Уміння розділити чужий біль, вчасно підтримати у важку хвилину

01 грудня в м.Біла Церква  відбувся захід до Міжнародного дня людей з інвалідністю.

 

Міжнародний день осіб з обмеженими фізичними можливостями відзначається у всьому світі.  Таке рішення прийняла  Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй   у 1992 році. Це знак уваги і турботи про людей з вадами здоров’я. Це не просто категорія  людей. Це окремі життя. Окремі трагедії. Окремі людські надії на те, що все буде добре. На щастя, поряд з ними є ті, хто хоче допомогти й ті – хто допомагає.

 

Цього дня на захід зібралися дві категорії людей. Це люди яким особливо важко жити, люди, які потребують допомоги,  нашої уваги, ті, хто з дитинства потребує особливого піклування, ті, яких  Друга Світова  війна  позбавила можливості бути  здоровими, ті, у кого Афганістан  залишив глибокі рани як в душі, так і на тілі, ті, кого Чорнобильський вибух позбавив здоров’я, рідного кутка, ті, кого  невтомна праця і похилий вік зробили по дитячому безсилими, й ті, кому нанесені тяжкі травми під час боїв на Сході України в зоні АТО.

 

А поряд з ним на заході були присутні люди, які хочуть допомогти їм, полегши життя, підняти його до достойного рівня. Це працівники управління соціального захисту населення,  територіального центру соціального обслуговування, дитячого будинку-інтернату та психоневрологічнного інтернату, учбового виробничого підприємства «УТОС», підприємства УТОГ та ін. А також громадські організації: міське товариство осіб з інвалідністю «Фенікс»,  міський центр з комплексної реабілітації осіб з інвалідністю «Шанс», спортивний клуб «Друге життя», міжнародний благодійний фонд «Допомога дітям Чорнобиля», Білоцерківська організація «Вікторія», яка об’єднує онкохворих жінок та ін. 

 

Від імені міського голови Геннадія Дикого до присутніх звернувся його радник Микола Антонюк, який наголосив, що це спільний захід, де всі повинні задуматися над цінністю життя та здоров’я, цінністю міцної, теплої й щедрої руки, яка знаходиться поруч, бо досить часто люди з особливими потребами обмежені різноманітними життєвими перешкодами: фізичними та моральними  й  щирими людьми, які могли б подати руку допомоги в потрібний момент.

 

Зазначив, що цей день покликаний привернути увагу всіх не тільки до проблем, а й до здобутків людей з обмеженими  можливостями.  Відмітив, що протягом останнього місяця на центральних каналах телебачення транслюються сюжети про колективи, в яких в переважній більшості працюють люди з інвалідністю, й особливо приємно, що наш білоцерківський колектив ВП «Весна» УТОГ також став героєм одного з сюжетів. Цей колектив, об’єднавшись,  переживши великі труднощі, своєю працею досягнув успіху і став відомим навіть за кордоном.

 

Микола Антонюк також згадав й про спортсменів з фізичними вадами, які досягли великих успіхів і прославляють Білу Церкву на загальнодержавному та світовому рівні завдяки своїй силі волі, великому прагненню і бажанню. Такі люди є прикладом  для всіх, й  інвалідів й тих, хто маючи все в житті  - пасує перед труднощами.  Від імені міського голови він вручив грамоти та подяки міської ради за активну громадянську позицію та громадську діяльність  низці представників громадських організацій, які  опікуються питаннями людей з обмеженими фізичними можливостями.

 

Для присутніх прозвучав концерт у виконанні переможниці проекту «Україна має талант –діти» Вероніки Морської, колективів підприємств, установ та організацій людей з особливими потребами та ін.

 

Пам’ятаймо! Доброта й чуйність, співпереживання й щиросердечність, уміння розділити чужий біль, вчасно підтримати у важку хвилину, розрадити в горі та біді – сам це веде нас до взаєморозуміння. І саме це робить нас людьми.

Уміння розділити чужий біль, вчасно підтримати у важку хвилину


Опубліковано: 01 грудня 2017 року
Поділитися