У Білій Церкві, древнім місті добра, хай щасливо живе дітвора!

Традиційно в перший день літа багато країн відзначає одне із дитячих свят - Міжнародний день захисту дітей.

 

У нашій державі свято відзначається щорічно 1 червня з 1998 року, а засноване воно було в листопаді 1949р. у Парижі рішенням сесії Ради Міжнародної демократичної федерації жінок. Уперше Міжнародний день захисту дітей відзначався в 1950-му році в 51-й країні світу. ООН підтримала цю ініціативу й оголосила захист прав, життя і здоров'я дітей одним з пріоритетних напрямків своєї діяльності.

 

І сьогодні у багатьох країнах у цей день відбувається безліч масових, розважальних і культурних заходів для дітей. Але День захисту дітей — це не тільки веселе свято для самих дітей, це і нагадування суспільству про необхідність захищати права дитини, щоб усі діти росли щасливими, вчилися, займалися улюбленою справою і в майбутньому стали чудовими батьками та громадянами своєї країни.

 

У Білій Церкві цього дня також традиційно відбувся ряд заходів з нагоди святкування Міжнародного дня захисту дітей.

 

На святковій сцені, розташованій в міському парку культури та відпочинку ім.Т.Шевченка,  свої виступи білоцерківцям дарували вихованці шкіл мистецтв.

 

У ході свята міський голова Геннадій Дикий привітав малечу: «Сьогоднішнє свято збігається із початком літніх канікул, на яких всі діти відпочивають та набираються сил. Я бажаю школярам змістовного дозвілля, отримання нових вражень, здійснення планів, проте  не забувайте розвиватися і здобувати знання, які неодмінно знадобляться вам у дорослому житті. Бажаю кожній білоцерківській родині порозумінь між дітьми та батьками. Упевнений, що всі дітки неодмінно матимуть радість та досягнення в своєму житті, якими пишатимуться їх батьки та наше місто».


Міський голова вручив кращим 48 учням міських шкіл естетичного виховання свідоцтва стипендіата міського голови за перемоги в міських, обласних, всеукраїнських конкурсах, успішне навчання й досягнення значних результатів, активну участь у житті школи та міста.


Як заохочення, стипендіатам міського голови було надано 50% знижку на вартість квитків на перегляд фільму в кінотеатрі та солодощі.  

 

Відзначення переможців та учасників конкурсу «Кришталева Жар-птиця»

 

Уже стало доброю традицією проведення в нашому місті фестивалю шкільних гуртків, під час якого гуртківці демонструють свої вміння, здібності, таланти, мистецький хист, творче натхнення, а їхні наставники, керівники гуртків, – високий рівень педагогічної майстерності та чудові результати самовідданої праці.

 

Під час заходу з вітальним словом до гуртківців звернувся начальник управління освіти і науки Білоцерківської міської ради Юрій Петрик. Він наголосив, що свято захисту дітей має бути не тільки у встановлений день, а щодня. І саме тому потрібно акцентувати увагу всіх – і маленьких, і дорослих, що діти мають певні права, і потрібно забезпечити відповідні умови, аби ці права були реалізовані.

 

«Наше місто комфортне для дітей, адже в ньому створені всі умови для навчання, виховання, творчого розвитку. У Білій Церкві розвинена мережа клубів за місцем проживання, працюють школи мистецтв, гуртки при навчальних закладах. Наймолодші білоцерківці зробили чимало добрих справ, аби підтримати бійців АТО та своїх маленьких друзів, на долю яких випала неоголошена війна. Тому хотілося б, аби увага до дітей була постійною», - наголосив Юрій Федорович. Він побажав дітям творчої реалізації, щастя, радості, великих можливостей, здійснення всіх мрій та бажань, миру і злагоди. Також провів церемонію вручення грамот переможцям та учасникам конкурсу «Кришталева Жар-птиця».

 

Спорт для всіх – спільна турбота

 

Відділ з питань фізичної культури і спорту міської ради та Білоцерківський міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» за підтримки Київського обласного центру підтримки фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» спільно з вищими навчальними закладами Білої Церкви, волонтерами, активними громадянами міста протягом квітня 2017 року провели Білоцерківський міський місячник з благоустрою спортивних майданчиків «Спорт для всіх – спільна турбота». У місячнику взяли участь 587 студентів-волонтерів, 25 викладачів і працівників із 9 вищих начальних закладів Білої Церкви. Ними було прибрано та облаштовано 25 спортивних майданчиків.

 

Переможцям конкурсу «Спорт для всіх – спільна турбота» нагороди вручали радник міського голови Микола Антонюк та начальник відділу з питань фізичної культури та спорту міської ради Валентина Коросько.

 

Звертаючись до присутніх, Микола Антонюк побажав дітям та молоді активного відпочинку під час літніх канікул, займатися спортом, аби завжди бути сильними та здоровими.

