У селі Піщана запрацювала нова поліцейська станція

31 серпня у Білоцерківській громаді розпочала роботу 3-тя поліцейська станція у рамках реалізації проєкту «Поліцейський офіцер громади».

Відкрили її у приміщенні старостату села Піщана, у якому був проведений ремонт та облаштавано усім необхідним для якісного надання поліцейських послуг..

Стежитиме за правопорядком тут капітан поліції Дмитро НОВІКОВ. Для того щоб стати поліцейським офіцером громади Дмитро успішно пройшов конкурсний відбір та спеціалізоване навчання.

Головне завдання поліцейського офіцера громади – орієнтуватися на потреби місцевого населення, забезпечувати порядок на своїй території та своєчасно реагувати на проблеми громади. Це офіцер, який буде знаходитись з громадою 24/7, допомагати та підтримувати. Адже головний лозунг офіцера громади: «Я - ТУТ щоб оберігати, захищати, жити та працювати!»

«Правовопорядок у громадах  можна ефективно забезпечити за допомогою трьох складових - дієвої співпраці поліції, місцевих органів влади та самих жителів громади. Тому я  пишаюся тим, що органи місцевої влади розуміють важливість реалізації цього проєкту. І сьогодні філософія поліцейського офіцера громади така, щоб бути завжди поруч, жити саме проблемами громади і допомагати жителям у будь-якій ситуації», - зазначив начальник Головного управління Національної поліції в Київській області, генерал поліції третього рангу Андрій Нєбитов.    

Андрій Нєбитов вручив капітану поліції Дмитру Новікову сертифікат про завершення навчання та помпову рушницю.

Нова поліцейська станція обслуговуватиме 5 населених пунктів громади, у яких проживають близько чотирьох тисяч людей. Це села Піщана, Храпачі, Скребиші, Глушки та Томилівка.

Також, для ефективного виконання своїх функцій, поліцейському були вручені ключі від нового автомобіля, придбаного коштом громади.

«Білоцерківська громада стала однією з перших громад, яка долучилася до реалізації цього проєкту. Як показав досвід, цей проєкт дійсно є потрібним. За цей час, діючі офіцери громади змогли заслужити повагу від населення, працюють пліч-о-пліч зі старостами, міською владою  та забезпечити правопорядок там, де вони працюють», - зазначив заступник міського голови Юрій Савчук та висловив сподівання, що новий офіцер громади стане справжнім  помічником громадян, а завдяки новому автомобілю зможе оперативніше реагувати на виклики та швидше прибувати туди, де потрібна допомога.

Участь у заході також взяла голова Білоцерківської районної військової адміністрації Ірина Старенька, начальник Білоцерківського районного управління поліції Михайло Пелех.

У селі Піщана запрацювала нова поліцейська станція


Опубліковано: 31 серпня 2023 року
Поділитися