У Білій Церкві 13 березня до 03 квітня введено обмежувальні заходи

11 березня в м.Біла Церква відбулося спільне засідання за участю членів виконавчого комітету Білоцерківської міської ради та членів комісії виконавчого комітету Білоцерківської міської ради з питань   техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій щодо відпрацювання рішення аби убезпечити та запобігти розповсюдженню гострої респіраторної хвороби, спричиненоної коронавірусом СОVID -19.

Міський голова Геннадій Дикий наголосив, що в місті вже проведено ряд заходів щодо запобігання поширення деяких інфекційних захворювань, у т.ч. на засіданні виконавчого комітету 10.03.2020 р. було ухвалено відповідне рішення.

Заступник міського голови Інна Новогребельська зауважила, що на даний час відповідно до проведених тестів та висновків лікарів в Білій Церкві немає жодного підтвердженого випадку захворювання на коронавірус.

Ознайомила присутніх  про створений оперативний штаб з реагування на дану ситуацію, про розроблений відповідний план дій, про забезпечення засобами індивідуального захисту  працівників міської лікарні №3, яка визнана опорною в Київській області та про наявні медикаменти в ній.

Інна Новогребельська також наголосила, що у разі виявлення інфекції на перший період є необхідні засоби та медикаменти. Проте є необхідність їх поповнення, тому на позачергове засідання сесії міської ради (12.03.2020р.) буде винесено пропозицію виділити додаткові кошти на додаткове придбання засобів  індивідуального захисту – 300 тис. грн та ще 300 тис. грн на медикаменти. Крім того є необхідність придбання деякого обладнання (кисневого концентратору, апарату штучної вентиляції легень). Міський голова наголосив, що буде підготовано звернення до  Київської обласної ради про виділення коштів для міської лікарні №3, аби придбати необхідні засоби та обладнання,  оскільки дана лікарня має виконувати функцію всієї області.

Також Геннадій Дикий зауважив, що розроблено інформаційні пам’ятки щодо убезпечення захворювання, з алгоритмом дії при виявлені симптомів захворювання. Дав доручення розповсюдити  дані пам’ятки в житлових будинках, громадському транспорті, місцях масового скупчення людей, комунальних установах тощо.

Окремо розроблена інструкція щодо проведення заходів по дезінфекції громадського транспорту, приміщень соціально-культурного значення, закладах торгівлі та громадського харчування та ін.

Присутнім було доведено пункти запропонованого проєкту рішення виконавчого комітету щодо першочергових заходів запобігання поширенню коронавірусу. Вони  висловили ряд пропозицій та зауважень щодо організації обмежувальних заходів. Детальніше можна проглянути тут.

По завершенню обговорення відбулося засідання  виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, на якому було ухвалено рішення «Про першочергові заходи запобігання поширення коронавірусної інфекції (COVID-19) в місті Біла Церква».

Отож, згідно з рішенням:

- з метою попередження розповсюдження коронавірусної інфекції (COVID-19) натериторії міста Біла Церква, з урахуванням ймовірного розвитку складної епідемічної стуації, ввести обмежувальні заходи на території міста Біла Церква з 13.03.2020 до 03.04 2020 року, а саме:    

- призупинити освітній процес у закладах загальної середньої, дошкільної, позашкільної, професійної (професійно-технічної) освіти усіх типів, форм власності міста Біла Церква;

- призупинити освітній процес у вищих навчальних закладах;

-призупинити роботу театрів, кінотеатрів, музеїв, культурно-масових заходів тощо;

- призупинити роботу розважальних центрів;

-забезпечити обмеження проведення масових та спортивних заходів на території міста Біла Церква за участю більш як 60 осіб.

Управлінню освіти і науки міської ради, управлінню молоді та спорту міської ради, відділу культури і туризму міської ради, відділу з питань торгово-побутового обслуговування населення та громадського харчування міської ради доручено забезпечити виконання цього рішення.

Управління освіти і науки міської ради, управління молоді та спорту міської ради, відділ культури і туризму міської ради доручено внести корективи до навчальних планів освітніх програм закладів загальної середньої освіти, спеціалізованих закладів освіти (мистецькі, спортивні школи, тощо), організувати навчання з використанням можливостей дистанційної освіти, інтернет-ресурсів тощо.

Управлінню освіти і науки міської ради також доручено підготувати звернення до Міністерства освіти і науки України відносно можливого перенесення пробного тестування ЗНО (21, 28 березня 2020 року).

Виконавчим органам міської ради та підприємствам, установам і організаціям різної форми власності доручено негайно - до покращення епідемічної ситуації: посилити дезінфекційні заходи в місцях одночасного перебування 60 осіб, підтримувати дотримання нормативних показників температури повітря та проводити наскрізне провітрювання в приміщеннях, невідкладно дотримуватися алгоритму дій згідно пам’яток.

Управління охорони здоров'я міської ради зобов’язано проводити щоденний моніторинг стану здоров'я мешканців міста Біла Церква та щоденно до 10.00 повідомляти оперативний штаб. Дана інформація щоденно буде висвітлюватися на офіційних ресурсах міської ради.

Підприємствам, установам і організаціям різної форми власності рекомендовано забезпечити недопущення до роботи з ознаками інфекційного захворювання.

Відділу транспорту та зв'язку міської ради, відділу з питань торгово-побутового
обслуговування населення та громадського харчування міської ради доручено організувати разом із суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у місцях масового скупчення людей (зокрема на торговельних об'єктах, у місцях проведення культурно-масових заходів, в
закладах громадського харчування) та здійснюють перевезення громадським транспортом
заходи з посилення режиму поточної дезінфекції.

У Білій Церкві 13 березня до 03 квітня введено обмежувальні заходи


Опубліковано: 11 березня 2020 року
Поділитися