Усвідомлене батьківство

30 травня 2018 року в Білоцерківському міському центрі соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді урочисто вітали випускників чергового тренінгового курсу «Батьківство в радість». Навчання за цією програмою організовується Центром тричі на рік і збирає батьків з сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги. В першу чергу допомоги у напрямку підвищення батьківського потенціалу, створення умов для налагодження позитивних родинних відносин і формування навичок ефективного спілкування батьків та дітей.

 

В процесі навчання учасники тренінгу отримують так необхідну в процесі виховання дітей теоретичну інформацію щодо їх індивідуальних та вікових особливостей, процесу розвитку дітей та їх формування, основ конфліктології, ефективного спілкування та саморегуляції в ситуаціях стресу і гніву. Всі отримані теоретичні знання учасники тренінгового курсу відразу ж закріплюють, виконуючи відповідні практичні завдання та обговорюючи в групі запропоновані тренером ситуації з реального життя.

 

В ході навчання батьки засвоюють нові прийоми конструктивної взаємодії з дітьми, знайомляться із засобами забезпечення дисципліни без покарань, розширюють свої знання щодо сучасних методів та форм виховання. Поступово татусі та матусі усвідомлюють, що батьківство не лише щоденна нелегка робота, а й велика радість спілкування зі своїм продовженням.  

 

Тренінговий курс “Батьківство в радість” є невід’ємною складовою комплексної багатопланової роботи, що дозволяє спеціалістам Центру максимально сприяти у вирішенні складних життєвих ситуацій сім’ям котрі опинилися в полі зору Центру. Наступний тренінгів курс “Батьківство в радість” планується  Білоцерківським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді вже на червень 2018 року.


Опубліковано: 31 травня 2018 року
Поділитися