У Білій Церкві відбувся ІІ Всеукраїнський фестиваль-конкурс «Чубинський Fest»

06 квітня у Білій Церкві в приміщенні обласного академічного музично-драматичного театру ім. П.К.Саксаганського відбувся ІІ Всеукраїнський фестиваль-конкурс «Чубинський fest».  Організаторами дитячого свята виступили МБФ «Соняшник».

Більше 850 дітей з Києва, Борисполя, Чернігова, Білої Церкви, Фастова та інших міст віком від 3 до 17 років стали учасниками заходу. Також на сцені виступали гості фестивалю з Таджикистану та Грузії. На фестивалі відбулася прем’єра  двох пісень на слова П.Чубинського, спеціально написаних композиторами Сергієм Ярунським та  Іриною Мринською. Фестиваль-конкурс  об’єднав танцювальні колективи, вокалістів, оркестри, вокальні ансамблі, хори, театри пісні, інструменталістів, виконавців розмовного жанру.

Мета фестивалю – вшанування відомого земляка, автора гімну України та з нагоди 180-річчя з дня народження видатного українця Павла Платоновича Чубинського.

Захід проходить під патронатом Міністерства культури України, Білоцерківської  міської  ради в обличчі міського голови Геннадія Дикого та Бориспільської міської ради за ініціативи міського голови  Анатолія Федорчука.

Цього року на свято завітали такі почесні гості: Надзвичайний і Повноважний посол Палестини в Україні доктор Мохаммед Аль-Асаад, Надзвичайний і Повноважний посол Таджикістану в Україні пан Файзулло Самадович Холбобоєв, Надзвичайний і Повноважний посол Афганістану в Україні пан Сардад Мохаммад Рахман Огли, Надзвичайний і Повноважний посол В’єтнаму в Україні пан Нгуєн Ань Туан та делегація Посольства В’єтнаму в Україні, Почесний консул республіки Молдова у місті Бориспіль Олег Циганенко, радник Посольства Республіки Молдова в Україні Володимир Саранчук, керуючий справами виконавчого комітету Бориспільської міської ради Людмила Передерій, президент православного клубу у м. Рамалла (Палестина) доктор Хані Гусарі, заступник голови Київської міської спілки ветеранів Афганістану Наталія Шатковська, народний депутат України Хвича Мепарішвілі, директор навчально-наукового інституту управління, економіки та природокористування Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського, доцент та заслужений працівник промисловості Володимир Горник, директор Міжнародного благодійного фонду «Соняшник» Алла Горбунова.

Під час заходу до присутніх зі словами привітань звернувся міський голова Геннадій Дикий:  «Мені дуже приємно зустрічати сьогодні у нашому місті таких вельмишановних та поважних гостей. Хочу висловити вдячність організаторам конкурсу за те, що вони зуміли зібрати таку кількість талановитих дітей в рамках цього фестивалю. Окрема подяка міському голові міста Бориспіль Анатолію Федорчуку за ініціативу створення цього свята. Ці дітки, які беруть участь у конкурсі, ніколи не забудуть найголовніші слова нашої країни – нашого Гімну, який був написаний Павлом Чубинським. Вітаю вас усіх у Білій Церкві та бажаю перемог!»

У ході заходу було вручено Кубок міського голови м. Бориспіль композитору, старшому викладачу кафедри теорії музики Національного педагогічного університету ім. Драгоманова Ірині  Мринській та спеціальною відзнакою міського голови м. Біла Церква було нагороджено вокаліста, вихованця Білоцерківської школи мистецтв №1 Степана Петрішина-Канішевського за популяризацію творів П.П.Чубинського. Всі учасники отримали дипломи фестивалю, медалі та солодкі подарунки.

Після офіційної частини для гостей фестивалю було організовано екскурсію до Державного дендрологічного парку «Олександрія» НАН України, під час якої їх було поінформовано про історію створення парку та продемонстровані на  йвизначніші місця.

У заході взяли участь: заступник міського голови Білої Церкви Катерина Литвиненко, представники культурних та громадських організацій, журналісти місцевих ЗМІ.

У Білій Церкві відбувся ІІ Всеукраїнський фестиваль-конкурс «Чубинський Fest»


Опубліковано: 06 квітня 2019 року
Поділитися