 

За результатами конкурсу було визначено 15 найкращих учасників конкурсу «Спорт для всіх – спільна турбота», яких відзначили грамотами та медалями. Призерами трьох перших місць стали:

 

І місце – Державний вищий навчальний заклад «Білоцерківський механіко-енергетичний технікум» (директор – Микола Білан);

ІІ місце – Технолого-економічний коледж БНАУ (директор – Людмила Лендрик);

ІІІ місце – Державний навчальний заклад «Білоцерківське професійно-технічне училище ім.П.Р.Поповича» (директор – Василь Жила).

 

Переможці були відзначені грамотами, медалями та кубками.

 

KIDS Roller fest

 

У рамках свята також відбувся дитячий фестиваль з  роликового спорту  «KIDS Roller fest», відкриваючи який керуючий справами виконавчого комітету міської ради Максим Свірський зазначив: «Від імені міського голови щиро радий привітати вас зі святом. Як кажуть: діти – то 20% населення України, але 100% її майбутнього. І я впевнений, що у нашої країни благословенне і прекрасне  майбутнє. Висловлюю слова вдячності учасникам, їхнім батькам, організаторам  та спонсорам свята й бажаю отримати від фестивалю позитивні емоції та гарний настрій».

 

Свої вітання учасникам заходу також висловили начальник відділу  з питань фізичної культури та спорту міської ради Валентина Коросько, велогонщик, учасник двох Олімпійських ігор, переможець численних чемпіонатів Європи та Світу Володимир Дюдя та ін.

 

Учасники фестивалю – вихованці дитячого спортивного роликового клубу «Аrtroller» показали  свою майстерність, а наприкінці отримали призи  та сертифікати.

 

Діти не залишаться наодинці з бідою

 

Служба у справах дітей міської ради презентувала  свою діяльність, яка спрямована саме на соціальний захист дітей, запобігання дитячої бездоглядності та безпритульності, безпосереднє ведення справ та координацію діяльності стосовно дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Надавала довідки та консультації  щодо  можливості створення прийомних сімей, функціонування Центру соціально-психологічної реабілітації дітей «Злагода», який опікується дітьми, що опинилися в складних життєвих умовах, та надає їм допомогу.

 

Подаруй дитині усмішку

 

Віддаючи належне багаторічній традиції святкування Міжнародного дня захисту дітей, спеціалісти Білоцерківського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в цьому році підготували для дітей, сім'ї яких опинилися в складних життєвих обставинах, триденну програму святкових заходів під спільною назвою «Подаруй дитині усмішку». Це стало можливим за підтримки небайдужих підприємців міста та громадських організацій.

 

1 червня спеціалісти Центру запросили представників Білоцерківської філії громадської організації «Всеукраїнська організація прісепт» для проведення розважальної програми «Precept games». Під керівництвом досвідчених аніматорів, діти із захопленням взяли участь у різноманітних рухливих іграх та конкурсах. По завершенню всі учасники дійства одержали приємні подарунки від організаторів. Цього ж дня кінотеатр ім. О.Довженка гостинно запросив юних прихильників анімаційного мистецтва до перегляду цікавого мультиплікаційного фільму. І наостанок кожна дитина отримала смачне морозиво .

 

На 2 червня спеціалістами Центру заплановано професійне випробування маленькими стрибунами  атракціону «Батут». Цього ж дня на роллердромі Criss-Cros відбуватимуться показові виступи більш дорослих дітей, для яких також заготовлені подарунки.

 

3 червня для юних натуралістів пропонується велика прогулянка квітучими алеями парку «Олександрія» та екскурсія до музею «Флора та фауна». І, звичайно, солодкий бонус – морозиво.

 

Місто дитячих мрій

 

Цього ж дня на території парку діяло «Місто дитячих мрій», де діти мали змогу пограти та відпочити, помалювати, відвідати майстер-класи з надання першої медичної допомоги, ознайомитися з роботою рятувальників, поспілкуватися англійською мовою і навіть заробити символічні гроші, які після гри можна було обміняти на солодкі призи. Працювала також локація спорту, де всі охочі діти могли активно провести дозвілля.

 

До підготовки роботи «Міста дитячих мрій» були залучені працівники відділу культури і туризму, відділу у справах сім’ї та молоді, відділу з питань фізичної культури і спорту, управління освіти і науки Білоцерківської міської ради, АРЗ СП ГУ ДСНС України в Київській області, Білоцерківської міської організації «Товариство Червоного Хреста України», центру «Дивосвіт», ЦТДЮ «Соняшник», центру «Спорт для всіх» та ін.

 

Громадською організацією «ПроМам» був організований лекторій просто неба, де молоді мами могли отримати корисну інформацію, поспілкуватися на цікаві теми: «Самореалізація в декреті», «Ранній розвиток: користь чи шкода», «Протидія насильства в сім’ї», «Вихід з декрету: як не загубити себе на ринку праці», «Сімейний бюджет» тощо.

 

Також білоцерківців запрошували взяти участь у благодійній виставці-продажу «Діти для дітей» та науковому шоу для дітей і дорослих.
У заході взяли участь представники громадськості та місцевих ЗМІ.

 

У Білій Церкві, древнім місті добра, хай щасливо живе дітвора!


Опубліковано: 01 червня 2017 року
Поділитися