985 років! Такий поважний вік відсвяткувала у цьому році Біла Церква

Історія нашого рідного міста сягає в сиву давнину. Літопис життя міста творили багато поколінь. У ньому переплелися епохи, історичні події і визначні постаті.

 

Протягом століть неодноразово трансформувався соціальний устрій, одне покоління змінювалось іншим, але Біла Церква жила і працювала. В усі часи була гордістю нашого краю, містом, що дбайливо зберігає правдиві свідчення про славне минуле рідного народу. 

 

День міста – це свято, яке об’єднує всіх жителів Білої Церкви.

 

У такий день наші серця переповнює радість і гордість за місто, яке з’єднало нас в одну велику родину. Разом з нами, Біла Церква росте і розвивається, долає незгоди та радіє нашим успіхам.           

 

Аби відзначити День народження нашого рідного міста, було організовано та проведено цілий комплекс святкових заходів, які розпочалися 16 вересня  на площі перед виконавчим комітетом Білоцерківської міської ради урочистою церемонією відкриття свята. 

 

Міський голова Геннадій Дикий щиро привітав жителів та гостей міста з 985-ою ювілейною річницею з дня заснування Білої Церкви. 

 

«Нашому місту 985 років – це велична історія. Біла Церква багато пережила, були часи занепаду й повного руйнування. Були часи розквіту, але після, того, як декілька разів місто було вщент зруйновано – воно повністю повставало з попелу. І це робили наші люди – багато поколінь білоцерківців. Сьогодні  хочу сказати одне, попри те, що  в Україні, на жаль,  зменшується кількість населення, Біла Церква – одне з небагатьох міст держави, яке має приріст населення. Це тішить і додає оптимізму.Наше місто буде жити!  В нашому місті народжуються чудові талановиті діти, проживають усміхнені, добрі, працьовиті люди. У нас є всі передумови, аби стати накращим містом не тільки України, а й Європи. З Днем народження рідна Біла Церква! З Днем народження дорогі білоцерківці!», - наголосив міський голова. 

 

За командою Геннадія Дикого було урочисто  розгорнуто великий прапор Білої Церкви, який розміщений на приміщенні виконавчого комітету міської ради. 

 

Своїм надзвичайним співом жителів міста привітала маленька зірочка Білої Церкви, переможниця талант-шоу «Україна має талант. Діти» - Вероніка Морська. 

 

В урочистостях з нагоди 985-ї річниці з дня заснування міста взяли участь делегації міст-побратимів Білої Церкви. Зокрема,делегація міста Островець-Свентокшиський (Польща), делегація міста Кременчук (Україна).

 

В ході заходу до стели на честь Небесної Сотні були покладені квіти в пам'ять про жителів Білої Церкви, які віддали своє життя, захищаючи територіальну цілісність України.

 

Урочистості продовжилися святковою ходою та покладанням квітів до пам’ятника Ярославу Мудрому.

 

Біля пам’ятника Ярославу від імені молоді міста виступив учень Білоцерківського навчально-виховного об’єднання – школа І ступеня «Перша Білоцерківська гімназія» Борис Лотоцький,  який  запевнив, що молоде покоління прикладе усіх можливих зусиль, аби Біла Церква зростала та розвивалася.

 

Зі словами необхідності кожним білоцерківцем пам’ятати про  славетне минуле Білої Церкви, важливості кожного надати часточку своєї душі для  процвітання рідного міста, побажаннями примноження слави Білій Церкві, Божим благословенням  звернулися представники релігійних конфесій міста :  митрополит Білоцерківський і Богуславський Української православної  церкви, владика Августин, отець Іван – настоятель парафії  Гавріїла,  Української православної церкви Київського патріархату, отець Ігор –парафія Різдва Христового Української греко-католицькоїцеркви,  отець Сергій – Українська автокефальна православна церква, отець Валентин – Римо-католицька церква в Україні.

 

В заходах з нагоди 985-ї річниці з дня заснування міста беруть  участь народний депутат України  Хвича Мепарішвілі, заступники міського голови, депутати та члени виконавчого комітету міської ради, представники духовенства, керівники підприємств, установ, організацій міста, представники громадськості та журналісти місцевих ЗМІ.


Свято продовжується!  Протягом дня на вас чекає цікава, насичена програма на будь-який смак! 

Приєднуйтесь   до святкувань!

985 років! Такий поважний вік відсвяткувала у цьому році Біла Церква


Опубліковано: 16 вересня 2017 року
Поділитися