В Білій Церкві було демонтовано ще один пам’ятний знак

07 липня у місті Білій Церкві відбувся демонтаж пам'ятного знаку, встановленого на честь червоноармійців і червонофлотців Київської інтербригади, які загинули в боротьбі за встановлення радянської влади в 1919 році – б-р Олександрійський (б-р 50-річчя Перемоги).

 

Демонтаж пам’ятного знаку сьогодні – це дія на виконання рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 12 квітня 2016 року № 143, за яким вже демонтовані чотири меморіальні дошки, а одну закрито від загального огляду. На черзі демонтаж меморіальних дошок Котовському Г.І. (вул. Шолом-Алейхема, 44), підпільному райкому КП(б) (вул. Я.Мудрого, 2), Примакову В.М. (вул. Героїв Небесної Сотні, 68). Однак, з технічних причин неможливо демонтувати дошку Котовському Г.І., яка вмурована в стіну. Проте вже досягнуто домовленостей, що під час ремонтних робіт на фасаді цього будинку, дошка буде замурована.

 

Щодо дошки Примакову В.М. Експерти радять її закрити від загального огляду, адже кріплення дошки мають глибокі штирі, що проходять через всю стіну пам’ятки архітектури, яку не можна руйнувати.




Опубліковано: 07 липня 2017 року
Поділитися