Святково-розважальна програма з нагоди Дня міста

16 вересня з нагоди 985-річниці з дня заснування Білої Церкви відбувся ряд святкових заходів для жителів та гостей міста. З цієї нагоди центр нашого міста перетворився на пішохідну зону з великою кількість різних локацій. Зокрема:


Сімейний квартал

 

На площі ім.Т.Г.Шевченка діяв сімейний квартал на який завітали відомі українські письменники та казкарі. Так, білоцерківці мали змогу відвідати «Літературну оселю». Дійство, яке відбувалося в дані локації захопило навіть тих, хто не дуже полюбляє читати. Надзвичайно талановиті і неймовірно емоційні письменники презентували свої твори, інтерактивні казки, героями яких є самі слухачі.

 

Наймолодші мешканці міста зустрілися з Сашком Дерманським - відомим і популярним сучасним українським дитячим письменником, який є автором творів «Маляки», «Чудового Чудовиська», «Царства Яблукарства» та ін. Також, даний простір відвідали справжній казкар Сашко Лірник та художниця і ілюстратор Александра Кондратенко з презентацією майстер-класу.

 

Протягом дня серед мешканців та гостей Білої Церкви відбувся розіграш книжки Олександра Дерманського з його особистим автографом. Перші три сміливця, що в процесі зустрічі з письменниками погодилися прочитати свої власні невеличкі твори – отримали подарунки.

 

Під час святкування Дня міста для найменших жителів Білої Церкви організовано локацію – світ дитячого дозвілля. На даній локації дітлахи та їх батьки мали можливість ознайомитися з роботою позашкільних гуртків та клубів за місцем проживання, а також особисто познайомитися з викладачами даних закладів. 


Квартал міських проектів

 

На Торговій площі міста відбулася презентація проектів дуже активних та креативних білоцерківців. В даній локації було представлено задуми, ідеї та плани людей, які прикладають багато зусиль, щоб змінювати наше місто на краще.

 

Так, на території Кварталу проектів всі бажаючі мали змогу дізнатись та побачити успішні проекти Школи малого та середнього підприємництва, детально ознайомитись із діяльністю Агенції стратегічного розвитку Білої Церкви та реалізацією Стратегії розвитку Білої Церкви до 2025 року, ознайомитись із Архітектурними проектами нашого міста та придбати бізнес-книги фонду Василя Хмельницького K.Fund тощо.

 

В ході функціонування локації активні містяни обговорили проекти Агенції стратегічного розвитку Білої Церкви, Громадський бюджет, логобук міста та ін.

 

Також, під час святкування Дня міста відбулося відкрите заняття Білоцерківського англійського розмовного клубу на тему «Bila Tserkva - Native City». Кожен бажаючий мав можливість поспілкуватися англійською мовою та обговорити цікаві теми. 


Етно-простір

 

В ході святкової програми було організовано етно-простір в якому гості та жителі Білої Церкви мали гарну нагоду прослухати виступи місцевих творчих народних колективів та ознайомитися з роботами білоцерківських майстрів. Зокрема, на вищевказаній локації представлено народні ремесла – вишиванки та жупани, віночки та килимки, кераміка і рукотворні прикраси та ін. Також, присутнім було запропоновано скоштувати різні національні страви української кухні.

 

Під час святкувань було проведено традиційний фестиваль «Медограй», на якому було представлено різноманітнішу продукцію бджільництва, а найкращих медоварів було нагороджено.

Також, цього дня, для білоцерківців та гостей міста на етно-сцені виступали творчі колективи Білоцерківського національного аграрного університету, місцеві хори та народні вокальні ансамблі («Кайдашева сім`я», «Водограй», «Серпанок» та ін.).

 

Для прихильників народних ремесел працювали Веселі ковалі, які показали основні елементи ковальської справи.

 

Під час святкувань мешканців міста розважали аніматори святкової агенції «Смайл», а для всіх бажаючих залишити в пам`яті прекрасно проведений час в ході святкувань Дня міста було організовано фото-зони. 


Ретро-простір

 

На Центральній площі Білої Церкви діяв ретро-простір, який організовано для активних людей літнього віку.

