Урочистості з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 25-річчя виводу військ з Республіки Афганістан

14 лютого в м.Біла Церква відбулися урочистості з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 25-річчя  виводу військ з Республіки Афганістан.

Міський голова В.Савчук наголосив, що 2014рік проголошено Президентом України В.Ф.Януковичем Роком учасників бойових дій на території інших держав. Акцентував увагу, що соціальний захист воїнів-інтернаціоналістів є одним з пріоритетних напрямків діяльності міської влади. Поінформував, що в Білій Церкві проживає 855 учасників бойових дій в Афганістані та 298 осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав. Повідомив, що з метою належного вшанування воїнів-інтернаціоналістів протягом минулого тижня були проведені зустрічі в мікрорайонах міста з учасниками бойових дій на території Афганістану, здійснено візити до інвалідів війни в Афганістані та інших військових конфліктах, які втративши здоров’я, перебувають в тяжкому фізичному стані, проведено зустріч з вдовами та матерями, загиблих під час бойових дій на території Афганістану та ін.

Під час урочистостей міський голова висловив слова вдячності воїнам-інтернаціоналістам за їх мужність при виконанні військового обов’язку, наголосив, що вони є прикладом прояву патріотизму для молодого покоління та відмітив, що даній категорії білоцерківців можна завжди доручити виконання будь-яких завдань, побажав їм та їхнім родинам здоров’я і благополуччя.

Від імені голови Київської обласної державної адміністрації А.Присяжнюка присутніх привітала його заступник Т.Подашевська, яка підкреслила, що значна увага обласної влади зосереджена на питаннях соціального захисту ветеранів, воїнів-інтернаціоналістів, учасників бойових дій та сімей загиблих. Наголосила, що реалізуючи соціальні ініціативи Президента України В.Ф.Януковича, сьогодні проводиться робота по вивченню проблем ветеранів, створюються належні умови для їх життя та ін.. Заступник голови Київської обласної державної адміністрації акцентувала увагу на необхідності цінувати мир на землі та поінформувала, що Президентом України 09 березня ц.р. проголошено Днем національного примирення українського народу.

Учасників заходу також привітали митрополит Білоцерківський і Богуславський Української православної церкви Августин, депутат Київської обласної ради, член виконавчого комітету міської ради А.Даниленко.

Присутні на заході хвилиною мовчання вшанували пам'ять про загиблих в Афганістані.

В ході урочистостей відбувся святковий концерт у виконанні творчих колективів міста.

В заході взяли участь заступник міського голови М.Антонюк, директор департаменту освіти і науки Київської облдержадміністрації Н.Клокар, представники громадськості та міських ЗМІ.

 



Опубліковано: 17 лютого 2014 року
Поділитися