У Першій Білоцерківській гімназії обговорили питання впровадження проекту «Безпечна та розумна школа»

04 квітня у Білій Церкві за дорученням міського голови Геннадія Дикого його заступник Інна Новогребельська провела зустріч з представниками бізнесу з питань затвердження податків та зборів на 2019 рік. Метою зустрічі було обговорити зміни в законодавстві,  які суттєво впливатимуть на діяльність підприємців, сплату ними місцевих податків і зборів, а саме які виникли з набранням чинності Закону України «Про державну  допомогу суб’єктам господарювання» і ряду нормативно-правових актів, прийнятих до нього. А також у результаті обговорення створити робочу групу для напрацювання рішення міської ради щодо встановлення податків і зборів для місцевого бізнесу.

 

Під час зустрічі директор БНВО «Перша Білоцерківська гімназія – школа І ступеня» Борис Смуток зупинився на необхідності впровадження проекту «Безпечна та розумна школа», наголосивши, що він допоможе запобігати скоєнню крадіжок, виникнення інших неприємних ситуацій.

 

Керуючий справами виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, голова робочої групи Smart City: Біла Церква Сергій Постівий  відмітив, що в нашому місті впроваджується низка проектів, спрямованих на підвищення рівня безпеки, і даний проект є одним із таких. Також наголосив, що аналогів проекту «Безпечна та розумна школа» в нашому Білій Церкві немає, а по Україні до нього долучилося близько 30 навчальних закладів.

 

У рамках презентації було зазначено, що основними складовими проекту є організація безпеки, що передбачає встановлення у навчальному закладі турнікетів, камер відеоспостереження, та система контролю, яка діятиме за допомогою впровадження електронної картки учня. Ці функції виконуватимуться за допомогою встановлення програмного забезпечення АС «Школа», системи контролю «STOP-Net», введення в користування персоналізованих учнівських квитків,  оснащення навчального закладу серверним та додатковим обладнанням. Детальніше – тут.

 

Сергій Постівий зупинився на перспективах поєднання такої картки із муніципальною карткою білоцерківця, над розробкою та впровадженням якої нині працює міська влада. Більш детально – за посиланнями: тут, тут.

 

Під час зустрічі були продемонстровані успішні прикладі реалізації даного проекту на базі шкіл в інших містах. Також відбулося обговорення низки запитань стосовно теми зустрічі.

 

У заході взяли участь педагоги та батьки учнів, представники громадськості.


 


Опубліковано: 05 квітня 2018 року
Поділитися