40 років праці – тисячі розкритих талантів

06 квітня відбувся урочистий концерт з нагоди 40-річчя Білоцерківської школи мистецтв №4.

Рішенням  виконавчого комітету міської ради у 1979 році було створено першу в Білій Церкві школу мистецтв – перший заклад естетичного напрямку, який об’єднав різні спеціальності: музичне виховання, хореографію,  образотворче мистецтво, спів. Якщо дитина потрапила до цього закладу, обов’язково зможе знайти той напрямок, який їй до снаги та насолодитися, займаючись улюбленою справою.

У школі працює музичне відділення, яке складається з відділів: спеціального фортепіано, струнно-смичкових інструментів (скрипка), струнно-щипкових інструментів (гітара, електрогітара, домра), духових інструментів (труба, саксофон), народних інструментів (баян, акордеон).

У відділі вокально-хорового співу діти займаються сольним та хоровим співом.

Відділ хореографії має напрямки народного та  сучасного танцю.

Також успішно функціонує відділ образотворчого мистецтва.

За роки своєї праці школа мистецтв №4 виховала та розкрила творчий потенціал у тисячів білоцерківських дітей, для яких школа мистецтв стала ще одним домом, які з радістю поспішають на заняття та з радістю, отримавши нові знання  та вміння,  повертаються додому.

З 1984 року директором Білоцерківської коли мистецтв  № 4 є Наталія Гладкова.

На сьогодні школа мистецтв №4 – це заклад естетичного виховання, якому за багаторічну кропітку роботу з дітьми, за високі досягнення у навчанні та виханні учнів, Київським обласним управлінням культури  було присвоєно звання  - Заклад високої культури. У 2007 році школа пройшла державну атестацію позашкільних закладів естетичного виховання, отримавши  найвищу оцінку з відзнакою. 

Талановиті учні  школи мистецтв, її хорові колективи, оркестри та  ансамблі танцю, театр хореографічних мініатюр є переможцями та дипломатами численних Міжнародних, Всеукраїнських та обласних конкурсів дитячої творчості, фестивалів.  

Із ювілеєм педагогів, технічних працівників закладу, учнів та їх батьків, за дорученням міського голови Геннадія Дикого, привітала начальник відділу культури і туризму міської ради Юлія Ковальська. Вона відмітила, що високопрофесійна родина педагогічного колективу навчила та виховала не одне покоління талановитих дітей. Заклад протягом чотирьох десятиліть мав свої взлети та падіння, але традиції, які виникли у ньому незмінно виховують лауреатів різноманітних конкурсів. Юлія Ковальська подякувала батькам за виховання таких гарних дітей і за розуміння того, що мистецтво сприяє різнобічному розвитку молоді. Побажала педагогам  й надалі досягати поставлені цілі, отримувати задоволення від того, чим займаються, мати нові успішні проекти та вдячних учнів.

Начальник відділу культури і туризму міської ради вручила директору школи мистецтв № 4 Наталії Гладковій Почесну грамоту Міністерства культури і туризму України. Ряд педагогів закладу були нагороджені Почесними грамотами Київської обласної ради,  грамотами управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації, грамотами від депутата Київської обласної ради Олександра Поляруша та ін.

Присутні на святі також отримали вітання від Благочинного Білоцерківського району Православної Церкви України, настоятеля парафії Покрови Божої Матері, священика Миколи Гопайнича. Він із благословіння предстоятеля Православної Церкви України  Блаженішого Митрополита  Епіфанія  нагородив Благословенними  грамотами педагогів школи.

Гості святкового дійства мали змогу проглянути чудовий концерт у виконанні численних  хорових колективів, ансамблів, дуетів  та учнів  школи. Зокрема: хору учнів молодших класів «Дзвіночок»,  ансамблю скрипалів молодших класів, фортепіанних ансамблів,  вокального ансамблю «Мальви», дуету саксофоністів, «Зразкового» ансамблю танцю «Рось», хореографічного колективу «Перлинка», театру хореографічних мініатюр «Чайка», хореографічного колективу «Росава», «Зразкового» хору учнів старших класів «Калинонька» та багатьох інших сольних та колективних виступів.

40 років праці – тисячі розкритих талантів


Опубліковано: 07 квітня 2019 року
Поділитися