У Першій гімназії відкрився клас безпеки

1 вересня, у День знань,  відбулося урочисте відкриття інноваційного класу в Білоцерківському ліцеї "Перша Білоцерківська гімназія".

Що це за клас і для чого він? Обладнання цієї аудиторії допоможе вихованцям краще засвоїти курс предмету «Здоров’я, безпека та добробут», який викладається для учнів у всіх класах гімназії. Потреба в ньому є завжди. А особливо зараз, в умовах війни з російським агресором. Ключовим завданням збереження життя і здоров'я учасників освітнього процесу є формування в дітей культури безпечної поведінки. Одним із шляхів вирішення цього питання є створення класів безпеки, на базі якого діти вивчатимуть правила безпечного життя.

 

На уроках у цьому класі учні отримають відповіді на запитання:

- як убезпечити себе від пожежі та як боротися з вогнем;

-як поводитись, якщо побачив щось підозріле, схоже на вибухонебезпечний предмет;

-як діяти під час сигналу «повітряна тривога»;

-як вести себе на дорогах, пішохідних переходах і якими є правила дорожнього руху;

-якими с правила поводження на льоду та під час купання у водоймах;

- яка небезпека може бути від електрообладнання та побутових приладів?

 

Клас безпеки повністю відповідає рекомендаціям Міністерства освіти і науки України та ДСНС. Багато експонатів виготовлені в цікавій ігровій формі Кабінет обладнаний мультимедійним комплексом, що допоможе вчителям проводити уроки з курсу «Здоров'я, безпека та добробут», використовуючи інтерактивні технології.

Клас розділено на різні осередки. Є зона навчальна, ігрова, відпочинкова, куточки пожежної безпеки, дорожнього руху, мінної безпеки, зона домедичної допомоги тощо. У класі безпеки є також електроприлади, які вийшли з ладу і наочно демонструють, яку вони можуть нести небезпеку. Є ігротека.

Клас безпеки створений за підтримки міського голови Геннадія Дикого, Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради та за сприяння Білоцерківського районного управління ДСНС України в Київській області.

Міський голова Геннадій Дикий зазначив, що відкриття таких класів у навчальних закладах важливе, адже під час практичних занять діти навчатимуться як убезпечити себе, своє здоров’я та життя. Привітав дітей і вчителів з початком навчального року та висловив сподівання, що цьогорічний навчальний процес буде спокійним і діти матимуть можливість безпечно здобувати знання.

 

Наголосимо, що створення безпечних умов перебування учасників освітнього процесу в закладах освіти, створення безпечного освітнього середовища є одним із пріоритетів держави в умовах дії правового режиму воєнного стану в Україні.

 

В рамках заходу для присутніх відбулася демонстрацію спеціальної техніки, зокрема пожежної машини, карети швидкої допомоги та іншої техніки.

 

У заході взяли участь начальник Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради Юрій Петрик, начальник Білоцерківського районного управління головного управління ДСНС України в Київській області полковник служби цивільного захисту Віктор Сподін, директор Ліцею «Перша Білоцерківська гімназія» Борис Смуток, учителі, учні.

 

У Першій гімназії відкрився клас безпеки


Опубліковано: 01 вересня 2023 року
Поділитися