26 років на сторожі національної безпеки та миру

05 грудня в Білій Церкві відбувся захід з нагоди 26-ї річниці Дня Збройних сил України.

 

Звертаючись до присутніх, командир 72 Окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців полковник Руслан Татусь наголосив, що прийняття 06 грудня 1991 року Закону України «Про створення національного війська» продемонструвало рішучу готовність українського народу зі зброєю в руках захищати національні інтереси молодої європейської держави.

 

«За 26 років свого існування Збройні сили України стали провідною частиною оборонного сектора України та довели свою спроможність якісно виконувати покладені на них завдання. Сьогодні в реальній бойовій обстановці військовослужбовці Збройних сил України гідно продовжують традиції попередніх поколінь захисників Вітчизни і відіграють вирішальну роль під час участі в антитерористичній операції на сході країни», - наголосив Руслан Татусь.

 

Командир 72 бригади також відмітив, що його бойові побратими з честю пройшли такі гарячі точки в зоні АТО, як Червонопартизанськ, не дали ворогові захопити Волноваху, Новотроїцьке, Старогнатівку, Гранітне. Не тільки змусили вистояти рубежі в Авдіївці, Промозоні, Шахті Бутовці, Верхньоторецькому та Кам’янці, але й зуміли відвоювати не один гектар рідної землі у ворога. У єдиному строю бойового братерства українські офіцери, сержанти, солдати демонструють високий патріотизм, мужність та відданість військовому обов’язку.

 

Руслан Татусь сказав слова вдячності військовослужбовцям, працівникам, ветеранам Збройних сил України – за зразкову службу, вірність українському і громадянському обов’язку. Наголосив, що пам'ять про тих, хто віддав своє життя за незалежність України, житиме вічно у серцях побратимів, а також висловив впевненість, що особовий склад 72 Окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців з честю та гідністю виконуватиме поставлені завдання щодо захисту територіальної цілісності та недоторканності держави. Військовослужбовцям та їхнім сім’ям побажав міцного здоров’я, миру, злагоди, нових значних звершень у справі служіння українському народу.

 

З вітальним словом до присутніх звернувся також голова Білоцерківської районної держаної адміністрації Геннадій Джегур та відзначив кращих військовослужбовців почесними грамотами Білоцерківської районної державної адміністрації та районної ради.

 

Присутніх привітав й перший заступник командира 72 ОМБр, підполковник Юрій Іванов, який з нагоди свята сказав слова вітань та відзначив подяками кращих військовослужбовців.

 

Доповненням до вітань стали творчі дарунки у виконанні учнів шкіл мистецтв міста.

 

Під час заходу пам'ять всіх загиблих під час бойових дій у зоні антитерористичної операції на сході України вшанували хвилиною мовчання.

 

У заході взяли участь: солдати, сержанти, прапорщики, офіцери 72 Окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, працівники Збройних сил України, ветерани військової служби, представники громадськості та журналісти місцевих ЗМІ.

26 років на сторожі національної безпеки та миру


Опубліковано: 06 грудня 2017 року
Поділитися