Театру імені Саксаганського – 85!

05 квітня у Білій Церкві відбувся святковий захід з нагоди 85-річчя від Дня заснування Київського академічного обласного музично-драматичного театру імені П.К. Саксаганського.

Протягом 85 театральних сезонів один із найулюбленіших закладів білоцерківців та гостей нашого міста дарує своє мистецтво глядачам, дивує, захоплює та вражає талантом, майстерністю та професіоналізмом.

Тож відкрили святковий захід самі саксаганці, які під щирі оплески присутніх вийшли на сцену. З вітальним словом до своїх колег, а також усіх присутніх звернувся в.о. директора театру Богдан Пущак, який привітав колектив з днем народження театру та вручив низку подяк Київського академічного обласного музичного театру імені П.К. Саксаганського з грошовими винагородами низці кращих працівників театру – за сумлінну працю, відповідальність відданість високому мистецтву театру та з нагоди 85-річчня театру.

Міський голова Геннадій Дикий, звертаючись до учасників святкового дійства, наголосив, що протягом останніх років театр імені Саксаганського є окрасою та гордістю Білої Церкви, Київщини, адже є найкращим обласним театром в Україні.

«Дякую вам за вашу роботу, за ті емоції, які ви даруєте людям, за те, як ви викладаєтеся для свого глядача. Ви це робите щиро та сумлінно, адже по-іншому не можете. Ви любите свого глядача, і всі білоцерківці, вся Київщина вами пишається. Дай вам, Боже, нових здобутків і всього найкращого! І хотілося б, аби через багато-багато років не тільки Україна, але і вся Європа захоплювалася нашим театром! Ви неймовірні молодці! Ми вами гордимося і любимо!» – зазначив Геннадій Дикий.

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм і відповідальність за доручену справу, активну громадянську позицію і громадську діяльність Нагрудним знаком «Відзнака міського голови» були нагороджені: Світлана Дядюн – головний балетмейстер, заслужений діяч мистецтв України; Лідія Трембовельска – артистка-вокалістка вищої категорії, Олена Пахолюк – головний хормейстер. Крім того, представникам колективу театру було вручену низку почесних грамот Білоцерківської міської ради та її виконавчого комітету.

Під час заходу виступив в. о. начальника управління, культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації Віталій Томнюк, який сказав слова вітань та вдячності колективу театру, а також зачитав вітальні адреси від голови Київської обласної державної адміністрації Олександра Терещука та міністра культури України Євгена Ніщука. Також вручив ряду працівників театру грамоти управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації і подяку – колективу театру ім. Саксаганського.

Слова вітань від голови Київської обласної ради Ганни Старикової передав начальник сектору управління з питань комунальної власності Київської обласної ради, заслужений працівник культури України Ігор Подолянець, який побажав театрові розвитку, нових здобутків та нових творчих злетів. За вагомий особистий внесок у розвиток національної культури і театрального мистецтва області почесними грамотами та подяками Київської обласної ради з врученням цінного подарунка були відзначені кращі працівники театру. Подяку Київської обласної ради було вручено колективу театру.

Народний депутат України Хвича Мепарішвілі, звертаючись до присутніх, наголосив, театр імені Саксаганського – справжня перлина Білої Церкви й Київщини, привітав усіх, хто протягом 85 років брав участь у розвитку цього театру, глядачам та артистам. Кращі представники колективу саксаганців були відзначені подяками та грошовими винагородами – з нагоди свята та за особисті успіхи у творчості.

Слова вітань та найщиріших побажань, а також почесні грамоти, подяки та подарунки саксаганці приймали і від депутата Київської обласної ради, голови комісії з питань комунальної власності, приватизації та житлово-комунального господарства, впровадження енергозберігаючих технологій Київської обласної ради В’ячеслава Хмельницького, депутата Київської обласної ради, голови постійної комісії з питань бюджету та фінансів Київської обласної ради Ольги Бабій, депутатів Київської обласної ради Олександра Поляруша та Станіслава Поліщука.

Під час заходу вітання та подарунки були адресовані колективу театру від депутата Верховної Ради України Олександра Марченка.

Вітання та подяки під час заходу саксаганці приймали також від голови громадської організації «Біла Церква. Разом» Миколи Бабенка.

Окремі слова вітань, вдячності, подарунки, а також щирі оплески були адресовані ветеранам театральної сцени, а це: заслужений артист України Рєпін Володимир Олександрович, заслужений артист України Сулима Микола Павлович, Кучер Іван Микитович, Лук’яненко Валентина Іванівна, Школіна Зінаїда Миколаївна, Іванова Надія Сергіївна, Чалій Галина Степанівна, Костомарова Галина Борисівна, Кузьменко Віра Іванівна.

У заході взяли участь: депутати Білоцерківської міської ради, заступник міського голови Катерина Литвиненко, представники громадськості, журналісти місцевих ЗМІ та ін.

Театру імені Саксаганського – 85!


Опубліковано: 05 квітня 2019 року
Поділитися