Свято Івана Купала в Білій Церкві

В Україні зберігається національна традиція святкування народного свята Івана Купала (церковне свято Різдво Івана Предтечі) в ніч із 6 на 7 липня. Яскраве дійство, оповите легендами, надихає кожного, хто не байдужий до звичаїв свого народу, на добро, оновлення, щасливе майбутнє.

 

Так, 06 липня в Білій Церкві відбувся ряд заходів з нагоди проведення  вищевказаного свята.  Традиційно цьогоріч народні гуляння проходили на території Центрального пляжу нашого міста. 

 

У рамках свята відбувся пісенно-танцювальний марафон купальської пісні і танцю, в якому взяли участь танцювальні, хореографічні та вокальні аматорські колективи міста. Для наймолодших білоцерківців було організовано концертно-ігрову програму, яку проводив шоу-театр «Тисяча і одна ніч».

 

Аби дозвілля білоцерківців цього дня було насиченим та яскравим, для усіх присутніх організовано виставку виробів декоративно-вжиткового мистецтва, майстер-класи з української традиційної народної творчості та проведено різноманітні конкурси. Зокрема, конкурс із плетіння дівочої коси, плетіння вінків "Ясніє в кожній квітці дивина", а також конкурс фігур на піску "Фантазії на піску". За участь у даних заходах переможців було відзначено та нагороджено.

 

Також цього дня, для більш активніших жителів Білої Церкви на території Центрального пляжу міста було організовано спортивні змагання  - чемпіонат міста з пляжного волейболу.

 

Під час заходу з метою відродження звичаїв та обрядів українського народу відтворено старовинне обрядове дійство, яке розпочалося купальським танком дівчат, які пройшли через доріжку зі смолоскипів та пустили вінки на воду.

 

По завершенню святкової програми було запалено Купальське вогнище та організовано фаєр-шоу у виконанні гурту «Вогняний тигр».

 

У заході взяли участь: заступник міського голови Ольга Настіна, жителі міста, громадськість та журналісти місцевих ЗМІ. 

 

Свято Івана Купала в Білій Церкві


Опубліковано: 07 липня 2017 року
Поділитися