Успішна міжнародна співпраця освітян Білої Церкви - вагомий крок у євроінтеграційних процесах національної системи освіти

На часі в Україні держава спрямовує зусилля на модернізацію національної системи освіти в контексті європейської інтеграції з орієнтацією на основоположні цінності світової цивілізації зі збереженням кращих надбань вітчизняної освіти і науки. Освітяни Білої Церкви також не стоять осторонь процесів формування єдиного освітнього простору в Європі. Так, 29 листопада 2016 року між Білоцерківською спеціалізованою школою І-ІІІ ступенів № 1 з поглибленим вивченням слов'янських мов Білоцерківської міської ради Київської області, в особі директора школи Вереда Олексія Євдокимовича, та Республікою Болгарії, в особі Надзвичайного та Повноважного посла Республіки Болгарії в Україні пана Красіміра Мінчева, було підписано угоду про безоплатну фінансову допомогу для оснащення кабінету інтерактивного вивчення болгарської мови 17 комп'ютерними  комплексами, інтерактивною дошкою, проектором та іншими технічними програмними додатками.

Формування єдиного освітнього простору в Європі – це реальність, без якої неможливо формувати й утілювати в життя стратегію розвитку освіти України. Підготовка випускників зі знанням кількох іноземних мов – основне завдання школи. Лише наступність у навчанні і вихованні, спільна зацікавленість батьків, педагогів, науковців і керівництва держави у формуванні молодого покоління – високоосвіченого, високопрофесійного і конкурентоспроможного, здатного до постійного оновлення знань, професійної мобільності та швидкої адаптації до змін і розвитку в соціально-економічній та політичній сферах – гарантуватимуть успішний поступ нашої молодої незалежної держави в європейське суспільство.



Опубліковано: 30 листопада 2016 року
Поділитися