ЦДЮК «Юність»: перезавантаження

05 грудня у Білій Церкві відбулося урочисте відкриття оновленого приміщення дитячо-юнацького клубу «Юність» (вул. Водопійна, 19) Центру дитячо-юнацьких клубів за місцем проживання «Дивосвіт» відділу у справах сім’ї та молоді Білоцерківської міської ради.

 

В останні роки у нашому місті коштами міського бюджету відбувається поліпшення та модернізація мережі клубів: 2012-2013 роки – виділено додаткове приміщення дитячо-юнацькому клубу «Надія» (б-р Олександрійський, 86) та проведено його капітальний ремонт; 2013 рік – здійснено капітальний ремонт актової зали клубу за місцем проживання «Прометей» (вул. Східна, 22); 2016 рік – зроблено капітальний ремонт приміщення дитячо-юнацького клубу «Вікторія» (вул. Леваневського, 65); 2017 рік – дитячо-юнацького клубу «Перлина» (вул. Таращанська, 161).

 

Сьогодні в 26 гуртках та студіях клубів безоплатно навчаються понад 800 дітей та підлітків. Ще близько 700 юних жителів міста постійно відвідують клуби, їх корисною зайнятістю опікуються педагоги-організатори. Загалом до клубної роботи залучено близько 1500 юних білоцерківців.
 

У цьому році з коштів міського бютжету було виділено близько 460 тис. гривень на оновлення приміщення клубу. Зараз там в належних та комфортних умовах можуть цікаво та корисно проводити своє дозвілля понад 190 вихованців. З ними працює педагог-організатор Лариса Сисоєва в тандемі з радою клубу. Безкоштовну додаткову освіту за інтересами діти та підлітки здобувають на заняттях зразкового дитячого колективу «Вокальна студія «Контакт+», в гуртках - паперової пластики «Витівки», англійської мови для дітей молодших класів «Граємося в англійську», творчого об’єднання рукоділля «Берегиня». Також можуть пограти та позмагатися в теніс у спортивному об’єднанні «Перша ракетка».

 

Протягом 2017 року до клубної роботи «Юності» було залучено 196 дітей, підлітків та учнівської молоді (з них 3 вихованці з обмеженими фізичними можливостями, 2 – діти-сироти, 10 дітей, які знаходяться на вихованні матерів-одиначок, 14 - з багатодітних родин, 5 - з малозабезпечених сімей, 3 – із сімей вимушених переселенців, 7 – батьки, яких є учасниками АТО).

 

Зі словами привітань до присутніх звернувся начальник відділу у справах сім’ї та молоді Білоцерківської міської ради Олександр Литвинчук: «Клуб, який функціонує вже 36 років нарешті «омолодився». Я дуже радий, що дітям подобаються ці покращені умови, і вони будуть зайняті цікавою та корисною справою, а отже виникатиме менше ризиків потрапити під негативний вплив. Діти приходять на заняття із радістю, адже тут вони можуть займатись тим, що їм дійсно подобається, і за це не ставлять оцінки та не потрібно писати контрольні».

 

Меценатами клубу стали приватні підприємці Вадим Кропивницький та Петро Камінний та шефи клубу – депутат Білоцерківської міської ради Андрій Леонов та директор ПП «Гренада» Сергій Леонов.

 

У заході взяли участь: директор ЦДЮК «Дивосвіт» Людмила Гордєєва, педагоги, вихованці клубу та їх батьки.

ЦДЮК «Юність»: перезавантаження


Опубліковано: 06 грудня 2017 року
Поділитися