У Білій Церкві обговорили норми надання послуг з вивезення побутових відходів

07 листопада відбулося засідання «круглого столу» з обговорення проекту регуляторного акта – рішення Білоцерківської міської ради «Про затвердження норм надання послуг з вивезення побутових відходів в м. Біла Церква».

 

Під час засідання директор департаменту житлово-комунального господарства Білоцерківської міської ради Анатолій Кравець наголосив, що будь-яка комунальна послуга регулюється чинним законодавством України, і одним із показників, який характеризує дану послугу, є норма утворення побутових відходів та норма надання послуг з вивезення побутових відходів. Фізично це кількість побутових відходів, які утворює людина в процесі своєї життєдіяльності за рік та обчислена в кубометрах.

 

У Білій Церкві ці норми становлять: 1,84 куб.м в багатоквартирних житлових будинків та 2,78 куб.м. в приватному секторі. Дані норми розраховуються в кожному населеному пункті терміном на 5 років та приймається відповідним рішенням виконавчого комітету.

 

«Оскільки в 2017 році дія норм закінчується, були проведені роботи з обрахування норм надання послуг, і на сьогодні вони становлять: 1,89 куб.м. на одну людину в рік для багатоквартирних будинків і 2,92 куб.м. для приватного сектора», - відмітив Анатолій Кравець.

 

Як було зазначено, норми по м. Біла Церква нижчі від середніх норм в інших містах України, зокрема таких як Одеса, Хмельницький, Харків, Кривий Ріг, Кременчук, Суми, Луцьк, Запоріжжя, Дніпро, Бориспіль, Маріуполь, Чернівці, Вінниця, Київ, Черкаси та Кіровоград.

 

Під час засідання присутні обговорили сплату з одного мешканця за надання послуг з вивезення побутових відходів у розмірі 19 коп. на місяць, а якщо прибудинкові території обладнані згрупованими контейнерами (на майданчику розташовано 3 і більше контейнерів або менше 3 одинарних контейнерів) – 23 коп. на місяць. Для жителів приватного сектора це показник становить 63 коп. на місяць з однієї людини.

 

Під час засідання «круглого столу» присутні обговорили низку питань стосовно встановлених норм утворення побутових відходів, функціонування ОСББ та ЖБК, механізмів розрахунку тарифів за надання послуг з вивезення побутових відходів у тих будинках, де мешканці прописані, але фактично не проживають тощо.

 

У засіданні взяли участь представники структурних підрозділів міської ради, голови ОСББ, представники ПРАТ «КАТП-1028», громадськість міста та ін.

У Білій Церкві обговорили норми надання послуг з вивезення побутових відходів


Опубліковано: 07 листопада 2017 року
Поділитися