Вже понад 100 днів триває підготовка до зими.

Підготовчі роботи в нашій громаді розпочались одразу після закінчення надскладного опалювального періоду 2022/2023.

Головне завдання, яке було поставлено перед підприємствами, що надають послуги з тепло- та водопостачання – зробити системи, там де це можливо, невразливими до зовнішніх факторів, тобто автономними та незалежними від атак ворога та вимкнень електроенергії. І зараз, улітку, комунальники роблять все можливе для того, аби взимку білоцерківці могли отримувати необхідні послуги.

1 серпня відбулась робоча нарада міського голови Геннадія Дикого з працівниками департаменту житлово-комунального господарства та підприємств, що забезпечують водо- та теплопостачання в громаді, на якій обговорили хід виконання підготовчих робіт та стан готовності об’єктів.

Зокрема, на підприємстві «Білоцерківтепломережа» продовжується заміна зношених труб на попередньо ізольовані сталеві. Для ремонту наземних мереж використовуються попередньо ізольовані труби у SPIRO оболонці. Такі заходи дозволять зменшити ризик аварійних ситуацій, оскільки попередньо ізольовані труби захищають систему від втрати температури теплоносія і більш стійкі до агресивного впливу зовнішнього середовища та механічних пошкоджень.

Проводяться поточні та капітальні  ремонти основного та допоміжного котельного обладнання, крім того, реалізуються заходи для автономного електрозабезпечення об’єктів генерації теплової енергії.

Закупівля необхідного обладнання проводиться і на підприємствах, що надають послуги з водопостачання, аби мати можливість забезпечити жителям аварійну подачу води та роботу каналізаційних станцій в умовах відсутності централізованого електропостачання, тощо.

Тож підготовчі роботи, щоб попри виклики військового стану, громада була готово до нового опалювального сезону – тривають.

 

 

Вже понад 100 днів триває підготовка до зими.


Опубліковано: 01 серпня 2023 року
Поділитися