Створюємо свято футболу разом!

29 жовтня вперше в Білій Церкві відбувся Вечір футболу, організований футбольним клубом «Біла Церква». Метою заходу було налагодити зв’язок між минулим і теперішнім у спортивній галузі міста, провести зустріч професіоналів з  футболу, обговорити питання, які стосуються розвитку дитячо-юнацького, аматорського та професійного футболу в Білій Церкві, обговорити можливі способи підвищення інтересу до історії футболу та спортивного розвитку міста. Захід відбувся під гаслом: «Створюємо свято футболу разом!».

Вечір футболу відкрив директор ФК «Біла Церква» Вадим Мандрієвський, який  розповів про зроблені кроки у розбудові Клубу та планами на майбутнє – створити у місті професійний футбольний Клуб з дитячо-юнацькою Академією. Головний тренер подякував усім, хто долучається до створення фундаменту Клубу – командам футболістів, тренерському штабу, міській федерації футболу, міському голові Геннадію Дикому, депутатам Білоцерківської міської ради, представникам місцевих ЗМІ та партнерам. Також запросив присутніх відвідати матч, який відбудеться у суботу, 02 листопада, о 14:00 на стадіоні «Зміна» та підтримати команду.

Під час заходу присутні мали змогу ознайомитися з колекцією публікацій на тему футболу, книгами про футбол, які пропонує своїм читачам бібліотека-філіал №8 Білоцерківської міської централізованої бібліотечної системи імені Петра Красножона; фотопрезентацією «Футбол у Білій Церкві: теперішнє і минуле».

На святі був присутній Семен Случевський – заслужений журналіст України, сценарист та режисер телефільмів, в тому числі й про футбол. Він поділився із шанувальниками футболу історіями про Валерія Лобановського, Олега Базилевича, Володимира Онищенка та інших відомих особистостей в галузі професійного футболу, розповів про футбол у художньому кіно тощо. Також презентував авторську книжку про відомих українських футболістів «Первопроходцы», декілька примірників якої було передано ряду установ Білої Церкви та активним учасникам заходу.

У заході взяли участь: депутати Білоцерківської міської ради, представники команди ФК «Біла Церква», громадськості, шанувальники футболу, тренери дитячо-юнацьких спортивних шкіл, представники спортивних федерацій та державних установ, приватні підприємці, журналісти місцевих ЗМІ та ін.

Створюємо свято футболу разом!


Опубліковано: 01 листопада 2019 року
Поділитися