Відбулося засідання позачергової 42 сесії

27 липня відбулося засідання позачергової 42 сесії Білоцерківської міської ради VIII скликання.

Перед початком засідання сесії представник підрозділу розвідки і снайперів 130 батальйону територіальної оборони ЗСУ, за активну участь у допомозі батальйону вручив депутату Олегу Денисенку медаль «За патріотизм до України».

Також виступили Народний депутат Микола Бабенко та депутат Білоцерківської районної ради Володимир Бабенко.

Фінансове заохочення для обдарованих учнів 

Відтепер, заклади освіти можуть самостійно, в межах бюджетного фінансування, здійснювати матеріальне (фінансове) заохочення, відзначення, преміювання переможців спортивних змагань і творчих конкурсів (вокальних, хореографічних, живописних, літературних, екологічних тощо) всеукраїнського та міжнародного рівнів із числа вихованців цих закладів.

Це стало можливим завдяки прийнятому рішенню про внесені зміни до Програми розвитку системи освіти Білоцерківської міської територіальної громади на 2021-2025 роки. Зміни внесені з метою створення умов, зокрема, для матеріального заохочення учнів (вихованців), працівників та інших учасників освітнього процесу комунальних закладів освіти.

Затверджено програму оновлення матеріально-технічної бази медичних кабінетів закладів системи освіти комунальної власності Білоцерківської міської територіальної громади на 2023-2024 роки

Програма передбачає оновлення матеріально-технічної бази медичних кабінетів закладів системи освіти комунальної власності Білоцерківської міської територіальної громади на 2023-2024 роки. З метою здійснення профілактичних медичних оглядів дітей та учнівської молоді, обладнання медичних кабінетів закладів дошкільної і загальної середньої освіти, позашкільних відділень у складі закладів загальної середньої освіти та надання якісної першої медичної допомоги в разі виникнення надзвичайної ситуації за участі дітей.

Обсяг коштів, які планується залучити з місцевого бюджету на виконання Програми становить 5 000 000,00 грн.

Для забезпечення якісної та стабільної роботи медичних установ громади

Депутатами підтримано зміни до цільової програми матеріально-технічного забезпечення комунальних некомерційних підприємств Білоцерківської міської ради на 2022-2024 роки, затвердженої рішенням Білоцерківської міської ради від 02 вересня 2021 року №1278-16-VIII (зі змінами).

Основними змінами є збільшення видатків з місцевого бюджету на придбання медичного обладнання та проведення капітальних ремонтів на базі КНП БМР «Білоцерківська міська лікарня №1» та КНП БМР «Білоцерківський пологовий будинок».

Підтримка захисників та їх родин

Внесено зміни до Програми підтримки Захисників і Захисниць України на 2023-2025 роки, затвердженої рішенням Білоцерківської міської ради від 17 листопада 2022 року №3265-34-VIII.

Метою Програми є поліпшення матеріально-побутового становища діючих військовослужбовців, ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України та надання їм додаткових соціальних гарантій ще й від Білоцерківської громади. Програма успішно реалізується від початку її прийняття.  Для збільшення кількості послуг, внесено додаткові заходи, що покращать якість життя Захисників, Захисниць та родин загиблих Героїв.

Бюджетні питання

Ухвалено рішення «Про затвердження звіту про виконання бюджету Білоцерківської міської територіальної громади на І півріччя 2023 року». Доповідала питання  начальник фінансового управління  міської ради Світлана Терещук .

У своїй доповіді начальник міського фінансового управління  зупинилася на основних показниках і цифрах, які характеризують виконання доходної і видаткової частини бюджету громади.

Так, за даними казначейського звіту фактичний обсяг фінансових ресурсів бюджету Білоцерківської міської територіальної громади станом на 1 липня 2023 року склав 1 644 302 591 грн.

Без урахування міжбюджетних трансфертів до загального фонду бюджету громади за 1 півріччя 2023 року надійшло 1 394 506 135 грн, що складає 106,2% плану на звітну дату (перевиконання становить 81 124 575 грн).