 

На ретро-просторі було організовано ярмарок смачних і запашних бабусиних пирогів, всі бажаючі мали змогу прийняти участь у вікторинах та чемпіонаті з кросвордів, танцювальних майстер класах та чемпіонаті із вальсу й проглянути концертну програму народних творчих колективів.

 

Також, в даній локації було проведено дефіле у ретро костюмах, організовано фото-зону та консультацію психологів.

 

Білоцерківці похилого віку мали змогу отримати багато емоцій, радості та натхнення від вищевказаних святкових заходів.


Територія спорту та туризму

 

В рамках святкування Дня міста від Торгової площі до Центрального пляжу Білої Церкви було організовано територію спорту та туризму для містян, які люблять спорт. Так, основними заходами даної локації були: проведення благодійної акції - загальноміського велопараду за підтримки благодійного фонду «Рух молоді».

 

Жителі та гості міста мали можливість оцінити майстрів зі східних єдиноборств і боксу та проглянути показові виступи з вільної та греко-римської боротьби.

 

В ході святкової програми для поціновувачів рибалки на Центральному пляжі міста організовано фестиваль Риболов–фест. Всі, хто полюбляють риболовлю мали можливість порибалити, покататися на катерах та човнах, проглянути виставку споряджень риболова та скоштувати страви польової кухні.

 

Також, під час святкування Дня міста для найменших жителів Білої Церкви були проведені «Перегони немовлят» на яких малюки показали свої перші в житті спортивні здобутки. Так, переможцями перегонів стали: I місце – Кремінська Єлизавета, II місце – Костін Андрій, III місце – Молєв Тимур. 


Мілітарі-простір

 

В ході святкувань Дня народження Білої Церкви діяв мілітарі-простір, який був організований, з метою отримання більш детальної інформації про особистий захист та надання першої медичної допомоги під час виникнення небезпечної ситуації.

 

Так, всі бажаючі мали змогу проглянути зразки зброї, спеціальне військової спорядження та амуніцію від легендарної 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців.

 

Для білоцерківців та гостей міста було представлено виставку-показ зразків піротехніки, хімічної та рятувальної техніки, майстер-класи з використання спеціального спорядження – від аварійно-рятувального загону МНС України.

 

Також, в ході роботи локації досвідчені волонтери-інструктори «Червоного Хреста» показали та розповіли присутнім, як діяти, щоб допомогти, а не нашкодити потерпілому. На майстер-класі присутні мали змогу ознайомитися з методами надання першої домедичної допомоги. 


Фуд-корт

 

Традиційно в рамках святкування Дня міста відбувся фестиваль вуличної їжі.

 

Містяни та гості Білої Церкви мали змогу посмакувати оригінальними стравами та напоями як української так й іноземної кухні,а також, побачити цікаву і оригінальну їх подачу та приготування.


Сімейна мапа мрій

 

 

З нагоди 985-річниці з дня заснування Білої Церкви на площі ім.Т.Г.Шевченка було організовано вуличний фестиваль «Сімейна мапа мрій». Основна ціль даного заходу - привернути увагу українців до сімейних цінностей, відродити та закріпити їх в нашій громаді, навчитися проектувати своє майбутнє та просто провести гарно час в дружньому колі. 

 

В рамках фестивалю кожна білоцерківська родина, від маленького до найстаршого члена сім'ї, мали можливість створити свою карту мрій та отримати масу позитивних вражень та емоцій.

 

Варто відмітити, що в ході святкувань Дня народження Білої Церкви для містян та гостей було організовано мистецьку алею та хенд-мейд ярмарок, ЗОО-простір, проведено ярмарок-ремесел майстрів декоративно-прикладного мистецтва та ін.

 

У заходах взяли участь міський голова Геннадій Дикий, депутати Київської обласної ради, заступники міського голови, депутати та члени виконавчого комітету міської ради, громадськість та журналісти місцевих ЗМІ.

Святково-розважальна програма з нагоди Дня міста


Опубліковано: 16 вересня 2017 року
Поділитися