медичний коледж, коледж сервісу та дизайну, гуманітарно-педагогічного коледж, механіко-енергетичного технікум та Білоцерківський  коледж фінансів, обліку та аудиту Національної академії статистики, обліку та аудиту.

 

    Також до прибирання долучилися екологічні гуртки станції юних натуралістів та  екологічні загони загальноосвітніх шкіл, басейнове управління водних ресурсів річки Рось, товариство з обмеженою відповідальністю «БІЛОЦЕРКІВВОДА», дошкільний навчальний заклад № 29 «Барвінок»,  приватне акціонерне товариство «КАТП-1028», Церква Християн Віри Євангельської, рятувальні та човнові станції, Білоцерківська міська організація Українського товариства охорони природи. Всього у акції взяло участь біля  600 чоловік. 

 

    Під час акцій прибрано від засмічення та сміттєзвалищ 34 га водоохоронних зон та прибережних смуг р. Рось та р. Протока, упорядковані та благоустроєні сім джерел, чотири струмка та п’ять водойм.

 

    Протягом заходу серед студентів була проведена вікторина на краще знання історії рідного міста та жартівливі запитання на знання флори і фауни.

        

    Підсумки акції-конкурсу «Чистий берег», яку організував відділ у справах сім’ї та молоді Білоцерківської міської ради будуть підведені наступного тижня. Переможці отримають призи від міського голови.

Біла Церква провела природоохоронні акції до Дня довкілля


Опубліковано: 13 квітня 2017 року
Поділитися