 Домінуючу позицію в структурі доходів загального фонду бюджету займає «Податок та збір на доходи фізичних осіб». Станом на 1 липня 2023 року його частка у складі доходів загального фонду становить 74,7%. За січень – червень 2023 року надійшло 1 041 747 046 грн зазначеного податку.

Видаткова частина місцевого бюджету за І півріччя виконана в сумі 1 384 490 619 грн., з яких видатки на захищені статті становлять – 681 350 148 грн. ( заробітна плата, оплата комунальних послуг, медикаменти, харчування, трансферти населенню).

Внесено зміни до рішення міської ради від 28 грудня 2022 року № 3391-36-УІІІ "Про бюджет Білоцерківської міської територіальної громади на 2023 рік".

За рахунок перевиконання доходної частини місцевого бюджету направлено на видатки 60 000 000 грн., а саме:

-  50 000 000 грн. – Програма фінансової допомоги військовим частинам ЗСУ;

- 5 000 000 грн. –  дотація обласному бюджету Київської області на реалізацію заходів з ліквідації наслідків ведення бойових дій та відновлення інфраструктури на територіях територіальних громад Київської області;

- 5 000 000 грн. – будівництво їдальні ЗОШ № 18.

 

Крім того, внесеними змінами передбачається збільшення планових призначень, в першу чергу на обсяг субвенцій. Які громада отримує з державного бюджету. Мова йде про 4 субвенції, дві з яких стосуються виплат грошових компенсацій військовим на придбання житла (46,55 та 1,5 млн. грн), субвенція на виконання окремих заходів з реалізації соціального проекту "Активні парки - локації здорової України" (49 тис. грн.). 

Найбільша сума – це субвенція за розпорядженням Кабінету Міністрів України на будівництво дитячого садочка у мікрорайоні Піщаний у розмірі 79,5 млн. грн.

«Протягом трьох років ми добивалися фінансування цього проєкту, зі свого боку виділивши кошти і розробивши необхідну проєктну документацію. І сьогодні Кабінет Міністрів, враховуючи кількість внутрішньо переміщених осіб у нашій громаді, прийняв цей проєкт до уваги та надав субвенцію для його реалізації», - зазначив міський голова Геннадій Дикий.

Фінансування будівництва стало можливим завдяки Проєкту «Програма відновлення України» згідно із Фінансовою угодою між Україною та Європейським інвестиційним банком.

Допомога від благодійників

Депутати погодили прийняття у комунальну власність громади трьох надпотужних генераторів від Державного агентства стратегічних резервів Республіки Польща. Мова йде про три дизельних генератори потужністю 1100 кВа та 1000 кВа. Цими генераторами буде оснащене одне з підприємств критичної інфраструктури.

Також, завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) Білоцерківської громади надійшов вантаж спеціалізованого обладнання, до якого зокрема увійшли Аварійно-евакуаційний автомобіль, зварювальний апарат, насоси, бензиновий генератор та ін. на загальну суму 5,8 млн. грн. Прийняттям відповідного рішення майно було прийняте у комунальну власність.

ГО «Важливі дії» безкоштовно передали громаді встановлені ними дитячий ігровий та спортивний майданчики в районі будинку №155а по вул. Марії Примаченко.

Міський голова від імені громади і депутатського корпусу подякував іноземним і українським благодійникам за допомогу, яку вони надають Білоцерківській територіальній громаді. 

Інше 

  • Внесено зміни до рішення Білоцерківської міської ради від 29 листопада 2018 року №3050-60-VII «Про затвердження Програми фінансової підтримки ветеранських організацій та громадських організацій соціального спрямування на 2019-2023 роки». 
  • Затверджено програму фінансової підтримки ветеранських організацій та громадських організацій соціального спрямування на 2024-2026 роки.
  • Прийнято рішення про припинення юридичної особи комунального підприємства Білоцерківської міської ради Спортивний клуб «Біла Церква» шляхом ліквідації;
  • Також було розглянуто ряд інших проєктів рішень щодо використання комунального майна, земельних та інших питань,  з яких були прийняті відповідні рішення.


Опубліковано: 27 липня 2023 року
Поділитися