У селі Володимирівка відбулися громадські слухання щодо об’єднання територіальних громад

    01 квітня ц.р. відбулися громадські слухання щодо об’єднання територіальних громад у с.Володимирівка Білоцерківського району.

 

    Відкрила зустріч сільський голова с.Володимирівка Ольга Костина. Вона повідомила, що збори були ініційовані місцевими жителями, які направили відповідного листа на ім’я сільського голови з проханням запросити на зустріч представника від міста Біла Церква – для проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо питання об’єднання територіальних громад. Листа підписали 94 жителі села, тоді як усього тут проживає 250 осіб. Тож зустріч відвідав заступник міського голови Валерій Гнатюк.

 

   Під час зборів представники громади с.Володимирівка висловили низку проблемних питань, які потребують нагального вирішення. Зокрема –це транспортне сполучення з містом, забезпечення дітей дошкільною та шкільною освітою, отримання медичних послуг, ремонт доріг, освітлення, проведення робіт із благоустрою тощо.

 

    Заступник міського голови Валерій Гнатюк наголосив, що внаслідок об’єднання має утворитися спроможна територіальна громада, тобто така що буде здатна утримувати лікарні, школи, поліцію, пожежну охорону і т.д. Але території населених пунктів, які будуть об’єднуватися, мають бути внесені до перспективному плану, який відіграє вирішальну роль в процесі об’єднання громад.

 

    «Територіальна громада з центром у м.Біла Церква надасть можливість населеним пунктам, які об’єднаються з містом, можливість більш оперативного вирішення питань територіальної громади з міською владою. Це стосується розробки транспортних маршрутів, залучення коштів податків і зборів на розвиток інфраструктури, благоустрою та утримання вулиць, фінансування шкіл, закладів культури, медичних установ тощо. У Білій Церкві вся ця розвинена інфраструктура вже є, і це велика перевага», - наголосив Валерій Гнатюк.

 

    В обговоренні також взяли участь голова Білоцерківської районної ради Віталій Гринчук, перший заступник голови Білоцерківської райдержадміністрації Юрій Савчук, селищний голова смт Терезине Володимир Гаєвський, депутати сільської ради с.Володимирівка, представники громад сіл Володмирівка та Вільна Тарасівка.

 

    Варто зазначити, що міським головою Геннадієм Диким та депутатами Білоцерківської міської ради було ініційовано розпочати процес добровільного об’єднання в Білоцерківську громаду з центром у місті Біла Церква. Відповідні громадські слухання відбулися в місті 29 липня 2016 року, і за їх результатами, на сесії Білоцерківської міської ради від 8 вересня 2016 року, було прийнято рішення «Про надання згоди на добровільне об’єднання територіальних громад».

У селі Володимирівка відбулися громадські слухання щодо об’єднання територіальних громад


Опубліковано: 03 квітня 2017 року
Поділитися