Урочистості та святковий концерт з нагоди 985-ї річниці Білої Церкви

15 вересня відбулися урочистості та святковий концерт з нагоди 985-ї річниці Білої Церкви. Зустріч була присвячена усім, хто живе в цьому місті, щодня ходить його вулицями, творить історію, а також шановним гостям, які, хоч раз відвідавши Білу Церкву, закохуються в неї назавжди. Біла Церква – місто з молодою душею, яке береже свої традиції та відкриває нові горизонти.


Зі словами вітань до присутніх звернувся міський голова Геннадій Дикий:

 

«За 985 років наше місто переживало і відродження, і розвиток, і повне руйнування, не одну війну… Але кожен раз Біла Церква повставала з попелу, відроджувалася завдяки людям. І сьогодні, дякуючи всім тим поколінням білоцерківців, завдяки вам Біла Церква є містом Добра, перлиною в самому центрі України. І ми всі разом пишаємося нашим рідним містом. Я вірю, що Біла Церква, завдяки роботі її жителів, завдяки податкам підприємців відродиться і стане найкращим не тільки в Україні, а й у Європі. Ми разом з вами обов’язково це зробимо!»

 

Під час заходу міський голова вручив низку нагород з нагоди Дня міста. Нагороди з нагоди присвоєння звання «Почесний громадянин Білої Церкви» було вручено Теодору Григоровичу Дячуну – керівнику Білоцерківської станиці Київського крайового братства ОУН-УПА, комбату Української повстанської армії та громадському діячеві, та Дмитрові Архиповичу Чмируку – директору спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву «Промінь» з велосипедного спорту, тренеру-викладачу, голові ГО «Федерація велосипедного спорту Київщини», майстру спорту СРСР, Заслуженому тренеру України, Заслуженому працівнику фізичної культури і спорту України,  Почесному працівнику фізичної культури і спорту України.

 

Білоцерківців, які зробили значний внесок у розвиток міста, за вагомі здобутки у професійній діяльності, високу результативність у роботі,було нагороджено нагрудним знаком Білоцерківської міської ради «Відзнака міського голови». Зокрема її отримали:

 

Смакота Сергій Іванович – директор ТОВ «Будівельна компанія «Гермес-Буд»;

 

Колотницька Альона Володимирівна – заступник начальника департаменту ЖКГ - начальник відділу благоустрою та екології Департаменту комунального господарства Білоцерківської міської ради;

 

Повстянко Олександр Володимирович – начальник відділу організації проведення підготовки по цивільному захисту управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради;

 

Возненко Сергій Григорович – підполковник, начальник Білоцерківського відділу поліції ГУ НП у Київській області.

 

За вагомі здобутки низка кращих білоцерківців була відзначена грамотами та подяками Білоцерківської міської ради та її виконавчого комітету, почесними грамотами Київської обласної державної адміністрації, почесними грамотами Асоціації міст України. Державної нагороди – Почесного звання України «Мати-героїня» була удостоєна Світлана Максименко, яка народила та виховала п’ятеро дітей.

 

До присутніх зі словами вітань звернувся народний депутат України ХвичаМепарішвілі, який наголосив, що в Білій Церкві живуть люди, які налаштовані на розбудову, розвиток, а отже наше місто має шанс стати одним із найкращих в Україні та Європі. Депутат зазначив, що зі свого боку всіляко цьому сприятиме.

 

Народний депутат Ірина Сисоєнко привітала білоцерківців з Днем міста від себе особисто та від імені народних депутатів фракції «Об’єднання «Самопоміч»,зачитала вітання від голови Верховної Ради України Андрія Парубія, а також вручила подяки медичним працівникам Білої Церкви.

 

Під час свята з вітальними словами звернулися також голова Білоцерківської районної державної адміністрації Геннадій Джегур та голова Білоцерківської районної ради Віталій Гринчук. У своїх вітаннях вони зазначили, що білоцерківська громада завжди була згуртованою і що Білу Церкву вирізняє з-поміж інших міст неповторна аура, яка дарує відчуття здоров’я, миру і злагоди, висловили вдячність всім, хто розвиває рідне місто, побажали процвітання, благополуччя, щастя, успіхів, оптимізму і віри в добро. Очільники району вручили символічний подарунок міському голові Геннадію Дикому та відзначили почесними грамотами Білоцерківської районної державної адміністрації ряд людей, які своєю працею примножують здобутки міста.

 

Присутніх привітали також ректор Білоцерківського національного університету Анатолій Даниленко та студенти, які підготували творчі дарунки. Анатолій Даниленко також вручив низкуподяк Київської обласної ради кращим білоцерківцям.

 

З Днем міста білоцерківців привітали й поважні гості – представники делегації міста Островець-Свентокшиський (Польща): віце-президент (заступник міського голови) Марцена Дебняк, казначей міста Ельжбіта Піхор, член міської ради (депутат міської ради) Маріуш Лята та представники делегації міста Кременчук (Україна): керуючий справами виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Руслан Шаповалов та заступник начальника Автозаводської районної адміністрації міста Кременчук Ольга Коваль. Гості міста висловили вітання та вручили символічні подарунки.

 

Під час заходу своїми виступами радували: переможниця телепроекту «Україна має талант – діти», володарка першої премії XVфестивалю «Чорноморські ігри-2017» Вероніка Морська, артисти Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім.П.Саксаганського, а також творчі колективи міста.

 

У заході взяли участь представники громадськості та журналісти місцевих ЗМІ.

Урочистості та святковий концерт з нагоди 985-ї річниці Білої Церкви


Опубліковано: 16 вересня 2017 року
Поділитися