Тисячоліття української державності

Багата історія української державності  народу бере свій початок саме з часів України-Русі та напряму повʼязана з Володимиром Великим, який охрестив Русь, долучивши її тим сами до європейської цивілізації.

Україні християнство передалося у спадок разом із культурою та традиціями. Саме тому для Свята Української Державності обрано День хрещення Русі-України. 

З цієї нагоди, на Алеї Шани і пам’яті у Парку Слави відбувся захід, на який зібралися білоцерківці, представники духовенства, військовослужбовці, поліцейські, представники влади та освітяни.

«Тисяча років українській державності, і тисяча років боротьби. Я не знаю іншої такої нації, яка б змогла так довго боротися за своє право існувати. Війна триває, але ми неодмінно в ній переможемо, бо захищаємо своє: боронимо право говорити рідною мовою, ходити в українські храми та вільно обирати майбутнє! Вічна слава кожному, хто боронить нашу свободу  та вічна пам'ять тим, хто поклав своє життя заради України!", — наголосив міський голова Геннадій Дикий.

Молебень за Україну та український народ провів секретар Білоцерківської єпархії Православної Церкви України.

Пам’ять борців за незалежність України, Героїв, які віддали своє життя за нашу свободу, вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до портретів загиблих Захисників.

Реальність сьогодення та правдива історія спростовують міфи російської пропаганди, що начебто українці та росіяни єдиний народ, а Україна як держава нібито має щось ідеологічно спiльне з  московією. Тому нинішня вiйна – це не лише боротьба за майбутнє нашої держави, а й за її минуле, національну незалежність та ідентичність. Правда в усі часи звучить голосніше за будь-яку зброю і права у цій боротьбі за нами, тому Україна обов'язково переможе!

Тисячоліття державності


Опубліковано: 28 липня 2023 року
Поділитися